brak autoblokady dialera w i900

• 7 Odpowiedzi
  • 2085 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

brak autoblokady dialera w i900
« dnia: Maj 18, 2010, 16:03:26 »
Witam wszystkich przyszłych forumowiczów.
MAm problem z autoblokadą dialera a raczej jej brakiem w i900 na WM 6.5. Podczas nawiązania polączenie dialer nie blokuje sie przez co mozna sie nie chcąco rozłączyc. Jest to dla mnie dużym probemem.
Jak to naprawić, jak ją włączyć
Proszę o pomoc w tej sprawie

*

Offline Simon

• 356
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S3, Nokia Lumia 620
Odp: brak autoblokady dialera w i900
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 18, 2010, 20:50:16 »
Możesz wygasić ekran (o to Ci chyba chodzi)
Ustawienia>bateria zakładka połączenie i zaznaczyć "wyłącz ekra LCD, gdy połączenie trwa od"
Pozdrawiam wszystkich maniaków PDA
Simon

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 19, 2010, 10:27:22 »
nie o to mi chodzi. chodzi mi o zablokowanie samego dialera tak jak miało to miejsce przy WM 6.1 tz gdy po nawiązaniu polączenie blokował sie sam automatycznie i zeby go odblokowac trzeba wcisnąc przycisk między słuchawkami.czerwiec

*

Offline Simon

• 356
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S3, Nokia Lumia 620
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 19, 2010, 10:43:28 »
nie o to mi chodzi. chodzi mi o zablokowanie samego dialera tak jak miało to miejsce przy WM 6.1 tz gdy po nawiązaniu polączenie blokował sie sam automatycznie i zeby go odblokowac trzeba wcisnąc przycisk między słuchawkami.czerwiec
To pewnie miałeś wgran na WM 6.1 jakiś inny dialer bo ani ten który jest w systemie ani ten od Samsunga nie ma takiej możliwości (jedynie wygaszanie ekranu tak jak podałem). Na Omni używają ludzie bądź "Iconsoft PhonEx" bądź "Inesoft Phone", ja używam tego drugiego dialera. Oba z wymienionych przeze mnie dialerów mają wymienioną przez Ciebie funkcję.
Pozdrawiam wszystkich maniaków PDA
Simon

*

Offline Marcuss1

• *
  • 85
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 20, 2010, 10:34:11 »
Potwierdzam ! Standardowy dialer samsunga posiada taką funkcję, że blokuje się po wybraniu numeru (taki ciemny prostokąt na dole ekranu, który ma możliwość wyłączenia przez wciśnięcie przycisku środkowego). To czy ta funkcja działa zależy od rodzaju dialera. Na windows 6.5 bodajże nie działa dialer samsunga z Windows 6.1. Jednak aby rozwiązać ten program proponuję użyć S2U2. W ustawieniach tego programu jest możliwość wygaszenia ekranu zaraz po nawiązaniu połączenia. Jednak do czasu nawiązania połączenia należy uważać aby nie wcisnąć "swoim uchem" przycisku ZAKOŃCZ POŁĄCZENIE. Co najwyżej można jeszcze ustawić aby gasił się ekran po kilku  sekundach, ale to mało wygodne rozwiązanie bo z reguły gasi się zawsze za szybko.
i900 Omnia

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 30, 2010, 01:01:28 »
Radzę poszukać programu do blokowania ekranu podczas połączenia.Kiedyś taki widziałem.Działa on na zasadzie czujnika światła.Jak sobie przypomnę to napiszę jego nazwę
Hermes>Tytan>Omnia>Omnia 2>HD2

*

Offline kozunio12

• 318
  • Sukces ma wielu ojców, porażka żadnego.
  • Sprzęt: Samsung i5700
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 30, 2010, 09:07:54 »
Wgraj sobie Smart Lock, w ROMach od Ryrzego jest i działa bardzo dobrze.
Było:SPV E650, LG KS20, Samsung Omnia

« Odpowiedź #7 dnia: Luty 21, 2011, 16:54:59 »
Koledzy ,ja mam pytanie w drugą stronę . Jak wyłączyć to autoblokowanie dialera w win 6.1