Bluetooth zapis plików w omnii

• 2 Odpowiedzi
  • 1582 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline endi639

• 21
  • Sprzęt: MIO P340
Bluetooth zapis plików w omnii
« dnia: Kwiecień 02, 2012, 19:22:44 »
Witam .
Po dwóch latach stałem się ponownie posiadaczem omni i900, niestety wszystkie potrzebne programiki i inne rzeczy potrzebne do prawidłowego działania omni skasowałem z mojego kompa. Od kilku dni bezskutecznie szukam (nie pamiętam nazwy)programiku lub caba , który odpowiedzialny jest za BT w omni, a konkretnie za przesył plików na omnie aby pliki były widoczne. Jedyne co pamiętam to wrzucało się go do omni i po odpaleniu cab, bluetooth działał bez problemu a pliki bez zbytecznych ustawień były w omni.

*

Offline miciugo

• **
  • 133
  • Sprzęt: HTC Desire HD, Samsung Omnia
Odp: Bluetooth zapis plików w omnii
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 03, 2012, 00:11:23 »
1.pobieramy obexinboxex i certs
2. instalujemy certs i SR i obexinboxex i SR
3.wlaczamy bluetooth
4.robimy soft reset
5. tworzymy w katalogu moja pamięć folder  o nazwie Bluetooth File ( tam beda pliki z bt, mozna tez uzyc innej
nazwy)
6.odpalamy edytor rejestru
7.zmieniamy wpis HKLM/Software/ObexInBoxEx/StorePath na :\Moja pamięć\Bluetooth Files\
8. gotowe, teraz pliki beda zapisywane tam gdzie sobie ustawimy i jeszcze bedzie widac procentowy postep, oraz
czas jaki zostal do konca transferu podczas przesylania plikow.
...najlepiej jest się uczyć na błędach innych... (chyba po to jest te forum?)

*

Offline endi639

• 21
  • Sprzęt: MIO P340
Odp: Bluetooth zapis plików w omnii
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 03, 2012, 17:53:38 »
1.pobieramy obexinboxex i certs
2. instalujemy certs i SR i obexinboxex i SR
3.wlaczamy bluetooth
4.robimy soft reset
5. tworzymy w katalogu moja pamięć folder  o nazwie Bluetooth File ( tam beda pliki z bt, mozna tez uzyc innej
nazwy)
6.odpalamy edytor rejestru
7.zmieniamy wpis HKLM/Software/ObexInBoxEx/StorePath na :\Moja pamięć\Bluetooth Files\
8. gotowe, teraz pliki beda zapisywane tam gdzie sobie ustawimy i jeszcze bedzie widac procentowy postep, oraz
czas jaki zostal do konca transferu podczas przesylania plikow.

Dzięki serdeczne za pomoc.
Twoja odpowiedź będzie przydatna, ale już znalazłem plik o który mi chodziło.
Jest to bluetooth_fixed.exe znalazłem go na chomiku. Wystarczy wrzucić go do katalogu głównego , następnie odpalić i po wszystkim.  Bez żadnej ingerencji wszystkie pliki ściągnięte na omnie znajdują się w dokumentach.