Panowie ten temat i wogole to forum i WY! spadliscie mi z nieba
Mam nokie e71 od tej pory korzystalem z samego symbiana (prosze mnie nie bic), od dluzszego czasu interesuje mnie WM, czytalem caly ten watek oraz pare recenzji na innych portalach i doszedlem do paru wnioskow:
-standardowa omnia od producenta to shit
-widgety ktorymi podniecaja sie recenzenci to niepotrzebny shit
-jesli nie dokona sie kalibracji ekranu to tez bedzie shit
- ale da sie wszystko dostosowac
Mam mozliwosc zamiany nokii e71 na omnie plus lekka doplata (nie rozwazajmy sensu tej tranzakcji), telefon jest mi potrzebny do internetu przez wifi, czytania plikow typu .doc, .exel czyli do sciagania na egzaminach i ewenualnie pisania w tego formatu plikach. Nokia pozwalala mi pisac praktycznie cale cwiczenia a potem dorazu je drukowac, wiem ze to jest niemozliwe z telefonem dotykowym.
Mam obawy co do szybkosci omni, zalezy mi na tym, ze jak np przyjdzie jakas wiadomosc albo bede mial nieodebrane polaczenie, bede mogl szybko sprawdzic od kogo i przeczytac wiadomosc, da sie to zrobic na omni?
Nie ogladam filmow na komorce ale dosyc czesto slucham mp3 i radia, czasem strzele jakas fote no i czasem gps tez pojdzie w ruch.
Oraz bardzo wazna sprawa, chce uzywac tego telefonu za pomoca palucha plus myszki czy po konfiguracjach da sie naprawde w ten sposob swobodnie operowac telefonem?
Mam nadzieje ze wielkie oftopu nie zrobilem, ale zalezy mi na opinii ludzi ktorzy znaja ten tel z kazej strony (gmeraja w nim:) ).
Czy mozecie mi jeszcze na koniec powiedziec, na co musze zwrocic uwage kupujac omnie od kogos? Docelowy model jest z marca 2009 wiec calkiem nowy, ale na co musze zwrocic uwage zeby nie kupic bubla? Poza tym ja mam karte z orange a tel bedzie z plusa, bawic sie w zdejmowanie simlocka czy lepiej zakupic x sim czy jak tam sie to zwalo do uzywania karty innej siecI?
Pozdrawiam serdecznie i sory za zawracanie glowy, hej!