delikatne przebarwienie na ekranie ??

• 11 Odpowiedzi
  • 2545 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Matczak

• 35
  • Sprzęt: I900 OMNIA, n73
delikatne przebarwienie na ekranie ??
« dnia: Listopad 17, 2008, 21:27:27 »
Witam serdecznie na ekranie omni poiwiło sie delikatne przebarwienie widać je na białym tle , plamka wielkości 5x5mm o bardzo delikatnie błękitnym kolorze jak myślicie reklamować ??

*

Offline wirszews

• **
  • 144
  • Sprzęt: SGH-i 900 (Omnia)
Odp: delikatne przebarwienie na ekranie ??
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 17, 2008, 21:52:33 »
uuuuu widze ze ten telefon ma bardzo czuly wyswietlacz i beda padac. Naszczescie jeszcze mnie sie to nie przytrafiło.
Niestety ale nie masz co reklamowac nie uznaja Ci reklamacji. Chodz z drugiej strony mozesz zareklamowac nic nie tracisz
---
Pozdrawiam
wirszews

A zaczęło się tak
1. Motorola T2288->Nokia 3310->Siemens C65->Siemens C75->Nokia N73->Samsung Omnia
2. Siemens C65->Plusfon 401i->SE K800i

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 18, 2008, 00:06:28 »
sugerujesz uszkodzenie przez zbyt silne dociskanie tej powierzchni ktora sie odbrwila ?

Matczak
czy naciskales silno na wyswietlacz badz siadles an nim przypadkowo lub cos zrobiles ze ta plama wyskoczyla czy tak sama z niczego ?
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 18, 2008, 00:29:52 »
Witam serdecznie na ekranie omni poiwiło sie delikatne przebarwienie widać je na białym tle , plamka wielkości 5x5mm o bardzo delikatnie błękitnym kolorze jak myślicie reklamować ??

Czy masz folie?, bo jezeli tak to moze to byc "syf" pomiedzy dotykiem a folia.

*

Offline wirszews

• **
  • 144
  • Sprzęt: SGH-i 900 (Omnia)
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 18, 2008, 08:39:38 »
javman według mnie przebarwnienia sa robia sie wlasnie z tego co napisałeś i predzej czy pozniej kazdego to bedzie czekac.
---
Pozdrawiam
wirszews

A zaczęło się tak
1. Motorola T2288->Nokia 3310->Siemens C65->Siemens C75->Nokia N73->Samsung Omnia
2. Siemens C65->Plusfon 401i->SE K800i

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 18, 2008, 10:33:18 »
U mnie z kolei wygladało to tak... wybuliłem prawie stówę na "zagg invisable shield"... palcem po ekranie jakoś się tak nienormalnie operowało... no ale skoro super ochrona to jakoś przeżyję. No ale do sedna... Po paru dniach zauważyłem na wyświetlaczu NIEBIESKIE smugi.  Co ciekawe wyglądało to, że smugi powstały nie na folii lecz pod nią. Po fali załamania nerwowego, napadów agresji zerwałem folie  - ekranik był czysty bez smug - wiec jeśli kolega ma folie na ekranie myśle ze warto by było ją zerwać

« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 18, 2008, 12:01:45 »
U mnie z kolei wygladało to tak... wybuliłem prawie stówę na "zagg invisable shield"... palcem po ekranie jakoś się tak nienormalnie operowało... no ale skoro super ochrona to jakoś przeżyję. No ale do sedna... Po paru dniach zauważyłem na wyświetlaczu NIEBIESKIE smugi.  Co ciekawe wyglądało to, że smugi powstały nie na folii lecz pod nią. Po fali załamania nerwowego, napadów agresji zerwałem folie  - ekranik był czysty bez smug - wiec jeśli kolega ma folie na ekranie myśle ze warto by było ją zerwać

Miałem dokładnie to samo po zakupie tanich folii z allegro - po kilku dniach pojawiały się plamy pod folią.  Aktualnie testuję Vikuiti - póki co plam zero....

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 18, 2008, 17:17:36 »
hmm ja właśnie zamówiłem te folie invisable shield czytałem że są dobre ale nic o żadanych plamach nikt nie mówił. Od czego się mogą robić?? Bo 100 zł na filie to nie mało jak mają działać tylko kilka tygodni

« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 18, 2008, 18:24:29 »
kilka tygodni ... żartujesz !!!! to było zaledwie kilka dni... kupiłem na allegro ... może trafiłem na feaka... może ona tak po prostu ma. może smugi by po paru dniach zniknely.. nigdy sie juz o tym nie przekonam. A i  zastąpiłem ją folja brando... chodzi mi tu o to, ze po paru dniach urzytkowania obu ( jako ochrona ekranu) mogę stwierdzić jedno - ZAGG IS katastrofalnie wpływa na czulość ekranu... skrolowanie w operze praktycznie nie wchodzi w rachubę

*

Offline Matczak

• 35
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 18, 2008, 20:17:56 »
Witam serdecznie właśnie wróciłem z pracy i  nie było czasu aby sie prędzej odezwać . Na telefonie nie siadałem ani nic w tym stylu , nie naciskałem z większą siła na warstwę dotykową,na aparacie mam folie m3 , też myslałem że to przebarwienie to wina folii jednak zdiałem ja i plamka pozostała .  Cośmi się zdaje ze raczej na naprawę gwarancyjną nie ma co liczyc , zapewnw powiedzą jak sugerujecie że wynikło to z nieprawidłowego urzytkowania urządzenia :(

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 18, 2008, 20:32:56 »
jednak mimo wszystko podejdz i pokaz ze cos ci wyskoczylo.. byc moze przyjma to  i naprawia  bo jak widzisz nie tylko tobie taki przypadek sie trafil
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline Matczak

• 35
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 18, 2008, 20:45:25 »
No tak zawsze można spróbować dzięki wszystkim za wypowiedzi :)