domyślna książka adresowa i historia połączeń

• 6 Odpowiedzi
  • 1405 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

domyślna książka adresowa i historia połączeń
« dnia: Styczeń 03, 2009, 14:21:09 »
Czy komus udalo sie zastapic domyslna ksiazke adresowa wm, oraz domyslna historie polaczen jakimis innymi programami?

Kontakty probowalam zastapic programem icontact Burta, jednak nawet po odpowiedniej zmianie w rejestrze, opcja nie dziala.

Historie polaczen usilowalam zmienic historia z inesoft phone'a, ale mimo dostepnej opcji, rowniez nic sie nie zmienia.

Kiedy wysylam smsa, przy dodawaniu adresata, zawsze wlacza sie domyslna ksiazka. Kiedy sprawdzam nieodebrane polaczenia, zawsze domyslny call log.

Komus sie to udalo zmienic w omnii?

(nie ukrywam, ze najbardziej jestem zainteresowana dostosowaniem wspomnianych przeze mnie programow :)
... moze cos trzeba jeszcze gdzies zmienic w rejestrze....??)

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
Odp: domyślna książka adresowa i historia połączeń
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 03, 2009, 15:18:14 »
wiem ze da sie w rejestrze zmienic wyglad dialera na domyslny z windowsa i  spis polaczen ale czy podczas wybierania numeru w sms bedzie tez taki widok to nie wiem poszukam tego wpisu w rejestzre i  napisze ...
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 03, 2009, 19:08:13 »
tutaj: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=113944.msg856475#msg856475
powiem szczerze, ze ze standardowym dialerem praca jest wielokrotnie przyjemniejsza i dziala w koncu  tryb glosnomowiacy poprzez przytrzymanie zielonej sluchawki....

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 04, 2009, 11:42:50 »
dzieki, pobawie sie dialerem...

co do historii polaczen i kontaktow, to poczekam na nowy rom, moze wowczas icontacts i inesoft phone zadzialaja.

*

Offline And02

• 11
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 14, 2009, 05:55:12 »
Czy może ktos wie w jaki sposób (podejrzewam, że trzeba zmienić wpis w rejsestrze) przedłużyć okres zbierania danych o wykonanych połączeniach. Według standardowych ustawień są to 4 tygodnie (28-29 dni) potrzebuję więcej. Pomóżcie:)!!
Pozdrawiam
Napisane: Styczeń 08, 2009, 23:01:25
Ratunku :) :) :). nikt nie umie pomóc? Jeśli chociaż jakies sugestie macie proszę o nie.
Dzięki.

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 15, 2009, 14:04:05 »

przyłączam się do pytania - jak wydłużyć historię połączeń?

znalazłem taką podpowiedź na forum HTC - podobno program Advanced Configuration Tool oferuje możliwość wydłużenia historii - ale czy działa na Omnii? ktoś próbował?
inny post proponuje wykorzystanie programu Kaiser Tweak (ale podobno nie działa :) )

czy ktoś zna sprawdzone rozwiązanie?

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 15, 2009, 20:09:16 »
...podobno program Advanced Configuration Tool oferuje możliwość wydłużenia historii - ale czy działa na Omnii?

Wystarczy zainstalować i się przekonać :) Program jest darmowy i tak - jest tam możliwość wydłużenia historii.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1