czas połączeń wychodzących - I900

• 10 Odpowiedzi
  • 3743 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

czas połączeń wychodzących - I900
« dnia: Wrzesień 21, 2008, 10:46:32 »
Czy istnieje jakaś możliwość by sprawdzić łączny czas połączeń wychodzących? Interesuje mnie licznik, który występuje w wielu telefonach. W Omnii nie mogę go znaleźć.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Odp: czas połączeń wychodzących - I900
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 21, 2008, 10:54:07 »
Start -> Ustawienia -> System-> Informacje o Urządzeniu -> zakładka Czas trwania połączeń. Licznik nie kasuje się podczas HR czy zmiany ROMu.
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 21, 2008, 11:06:52 »
Dzięki za błyskawiczną odpowiedź, ale
wygląda, że Plus pozbawił mnie możliwości kontroli połączeń. U mnie w Informacjach o urządzeniu są tylko 3 zakładki: Wersja, Idemtyfikator urz. i Prawa autorskie.
Ciekawe czy dało by się coś zainstalować?

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 21, 2008, 12:04:12 »
Ja mam tak jak Ty w tej zakładce. Chodzi o INFORMACJA O URZĄDZENIU a nie o Informacje (ja mam takie opcje w Ustawieniach).
Z tego co pamiętam to Battery Status ma taką funkcję ale to jest program więc jeśli zrobisz HR lub zmienisz ROM to się wszystko wyzeruje  :(
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 21, 2008, 12:06:07 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline komendant

• 39
  • good night & good luck ...
  • Sprzęt: Pocket LOOX N520; Samsung i900 OMNIA; HTC HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 21, 2008, 12:26:52 »
a czy jest mozliwosc uzyskania 'Informacji o urządzeniu' w Omnii?? tak samo jak nie ma w porownaniu do WM6 na FS LOOX 520 'System Information'.

*

Offline goopy

• 34
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 21, 2008, 19:37:07 »
Start -> Ustawienia -> System-> Informacje o Urządzeniu -> zakładka Czas trwania połączeń. Licznik nie kasuje się podczas HR czy zmiany ROMu.

Sorry, ale czy masz to menu w Omni czy jakimś innym telefonie?

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 21, 2008, 20:03:47 »
dokladnie mam to samo .... nie ma tam czegoś takiego...

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 21, 2008, 20:54:10 »
Jak nie macie tego w swoich PDA (ja mam Kaisera) to musicie poczekać aż pojawi się nowy ROM, gdzie to będzie. Z drugiej strony jednak myślałem, że to bardziej dopracowany sprzęt ale zawsze tak jest z nowościami. Po jakimś czasie będą pojawiać się coraz lepsze ROMy  :ok:

*

Offline goopy

• 34
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 21, 2008, 21:07:13 »
tomaszkap: serdecznie doceniam to, że piszesz na tym forum. Mógłbyś jednak sobie darować i nie pisać w wątkach dla Omni. Po pierwsze wprowadzasz chaos mówiąc o funkcjach, które masz w Kaiserze, po drugie jeśli nie wiesz jak wygląda Omnia i jakie ma menu, to po co się odzywać??

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 21, 2008, 22:20:08 »
tomaszkap: serdecznie doceniam to, że piszesz na tym forum. Mógłbyś jednak sobie darować i nie pisać w wątkach dla Omni. Po pierwsze wprowadzasz chaos mówiąc o funkcjach, które masz w Kaiserze, po drugie jeśli nie wiesz jak wygląda Omnia i jakie ma menu, to po co się odzywać??

Akurat tutaj się nie zgodzę. Tomaszkap słusznie stwierdził, że skoro tego nie ma w ustawieniach, to może będzie w nowszym ROMie, i nie wiem z czego tu robić taki problem. A co, że niby Omnia to zupełnie coś innego? Bo ma jakieś widgetowe menu, które jest tylko nałożone na zwykły WM? Sorry, ale nie próbuj tu lansować tezy, że Omnia to jakiś "inny" sprzęt tylko dla "wtajemniczonych".

W moim PDA też nie mam systemowego licznika połączeń w miejscu o którym pisze tomaszkap, ale wcale nie mam zamiaru od razu "wypraszać" go z jakiegokolwiek działu, bo wolę skorzystać z wiedzy jaką może posiadać, nawet jeśli wypowiada się w innym dziale niż jego sprzęt. Sugeruję zmienić nastawienie na temu podobne - dużo więcej skorzystasz z forum.

A co do licznika połączeń to co za problem w ogóle?? Jest dziesiątki programów do tego, w tym cała masa freewarowych. I akurat Battery Status (obecnie HS++), o którym wspomniał tomaszkap jest jednym z nich. Wystarczy zainstalować i po " WIELKIM PROBLEMIE".
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 22, 2008, 13:43:23 »

Akurat tutaj się nie zgodzę. Tomaszkap słusznie stwierdził, że skoro tego nie ma w ustawieniach, to może będzie w nowszym ROMie, i nie wiem z czego tu robić taki problem. A co, że niby Omnia to zupełnie coś innego? Bo ma jakieś widgetowe menu, które jest tylko nałożone na zwykły WM? Sorry, ale nie próbuj tu lansować tezy, że Omnia to jakiś "inny" sprzęt tylko dla "wtajemniczonych".

W moim PDA też nie mam systemowego licznika połączeń w miejscu o którym pisze tomaszkap, ale wcale nie mam zamiaru od razu "wypraszać" go z jakiegokolwiek działu, bo wolę skorzystać z wiedzy jaką może posiadać, nawet jeśli wypowiada się w innym dziale niż jego sprzęt. Sugeruję zmienić nastawienie na temu podobne - dużo więcej skorzystasz z forum.

A co do licznika połączeń to co za problem w ogóle?? Jest dziesiątki programów do tego, w tym cała masa freewarowych. I akurat Battery Status (obecnie HS++), o którym wspomniał tomaszkap jest jednym z nich. Wystarczy zainstalować i po " WIELKIM PROBLEMIE".

Battery Status zainstalowałem, i teraz korzystam. To jest to czego potrzebowałem.

Zgadzam się z ..k..l..m..n.., po to jest forum by się dzielić wiadomościami.
To co napisał tomaszkap pomogło mi rozwiązać problem.