DLNA

• 12 Odpowiedzi
  • 7794 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

DLNA
« dnia: Luty 01, 2009, 14:58:24 »
Witam wczoraj wgrałem nowy soft CXHL2  i jest tam program który właśnie tak się nazywa .
Chodzi o to czy ktoś go już rozkminił ? Program służy (chyba ) do udostępniania folderów i multimediów w sieci przez wi-fi ale za choinkę nie mogę ustawić żeby mój xp zobaczył folder który tam udostępniłem. Czy się komuś to udało ? jak tak to niech napisze jak to zrobił. Zna ktoś inne programy które udostępniają przez wlan ?

*

Offline Xanth

• **
  • 159
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy Tab
Odp: DLNA
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 01, 2009, 22:54:31 »
DNLA to udostepnianie multimediow. Korzysta z tego np. biblioteka Windows Media Player 11, Windows Media Center, Xbox 360, Playstation 3 i niektore nowe telewizory.

X.
« Ostatnia zmiana: Luty 01, 2009, 22:58:40 wysłana przez Xanth »

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 02, 2009, 00:33:33 »
Co to DLNA jest to wiem ( ewentualnie google ) chodzi mi o to czy ktoś wie jak to zmusić do działania z kopem pod xp .

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
  • Sprzęt: Smart devices: Casio Cassiopeia A11 > NEC Mobile Pro 780 > Nokia 9110i > Handspring + modół GPS Samsung Omnia, HTC Universal, Samsung i780 (żony)
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 18, 2009, 14:06:21 »
Witam

Przepraszam że odgrzewam temat ale nurtuje mnie to jak zmusić aplikacje DLNA do poprawnego dzialania tzn jak odtworzyć na omni jakiś plik z PC.
Probowalem różnych serwerów plików DLNA (PS3 Media Server, FUPPES, TVersity) każdy z nich pokazuje właściwie pliki z PC ale przy probie odtworzenia ktoregos na omni dostaję komunikat brak elementu (ten komunikat jest niezależnie czy chce odtworzyc mp3, czy plik jpg) wie ktos może jaka jest tego przyczyna??? Czy jest inne oprogramowanie DLNA na WM???
wersja oprogramowania na telefonie:
sahl2/cxhl2
xxhj2

*

Offline tatarus

• 4
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 30, 2010, 05:49:10 »
Odgrzewam kotleta. Czy komuś się udało powiązać Fona np. z telewizorem?? Mam w swoim Tv DLNA, na kompie PC share Manager i za chiny nie daje się to ujarzmić :-|  a fajne by to było, na przykład SMSy rzucane na wizje - fajny bajerek.

TeErZet

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
  • Sprzęt: Smart devices: Casio Cassiopeia A11 > NEC Mobile Pro 780 > Nokia 9110i > Handspring + modół GPS Samsung Omnia, HTC Universal, Samsung i780 (żony)
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 31, 2010, 00:06:32 »
SMSów nie rzucisz na tv, ale gdyby ta aplikacja działała (mówimy o omni I - SGH i90x) to mozna by było oglądać filmy i zdjecia (zapisane na telefonie) na tv z funkcją DLNA. Albo filmy z komputera można by oglądac na telefonie. Niestety funkcja dlna została źle napisana i w żadnym romie nie działa.

Ponieważ ten problem nie zostal rozwiazany od momentu powstania omni do dziś myslę że jeżeli na xda developers nie powstanie jakiś program, to o dlna mozna zapomnieć

Pozdrawiam.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 31, 2010, 11:59:17 »
swoją drogą jak mogli wypuścic omnie z upośledzoną opcja dlna :D heh kto testuje te telefony ? :D ja bym mogl pracowac jako tester telefonow/pda  i czego tam jescze chcą :D bo pewnie są tacy ludzie  i pewnie samsung  im niezle placi $_$
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 18, 2010, 08:31:57 »
W Omnii Lite pojawiła się aplikacja CONNECT HOME - trochę się z tym bawiłem  u kolegi i powiem szczerze że bajerek boski. Jak się ma telewizorek z DNLA , serwerek strumieniowy samsunga na PC no i komureczke samsunga to można różne rzeczy wydziwiać. Poszukuje od kilku tygodni tego programu lub czegoś podobnego ale bezskutecznie. Może ktoś z was by wydłubał ten programik z Omnii Lite bo warto się pobawić. Omnia i900 ma certyfikat DLNA ( tylko po co jak nie można się tym bawić)

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 29, 2010, 14:44:00 »
odkopię trochę temat, ale nie wiem co wam nie działa, mam rom said2/said1 no i wszystko chodzi bez zająknięcia omnia łączy się z siecią po wifi, dalej sygnał idzie to telewizorka LE40C650, fakt, że opcja DLNA była trochę zagrzebana w tym romie, ale tcmd+przeszukiwanie i znalazła się odpowiednia aplikacja
i8000+i600=i8600 :D

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 29, 2010, 15:03:08 »
Wiesz nie sprawdzałem jak omnia działa jako serwer DLNA, mnie zależało na kliencie, tzn, mam serwer z filmami i muzyką na kompie, a mogę sobie obejrzeć na Omni. Jeżeli to działa w tym ROM'ie, który posiadasz to muszę zmienić firmware

*

Offline folekkutno

• 516
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 29, 2010, 15:12:05 »
a w ten sposób tego nie testowałem, tzn coś próbowałem, ale chyba najpierw trzeba sobie to pobrać na urządzenie i dopiero odpalać, nie mam zbytnio czasu teraz, ale później albo jutro rozeznam się bardziej w tym co chcesz osiągnąć

*

Offline gab305

• 20
  • Sprzęt: HTC Desire Z, Xperia x8,
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 02, 2010, 14:01:24 »
Kolego folekkutno jak możesz to napisz instrukcje krok po kroku jak to wszystko ze sobą połączyć żeby dlna działało bo męczę się już z tym drugi dzień i dalej niedziała

*

Offline folekkutno

• 516
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 02, 2010, 16:13:22 »
już ci kolego tłumaczę, otóż mam router jakiegoś pentagrama, jeśli to ważne później podam model, do sieci podłączam się po wifi, w folderze windows na omnii znalazłem programik DMC.exe, uruchamiam go, włączam udostępnianie multimediów w ustawieniach, następnie przechodzę do powiedzmy TV, podłączonego kablem do routera, tam włączam tryb Allshare czy jakoś tak i mogę przeglądać zawartość omnii, tzn udostępnione foldery

@Ahmed, mam inny sposób na to co chcesz osiągnąć, zwykłe udostępnianie plików w windowsie, w omnii masz dostęp do tych plików i możesz je otwarzać do woli czym chcesz ;)
« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2010, 16:21:11 wysłana przez folekkutno »