Czasem się "zawiesza"

• 10 Odpowiedzi
  • 1033 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czasem się "zawiesza"
« dnia: Luty 01, 2009, 17:30:42 »
Od czasu do czasu mam pewien problem ... i nie wiem co go powoduje i nie wiem jak to sprawdzić ...
Czasami po wyjęciu telefonu z kieszeni chce go odblokować i po nacisnięciu klawisza przedniego by obudzić urządzenie musze odczekać czasem nawet jakieś 5-7 sekund aż pojawi mi się ekran wtedy widzę już, że zużycie procka = 100% i kolejne operacje jakie staram się zrobić już nie działają nie da się odblokować telefonu nawet Omnia się zawiesza jakaś paskudna aplikacja mi zamula telefon na 100%
po tym jak zobacze ekran bo się podświetli działa mi czasem jeszcze przycisk power po ktorym wylaczy sie ekran potem znowu moge zbudzić Omnie ale dalej nie mogę jej odblokować ... mam spb shella spb pocket today plugin i phonexa... zaczyna mnie to trochę irytować bo z tego co pamiętam robi mi się tak od czasu do czasu już od baaardzo dawna ! jeszcze zanim te programy wogole były zainstalowane ... przez długi czas nie miałem tego problemu aż do teraz znowu ten sam problem ...
Moje pytanie brzmi tak, czy Wam też się czasem takie coś robi ?
pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz :) mój soft to SAHJ3 soft niebrandowy nigdy nie zmieniany ...

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
Odp: Czasem się "zawiesza"
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 01, 2009, 23:28:10 »
Wg mnie to wina nie Omni, tylko WM6 i to sie zdarza i proponuje wtedy SR, a jezeli uwazasz, ze to jest zbyt czesto to pozostaje HR, ale nie wiem, czy rozwiaze w pelni ten problem. Zwiechy na WM6 to normalka. Na pocieszenie pod koniec roku maja byc dostepne PDA na Androidzie.

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 01, 2009, 23:59:14 »
dziekuje za odpowiedz !

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 03, 2009, 21:02:28 »
Witam.U mnie też od czasu do czasu zdarzają się zwisy, albo nie mogę odblokowac ekranu, albo znika "ekran połączeń" i "spb menu" u dołu ekranu.Pomaga naciśnięcie przycisku Power 2x. Konfiguracja i Rom taki sam jak u autora tematu.Czy to faktycznie wina WM6, a może SPB ?Pozdr.

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 03, 2009, 22:44:51 »
nie spb bo np teraz wywalilem spb shela jakis czas temu ... mam today spb pocket czy jakos tak i wczoraj tez mialem zwiche co ciekawe odrazu po zakonczeniu polaczenia chcialem nacisnac sluchawke czerwona i zwiecha dziwne i powiem szczerze troche wkurzajace

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 04, 2009, 00:12:37 »
nie spb bo np teraz wywalilem spb shela jakis czas temu ... mam today spb pocket czy jakos tak i wczoraj tez mialem zwiche co ciekawe odrazu po zakonczeniu polaczenia chcialem nacisnac sluchawke czerwona i zwiecha dziwne i powiem szczerze troche wkurzajace
Zauwazylem, ze zwiechy powoduje proba zbyt szybkiego wykonania nastepnej operacji - np. po nacisnieciu zakonczenia rozmowy nacisniecie - wybranie jakiejs tam funkcji nie moze sie u mnie odbywac natychmiast, musze odczekac z 5 sekund i wtedy jest ok.

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 04, 2009, 09:05:11 »
odebrałem podobne wrażenie :) trzeba potestowac :) :ok:

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 12, 2009, 10:16:04 »
podlacze sie bo mam podobny problem. Odebralem wczoraj z cyfrowego centrum serwisowego nowa omnie wymieniona za zgoda producenta (w starej walnieta mialem podobno plyte glowna) i znow pojawia sie jeden z problemow dla ktorego oddalem telefon do serwisu otoz czasami gdy chce odblokowac telefon prawym przyciskiem (jest dobrz ustawiony) omnia proboje odblokowac ekran bo widac ze cos sie dzieje przez chwile ale w efekcie wszystko zostaje dalej zablokowane. nie mam zadnych aplikacji, mam tylko zdjecia i muzyke zapisana w folderze "moja pamiec". SAHJ3    ktos wie czemu tak sie dzieje? dziwne zebym znowu mial walniety telefon przeciez wczoraj go odebralem z serwisu :/

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 12, 2009, 10:58:40 »
no nie wiem a co do tego zawieszania sie telefonu to odkąd zrobiłem sobie, że telefon codziennie o 4 w nocy sie resetuje to od tego czasu nie mam żadnego problemu ze zwie0chami jak na razie

*

Offline Marcuss1

• *
  • 85
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 12, 2009, 12:18:03 »
Też mam zwiechy co pewien czas. Czasami to jest jakieś dziwne nietypowe działanie. Ostatnio dzwonił telefon i w ogóle nie wyświetliła się informacja kto dzwoni. Po prostu tylko wrzeszczał dzwonek dopóki nie odebrałem. Trzeba przyznać, że Windows Mobile, to baaardzo nieudany element telefonu. System ten jest bardzo niedopracowany. Wcześniej używałem telefonów na Symbianie. Tam nie zauważysz jakiegoś przestoju. Dziwne zachowanie telefonu praktycznie też nie występuje. To jest naprawdę porządnie zrobiony system dla telefonii komórkowej. Aczkolwiek Windows ma wiele innych zalet.
i900 Omnia

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 12, 2009, 12:22:21 »
czyli problem z blokada klawiatury to nie wina omni tylko wm? zauwazylem ze jezeli w tym samym momencie kiedy przychodzi sms proboje odblokowac klawiature klawiszem konczenia to zawsze wtedy nie jest to mozliwe... i dalej nie wiem czemu tak jest :/
« Ostatnia zmiana: Luty 12, 2009, 16:31:36 wysłana przez patrol322 »