Budzik

• 17 Odpowiedzi
  • 3585 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Budzik
« dnia: Wrzesień 23, 2008, 00:00:41 »
Witam
Jak ustawic budzik w Omnii i czy istnieje możliwość podpięcia mp3 jako dzwonka?

Pozdro
Negatyw

Odp: Budzik
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 23, 2008, 00:07:40 »
polecam klaxon

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 23, 2008, 00:25:28 »
Menu Główne -> Zegar -> Alarm -> Nowy -> Profil dźwiękowy -> System .. i tam jest lista z której wybierasz swój wcześniej wrzucony utwór.

*

Offline aner

• 28
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 16, 2008, 08:33:44 »
A wecie może jak zmienić głośność budzika?Proszę o pomoc

*

Offline bartosz108

• 11
  • Sprzęt: OMNIA
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 31, 2008, 14:08:03 »
Menu Główne -> Zegar -> Alarm -> Nowy -> Profil dźwiękowy -> System .. i tam jest lista z której wybierasz swój wcześniej wrzucony utwór.

Czy ustawię na system czy na ring wyskakuje mi ostrzeżenie "ring tone error"
Budzik nie dzwoni wcale.

Proszę o pomoc, już raz spóźniłem się na spotkanie.

Ostatnio zainstalowałem imusic, może to on jest przyczyną?

*

Offline lesrog

• *
  • 74
  • Sprzęt: MIO P550 | MIO P560 | Samsung i600 WM6 | Samsung i900
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 31, 2008, 14:35:28 »
Mój budzik nie obudził mnie ani razu przez ten tydzień. Pomimo, że jak go testuję to działa, a jak przyjdzie ranek to nie dzwoni.

*

Offline cartman_77

• **
  • 139
  • Samsung OMNIA
  • Sprzęt: SAMSUNG OMNIA
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 31, 2008, 14:46:29 »
zainstaluj klaxon jak proponował kolega powyżej. Program jest  rewelacyjny i budzi mnie co rano.

pozdr,
cartman
Samsung OMNIA

Początek:                   Obecenie:
PDA: SAHH5/SAHH5    CTWM6.5v3.1
TELEFON: XXHH3

*

Offline bartosz108

• 11
  • Sprzęt: OMNIA
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 31, 2008, 14:47:39 »
Znalazłem rozwiązanie:
Hard restart czy reset, teraz wszystko działa lecz straciłem wszystkie kontakty w telefonie, wpisy w kalendarzu i programy :mad:

Jak to zrobić: Wyłączamy telefon, nastepnie naciskamy na dwa klawisze połączenia i zakończenia , trzymając je włączamy telefon.
Pojawiają się dwie opcje format i cancel.

Teraz budzik działa  :E

*

Offline turzol

• **
  • 149
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 31, 2008, 21:01:53 »
Hard restart czy reset, teraz wszystko działa lecz straciłem wszystkie kontakty w telefonie, wpisy w kalendarzu i programy :mad:

JAk sama nazwa wskazuje HARD (twardy) reset stawia system od nowa - to tak jakbyś uruchomił format c: na PC

i900DXIA2 by Taril

*

Offline bialy114@

• 3
  • Sprzęt: i900SAHJ1/SAHJ1 (i900XXHI4)
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 03, 2008, 21:08:19 »
"zainstaluj klaxon jak proponował kolega powyżej. Program jest  rewelacyjny i budzi mnie co rano."
zainstalowałem i wywaliłem - nie działał :( - SR nie pomógł.
Czyżby to wina miejsca instalacji (Moja pamięć) ?

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 04, 2008, 01:04:22 »
Zainstaluj G-alarm :) zeby wyłączyć budzik musisz przejść labirynt : ) inaczej nie wyłączysz :) a zeby odtwarzsac dzwonki MP3 musisz stworzyc w pamieci telefonu (8GB) katalog MY DOKUMENTS i tam wgrac dzwonki.

*

Offline pawjas21

• *
  • 80
  • Sprzęt: Samsung i900 OMNIA / HTC HD2 PL / SGS 2
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 04, 2008, 10:01:44 »
również polecal g-alarm. Zajefajny progs wykorzystujący sensor przyśpieszenia i niezła oprawa graficzna. Plik dzwonka trzymam w moje urządzenie/My Documents/Moje dźwięki dzw. tak samo z resztą jak dzwonek połączeń przychodzących a sms w "Windows"

Pozdro

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 23, 2008, 15:26:17 »
Dla mnie te budziki są jakieś dziwne. Ten oryginalny budzik w ogóle mi nie działa, tzn. Działa, ale gdy nie korzystam z S2U2. Gdy mam ten program zainstalowany, to budzik tak jakby zapominał, że ma dzwonic, dopiero wyjściu z trybu uśpienia budzik zaczyna dryndac. Próbowałem też Klaxona, ale jakby go nie ustawił, to budzenie i tak nie działa :/ Jakieś rady?
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 24, 2008, 19:57:51 »
Fakt, można by powiedzieć że tyle kasy a nawet porządnego budzika nie ma ta Omnia :E
Moje doświadczenia z budzikiem pod WM zakończyłem na pTravelAlarm, wcześniej korzystałem z Samsungowego, poźniwej był Klaxon - przez niego zaspałem do roboty  :mad: dlatego wywaliłem go bez sentymentów. Próbowałem jeszcze jakiś budzik Spb ale musiałem go skasować.
pTravelAlarm nie jest darmowy ale można go przetestować przez 30 dni :)

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 26, 2008, 10:50:08 »
Swego czasu jeszcze w Qtek S100 (czy MDA COMPACT jak kto woli), miałem podobne problemy...

wtedy lekarstwem na to był program Check Notification. W notce autora jest napisane, że działa tylko na WM2003, a ja korzystałem z sukcesem z niego na 2003SE.

Program "naprawia" kolejkę komunikatów, które wybudzają urządzenie, znajdujące się w stanie uśpienia, żeby wykonać zadania przypomnienia, budzika, są tam także wpisy odpowiedzialne za wybudzenie przy podłączeniu kabla synchronizacji (USB)... i wiele innych...

wtedy to pomagało...

uruchomiłem ten program na OMNI - działa... są komunikaty, można podpatrzeć oczekujące budziki, przypomnienia z kalendarza... są też błędy zaznaczone na czerwono... zduplikowane elementy...

nie robiłem funkcji oczyszczania, ale osoby, które mają problemy z budzikiem i są przed aktem desperacji wykonania HR powinny dać OMNI jeszcze jedną szansę i skorzystać z tego programu...

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 26, 2008, 15:33:08 »
Swego czasu jeszcze w Qtek S100 (czy MDA COMPACT jak kto woli), miałem podobne problemy...

wtedy lekarstwem na to był program Check Notification. W notce autora jest napisane, że działa tylko na WM2003, a ja korzystałem z sukcesem z niego na 2003SE.

Program "naprawia" kolejkę komunikatów, które wybudzają urządzenie, znajdujące się w stanie uśpienia, żeby wykonać zadania przypomnienia, budzika, są tam także wpisy odpowiedzialne za wybudzenie przy podłączeniu kabla synchronizacji (USB)... i wiele innych...

wtedy to pomagało...

uruchomiłem ten program na OMNI - działa... są komunikaty, można podpatrzeć oczekujące budziki, przypomnienia z kalendarza... są też błędy zaznaczone na czerwono... zduplikowane elementy...

nie robiłem funkcji oczyszczania, ale osoby, które mają problemy z budzikiem i są przed aktem desperacji wykonania HR powinny dać OMNI jeszcze jedną szansę i skorzystać z tego programu...

Nie mam problemu z oryginalnym budzikiem w Omni, korzystam od poczatku jej posiadania i zawsze dziala, jedynie co to wrzucilem wlasne MP3. Ustawiajac nalezy zwrocic uwage na AM/PM, ktore dopiero po wprowadzeniu budzika zmieniaja sie na zegar 24godzinny. Jedynie co mnie troche denerwuje, to to, ze nie moge ustawic dzwieku narastajacego, ale rozwiazalem to odpowiednio nagrana MP3

« Odpowiedź #16 dnia: Grudzień 10, 2008, 18:27:02 »
Też nie mam problemu z wybudzaniem prze standardowy budzik omni.Dodalem tylko wibracje do mp3 i omnia budzi mnie spod poduszki :P

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
« Odpowiedź #17 dnia: Grudzień 10, 2008, 22:10:31 »
Też nie mam problemu z wybudzaniem prze standardowy budzik omni.Dodalem tylko wibracje do mp3 i omnia budzi mnie spod poduszki :P

U mnie też nie ma z tym problemu, ale dopiero gdy wyłącze S2U2, jeśli pozostawie włączony ten program ,wtedy budzik głupieje i nie budzi :/
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]