GPS nie działa przy wyłączonym trybie telefonu

• 4 Odpowiedzi
  • 1508 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

GPS nie działa przy wyłączonym trybie telefonu
« dnia: Maj 01, 2009, 22:48:47 »
Witam wszystkich. Mam problem który nie mogę rozwiązać. Gdy wyłączę tryb telefonu i chce używać Omni jako palmptopa , AM i Navigo 8i nie może wykryć GPS-a . A przy włączonym telefonie wszystko działa poprawnie. pozdrawiam

*

Offline Piotr6

• 12
  • Sprzęt: HD2; ROM 3.14.479.2 (04666) WWE; Radio 2.15.50.14
Odp: GPS nie działa przy wyłączonym trybie telefonu
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 01, 2009, 22:53:00 »
Omnia musi mieć włączony tryb telefonu aby mógł pracować GPS.

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 01, 2009, 23:04:49 »
Szkoda bo nie zawsze chce mieć włączony tel. a zwłaszcza  za granicami naszego kraju. Może jest jakiś sposób aby to ominąć?  Tak wiem kup sobie kartę startową i problem rozwiązany. Ale nie w tym rzecz. Mam wersje romu SAHJ3

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 02, 2009, 08:15:02 »
prawdopodobnie problem polega na tym, że wyłączając telefon wyłączasz cały moduł odpowiedzialny za komunikację, także GPS (qualcomm), co uniemożliwia jego działanie
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline Sum

• **
  • 136
  • Sprzęt: OMNIA i8000 ROM NXXJH2
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 02, 2009, 13:59:08 »
Prostym sposobem na ominięcie problemu jest instalacja programu filtrującego rozmowy. Ja od początku używam Spb Phone Suite - pozwala mi on na określenie "białej" i "czarnej" listy, co sprawia, że np. w porze nocnej tylko określone przeze mnie osoby są w stanie się do mnie dodzwonić (posiadam jednocześnie informację o numerach, które ze mną usiłowały się połączyć). Możesz za pomocą programu sprawić, że wszystkie połączenia będą odrzucane (dzwoniący ma cały czas sygnał zajętości numeru) i nie będzie Cię gnębił dzwonek telefonu. No i ta opcja, którą opisałem wcześniej - nawet, jak jesteś za granicą, są takie numery, z którymi chcesz rozmawiać...
Nie trzeba więc wyłączać telefonu, by i wilk był syty i owca cała  :ok:
Oczywiście program ma jeszcze wiele innych pożytecznych opcji...
« Ostatnia zmiana: Maj 02, 2009, 14:01:22 wysłana przez Sum »