Brak regulacji podświetlenia

• 11 Odpowiedzi
  • 2110 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Brak regulacji podświetlenia
« dnia: Październik 17, 2008, 21:07:06 »
Witam,

Czy ktoś może potrafi mi podpowiedzieć jak w omni wyłączyć możliwość włączenia podświetlenia przyciskami słuchawek i myszką ?
Problem polega na tym że jak noszę telefon w kieszeni to cały czas podświetla ekran (jest zablokowany). Chciałbym aby można było włączyć podświetlenie tylko guziolem włączającym telefon.

Odp: Brak regulacji podświetlenia
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 17, 2008, 22:10:06 »
Witam,

Czy ktoś może potrafi mi podpowiedzieć jak w omni wyłączyć możliwość włączenia podświetlenia przyciskami słuchawek i myszką ?
Problem polega na tym że jak noszę telefon w kieszeni to cały czas podświetla ekran (jest zablokowany). Chciałbym aby można było włączyć podświetlenie tylko guziolem włączającym telefon.
a nie masz za ciasnych spodni? :wink:

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 17, 2008, 22:20:48 »
Bardzo możliwe :), śmigam w rajstopach.

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 17, 2008, 22:31:34 »
start-->ustawienia-->osobiste-->przyciski-->przycisk budzenia-->tylko przycisk zasilania

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 17, 2008, 22:51:26 »
Super działa elegancko, dziękować.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 18, 2008, 11:53:18 »
w ramach rewanzu za wskazówki proponuje abys dał swoje foto w rajstopach :D:D:D to musi ciekawie wygladac :D:D: pzdr.
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline Shrek.pl

• **
  • 196
    • SHREK.pl
  • Sprzęt: TT720, iPhone
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 18, 2008, 14:21:08 »
Tu się podepnę, bo o oświetleniu mowa, a ja dzisiaj dopiero dostrzegłem wadę, której wcześniej
nie zauważyłem, mianowicie moja Oma kompletnie nie reaguje na zmiany suwakami natężenia
światła. Zmiana położenia czy opcji na autoregulację mocy świecenia nic nie daje, mam stałą
jasność, przy ręczne próbie to samo, całkowicie na minus powinną ja prawie wygasić i odwrotnie.

Ktoś się zetknął z tym lub ma jakiś pomysł?
TT Go720 + WE & CE 8.50 <<>> iPhone 3Gs 16GB + TT 1.4.1 W&CE8.50

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 18, 2008, 15:09:42 »
jak dasz reczna rgulacje tez nic ?
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline Shrek.pl

• **
  • 196
    • SHREK.pl
  • Sprzęt: TT720, iPhone
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 18, 2008, 19:50:28 »
Nic, ustawia się jakby w połowie i żadne gerulowanie i przełączanie nic nie daje.
Jestem już po testach, szkoda mi trochę było dwóch dni pracy nad konfig. i instal.
wszystkiego, ale trudno. Zrbiłem HR i bjawy są nader ciekawe. Najpierw myślałem,
że to jakiś soft dodatkowy mi knoci, ale jednak nie. Rzecz jest taka:

od momentu odpalenia omni światełko daje się regulować w każdą stronę, jest mega
jasne i działa ręcznie i automat. Wystarczy, że zostawię na chwilę nie dotykając, tak mam
w ustawieniach, że po 30s lekko przygasa, potem się wyłącza, lub jak nacisnę wyłącznik
włączę ponownie, to w tym momencie ściemnia się do tego swojego widzimisię i koniec.
SR, działa znowu, do pierwszego wygaszenia, czy to spowodowanego czasem, czy sam
wyłączę guzikiem głównym, potem włączę. Taka dziwna przypadłość. Winię za to brand
plusa, bo jak to inaczej wytłumaczyć? Po HR odpala mi się WM6,1, po chwili jest komunik.
o restarcie i już odpala mi się logo plusa i cała ta reszta. Co z tym począć? jakiś rejestr?
TT Go720 + WE & CE 8.50 <<>> iPhone 3Gs 16GB + TT 1.4.1 W&CE8.50

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 18, 2008, 20:50:09 »
Witam. Lekarstwo na ten problem to: ustawienia-system-bateria-zasilanie bateryjne i trzeba zaznaczyć
wyłącz urządzenie i zaznacz czas jaki ci odpowiada poniżej dwa pola też zaznacz i powinno być ok.

*

Offline norvik

• 34
  • Sprzęt: A701, Omnia
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 28, 2009, 22:08:29 »
Witam.
Mam problem z podświetleniem , zainstalowalem Rom RyLit4 (naprawdę świetny), po soft resecie regulacja podświetlenia działa ok . (ręczny i automat), ale wystarczy że wygaszę Omnie przyciskiem power, lub użyję jakiegoś programu do blokady np S2U2, i podświetlenie na minumum , i nie ma możliwości regulacji.
Czy może ktoś przerabiał taki problem, czy tylko u mnie to występuje. Na wcześniejszym SAHJ3, wszystko było ok.
Próbowałem zainstalować powtórnie RyLit4, ale jest to samo.
Pomoże ktoś :'(   
Napisane: Maj 28, 2009, 20:12:18
Wielkie dzieki ... pomoglo :ok:

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 11, 2009, 00:34:32 »
Odpowiedź jest bardzo prosta:

Start --> Ustawienia --> Bateria --> Zasilanie bateryjne/Zasilanie zewnętrzne

Pierwsza opcja odpowiada za całkowite wyłączenie ekranu po czasie bezczynności równej wartości ustawionej w "Gdy urządzenie nie będzie używane przez" (mała wada to zakres od  1 minuty do 5 minut)

Druga opcja odpowiada za przygaszanie ekranu po czasie bezczynności równej wartości ustawionej w "Wyłącz podświetlanie gdy urządzenie nie będzie używane przez"

Natomiast trzecia opcja to właśnie rozwiązanie całego problemu.

Po zaznaczeniu opcji "Włącz podświetlanie po naciśnięciu przycisku lub dotknięciu ekranu" każde naciśnięcie guziola lub podrapanie ekranu rysikiem powoduje iż ekran świeci tak jak to ustalimy w opcji jasności ręcznej lub będzie regulowane automatycznie (ale nie będzie przygaszony i regulacja nie będzie martwa).