Dysk CD dołączony do telefonu nie odpala

• 13 Odpowiedzi
  • 1708 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Of

• 39
  • Sprzęt: Omnia I / SGS II
Dysk CD dołączony do telefonu nie odpala
« dnia: Listopad 03, 2008, 23:48:38 »
Witam serdecznie!
Sądziłem, że mój pierwszy post na Forum PDAclub nie będzie wiązał się z problemami ... no cóż, rzeczywistość jest inna.
Mam problem z odpaleniem dołączonej płyty CD, a mianowicie GSD.exe, który zostaje zamknięty. Activesync 4.5 już pobrałem ze strony producenta, jednak co z resztą oprogramowania na krążku?
Czy mieliście podobny problem, czy jestem tym szczęśliwcem co trafił na walnietą płytkę? Przejdę się do Plusa i zobaczę czy wymienią mi nośnik.
Proszę o ewentualne sugestie?

*

Offline Delfinnn

• *
  • 84
Odp: Dysk CD dołączony do telefonu nie odpala
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 04, 2008, 00:01:09 »
Mam to samo (XP Home). Zassałem ActiveSync i nie widzę potrzeby instalowania dodatkowego chłamu :)

*

Offline kemp

• *
  • 54
  • Sprzęt: SAMSUNG OMNIA
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 04, 2008, 05:59:31 »
Witam serdecznie!
Sądziłem, że mój pierwszy post na Forum PDAclub nie będzie wiązał się z problemami ... no cóż, rzeczywistość jest inna.
Mam problem z odpaleniem dołączonej płyty CD, a mianowicie GSD.exe, który zostaje zamknięty. Activesync 4.5 już pobrałem ze strony producenta, jednak co z resztą oprogramowania na krążku?
Czy mieliście podobny problem, czy jestem tym szczęśliwcem co trafił na walnietą płytkę? Przejdę się do Plusa i zobaczę czy wymienią mi nośnik.
Proszę o ewentualne sugestie?

kupiłem omnia bez pośrednictwa operatora w przedsprzedaży i moja płyta również nie działa - windows XP pro
również jak kolega powyżej wpisałem w google activesync i po problemie  :wink:

*

Offline LuzZz

• **
  • 184
    • Sith Clan page!
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 04, 2008, 07:17:32 »
Na tej płycie nic nie ma, nie macie czego żałować ;)
Nokia 3210 -> Nokia 6210 -> Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia 6233 -> Samsung SGH-i900 Omnia ^^

*

Offline appaloosa

• *
  • 71
    • http://www.e-bogatynia.pl
  • Sprzęt: Samsung Omnia
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 04, 2008, 08:25:18 »
Płyta do prawidłowego działania wymaga zaktualizowania flasha

*

Offline wirszews

• **
  • 144
  • Sprzęt: SGH-i 900 (Omnia)
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 04, 2008, 09:42:29 »
a napisze ktos co na niej sie znajduje? bo ja jej jeszcze nie otwieralem :D
---
Pozdrawiam
wirszews

A zaczęło się tak
1. Motorola T2288->Nokia 3310->Siemens C65->Siemens C75->Nokia N73->Samsung Omnia
2. Siemens C65->Plusfon 401i->SE K800i

*

Offline Of

• 39
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 04, 2008, 12:06:54 »
Aktualizacja flasha nie pomogła, ehh... ale jak tam są jakieś śmieci to nie będę płakał.

Mimo to dołączam się do "przedpiszącego" z prośbą co jest na płytce, ponieważ ciekawość mnie zżera.  :smile:

Jeżeli chodzi o wymianę nośnika to ... Norma, tj. każdy zwala odpowiedzialność na drugiego, a ty kliencie bujaj się z tym jak już dokonałeś zakupu. Żadne sensowne argumenty do nich nie docierają i nieważne, że zapisy umowy/gwarancji mówią co innego, odpowiedź jest negatywna.  :mad:

*

Offline SpoonMan

• 6
    • http://www.spoonman.eu.org/
  • Sprzęt: Galaxy S
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 04, 2008, 12:23:09 »
Na płycie poza ActiveSync'em jest dokumentacja w wersji elektronicznej i program do backupowania danych z telefonu (dosyc ciekawy programik i prosty w obsłudze).

*

Offline Patrynio84

• 314
  • Sprzęt: Omnia-->Omnia II-->HTC HD2
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 04, 2008, 12:35:19 »
Mam to samo (xp pro sp3)..brawa dla samsunga -.- a przejzec płyty zawartość mozna poprzez explorator plików (ppm i exploruj).

*

Offline Of

• 39
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 04, 2008, 13:27:50 »
Mam to samo (xp pro sp3)..brawa dla samsunga -.- a przejzec płyty zawartość mozna poprzez explorator plików (ppm i exploruj).

Brawo również dla M$, chyba, że problem leży po stronie użytkowników. W podany przec ciebie sposób przejrzałem zawartość zaraz po problemie z odpaleniem CD, jednak nie potrafiłem ocenić przydatności zawartych tam programów po samych plikach. Jednakże, jak widzę z powyższych postów, można śmiało korzystać z telefonu bez załączonej do niego płytki. Niesmak pozostaje z uwagi na fakt, że zakupiony produkt jest w pewnym stopniu wybrakowany.

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 04, 2008, 15:17:46 »
ja zauważyłem ciekawy problem w tym temacie, a mianowicie na stacjonarnym kompie  i w lapie mam zainstalowanego tego samego wina - z tej samej płytki - na stacjonarnym płytkę czyta, na lapie nie;/

*

Offline Patrynio84

• 314
  • Sprzęt: Omnia-->Omnia II-->HTC HD2
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 04, 2008, 20:39:57 »
ja zauważyłem ciekawy problem w tym temacie, a mianowicie na stacjonarnym kompie  i w lapie mam zainstalowanego tego samego wina - z tej samej płytki - na stacjonarnym płytkę czyta, na lapie nie;/

czyli mozna stwierdzic ze problem wystepuje z powodu zainstalowanych bardzo pospolitych aplikacji( jakiś program lub kodeki) i przez to własnie pojawia sie problem nie odpalającej płytki...bez sens :|

*

Offline Of

• 39
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 05, 2008, 00:12:03 »
Jednak można obejść się bez działających plików na płycie. Wystarczy przez "eksploruj" ręcznie otworzyć CD i następnie odpalić instalator danej aplikacji. U mnie poszło bez problemów.  :ok:

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 05, 2008, 06:42:34 »
Mozna "recznie" wejsc w katalog CD/activesync/PL i odpalic instalke AS.