Bluetooth - ustawienia, przesyłanie plików

• 53 Odpowiedzi
  • 20439 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jochen

• 40
  • Sprzęt: Samsung Omnia
Odp: Bluetooth - ustawienia, przesyłanie plików
« Odpowiedź #30 dnia: Maj 06, 2009, 15:37:48 »
A ja inaczej. Dwa telefony na jednym wł. BT na drugim też. Urządzenia nie sparowane, czy jest możliwość wysłania kilku plików do tego urządzenia bez sparowania?

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 06, 2009, 15:39:10 »
sprawdz tym managerem bt z mojego poprzedniego posta  ponoc ma opcje wysylania kilku plikow a nawet calych katalogow..
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline jochen

• 40
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 06, 2009, 16:20:14 »
Dzieki. Potwierdzam - działa :) Męczące było to włażenie w FTP BT i pytanie "gdzie Ci to zapisać? " :) Chyba, że ja coś źle robiłem :/

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 06, 2009, 18:38:13 »
sam z ciekawosci sprawdzilem i naprawde wkoncu sie udalo  rozwiazac problem z miejscem zapisu plikow.. teraz juz bez niczego na moja pamiec w dowolny katalog mozna zapisywac... swietny ten persian blue .. instalujemy ustawiamy aby bt obslugiwal ten program a nie wmobile, kasujemy domyslne rozszerzenia  i miejsce  ich zapisu i tworzymy wlasne czyli .*i podajemy sciezke..soft reset...  potem jak ktos nam wysyla plik to mamy wspaniale okienko ktore samo wyskoczy z paskeim postepu predkoscia transmisji  i przyciskiem save... zapisuje tam gdzie mu kazemy.. :)

*

Offline jochen

• 40
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 06, 2009, 22:39:30 »
Dodaje plik językowy do programu po polskiemu :)

*

Offline YAGA

• *
  • 82
  • Sprzęt: i900 Omnia
« Odpowiedź #35 dnia: Maj 07, 2009, 21:16:43 »
sam z ciekawosci sprawdzilem i naprawde wkoncu sie udalo  rozwiazac problem z miejscem zapisu plikow.. teraz juz bez niczego na moja pamiec w dowolny katalog mozna zapisywac... swietny ten persian blue .. instalujemy ustawiamy aby bt obslugiwal ten program a nie wmobile, kasujemy domyslne rozszerzenia  i miejsce  ich zapisu i tworzymy wlasne czyli .*i podajemy sciezke..soft reset...  potem jak ktos nam wysyla plik to mamy wspaniale okienko ktore samo wyskoczy z paskeim postepu predkoscia transmisji  i przyciskiem save... zapisuje tam gdzie mu kazemy.. :)
Jak utworzyć ściezkę zapisu,wykasowałem gwiazdkę i ni diabła nie daje się nic wpisać w zakładce "Reguly"

*

Offline xadrian

• **
  • 128
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S4
« Odpowiedź #36 dnia: Maj 07, 2009, 21:52:30 »
w pole rozszerzenie wpisz .* a w polu scieżka daj szukaj i folder w ktorym maja pliki sie zapisywac. Nastepnie dajesz na dodaj i soft reset i gotowe

*

Offline YAGA

• *
  • 82
« Odpowiedź #37 dnia: Maj 07, 2009, 22:15:48 »
w pole rozszerzenie wpisz .* a w polu scieżka daj szukaj i folder w ktorym maja pliki sie zapisywac. Nastepnie dajesz na dodaj i soft reset i gotowe
tak zrobiłem ale na razie nie zadziałało może dlatego ,że mam zainstalowany "ObexInbox" i może jakoś sie te programy gryzą.odinstaluje "ObexInbox"i zobaczę co będzie.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #38 dnia: Maj 08, 2009, 11:06:21 »
ja mam tak i dziala bez zarzutow

*

Offline YAGA

• *
  • 82
« Odpowiedź #39 dnia: Maj 08, 2009, 22:18:36 »

kurde nie stawiałem kropki bo jej nie zauważylem jest taka mała ,ale już działa.A czy można dopisać następną ścieżkę i po odebraniu pliku wybrać,którą się chce.Ja próbowałem tak zrobić ale zawsze widzi pierwszą scieżkę (chyba że znowu trzeba gdzieś postawić kropke) :D

*

Offline LuzZz

• **
  • 184
    • Sith Clan page!
« Odpowiedź #40 dnia: Maj 08, 2009, 22:26:58 »

kurde nie stawiałem kropki bo jej nie zauważylem jest taka mała ,ale już działa.A czy można dopisać następną ścieżkę i po odebraniu pliku wybrać,którą się chce.Ja próbowałem tak zrobić ale zawsze widzi pierwszą scieżkę (chyba że znowu trzeba gdzieś postawić kropke) :D
Nie mam tego cuda, ale na chłopski rozum to okienko służy do ustalenia jakie typy plików mają być zapisywane w jakim katalogu i teraz jeśli pierwszy wpis na liście będzie .* \Moja Pamięć\ to wszystko poleci do mojej pamięci. Jakby NAD/POD tym dodać .mp3 \Moja Pamięć\Mp3\ to jest szansa, że filtrowanie by zadziałało i muzyka leciałaby do innego folderu.

Wpisanie 2 różnych ścieżek dla rozszerzenia .* nie ma sensu.
Mogę się mylić, to taka luźna myśl.
Nokia 3210 -> Nokia 6210 -> Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia 6233 -> Samsung SGH-i900 Omnia ^^

*

Offline YAGA

• *
  • 82
« Odpowiedź #41 dnia: Maj 08, 2009, 22:55:39 »

Nie mam tego cuda, ale na chłopski rozum to okienko służy do ustalenia jakie typy plików mają być zapisywane w jakim katalogu i teraz jeśli pierwszy wpis na liście będzie .* \Moja Pamięć\ to wszystko poleci do mojej pamięci. Jakby NAD/POD tym dodać .mp3 \Moja Pamięć\Mp3\ to jest szansa, że filtrowanie by zadziałało i muzyka leciałaby do innego folderu.

Wpisanie 2 różnych ścieżek dla rozszerzenia .* nie ma sensu.
Mogę się mylić, to taka luźna myśl.
wyprobowałem Twoją propozycję LuzZz ale i tak nie zadziałało zawsze widzi pierwszą ścieżkę z tym ,że próbowałem również z gwiazdką po kropce.Szkoda bo taki fajny programik.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #42 dnia: Maj 08, 2009, 23:29:29 »
ustawiles aby to ten program zarzadzal bluetoothem a nie windows mobile ?

*

Offline YAGA

• *
  • 82
« Odpowiedź #43 dnia: Maj 09, 2009, 18:30:36 »
tak mam ustawione i działa prawidłowo ale jak pisałem wyżej nie chce zobaczyć drugiej ścieżki,skoro daje się wstawić kilka ścieżek to powinno je rozróżniać a tu zawsze zapisuje w pierwszej

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
« Odpowiedź #44 dnia: Maj 09, 2009, 18:39:50 »
tak mam ustawione i działa prawidłowo ale jak pisałem wyżej nie chce zobaczyć drugiej ścieżki,skoro daje się wstawić kilka ścieżek to powinno je rozróżniać a tu zawsze zapisuje w pierwszej

bo mozna mu wpisac rozne typy plikow do roznych sciezek np jpg do katalogu obrazki, mp3 do muzyki itp....
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline LuzZz

• **
  • 184
    • Sith Clan page!
« Odpowiedź #45 dnia: Maj 09, 2009, 19:36:49 »

bo mozna mu wpisac rozne typy plikow do roznych sciezek np jpg do katalogu obrazki, mp3 do muzyki itp....
To samo napisałem, ale chyba nie zostałem zrozumiany ;)
Nokia 3210 -> Nokia 6210 -> Nokia 3310 -> Nokia 6610 -> Nokia 6233 -> Samsung SGH-i900 Omnia ^^

*

Offline YAGA

• *
  • 82
« Odpowiedź #46 dnia: Maj 09, 2009, 21:13:15 »

To samo napisałem, ale chyba nie zostałem zrozumiany ;)
OKi wszystko działa pliki z "mp3" trafiają do katalogu z muzyczką mp3 "wma"do swojego czyli jest dobrze. W końcu nauczyłem sie tworzyc ścieżki dostępu  :D serdeczne dzięki za pomoc
« Ostatnia zmiana: Maj 09, 2009, 21:14:58 wysłana przez YAGA »

« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 24, 2009, 15:14:22 »
chłopaki podajcie jak poprawnie zapisywac te sciezki z kropka.   .mp3 czy mp3* lub inaczej

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 24, 2009, 23:22:47 »
dla mp3 dajesz rozszerzenie .mp3 a dla wszystkich plikow jesli chcesz jeden katalog dajesz .*

*

Offline LuzZz

• **
  • 184
    • Sith Clan page!
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 25, 2009, 00:15:51 »
Koniec końców testowałem PersianBlue i po 15 minutach wróciłem do ObexInbox. Powody dwa.

1) Przy plikach większych niż ileśtam MB wyskakiwał błąd typu "out of memory" pomimo wybrania folderu docelowego jako Moja Pamięć ;) Tak jakby przesyłany plik lądował wpierw w pamięci urządzenia a potem był kopiowany do ustawionej lokalizacji.

2) Pliki ze spacją w nazwie był zapisywane z %20. Na przykład: "fajny plik.zip" jako "fajny%20plik.zip".

Na xda w temacie o PB pojawił się komunikat o wstrzymaniu rozwijania programu z powodów osobistych :/

*

Offline tomsiw

• 271
    • Data Optics - Technologie Światłowodowe
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 25, 2009, 21:04:44 »
Podczas przesyłania plików przez BT pojawi mi sie na górnej belce ładna niebieska ikona z symbolem BT.
Czy jest mozliwość mieć ją w tym miejscu na stałe? Fajnie byłoby, gdyby była widoczna cały czas i przy włączonym BT była niebieska a przy wyłączonym miała jakis inny kolor (np. szary). No i w ogóle byłoby extra, gdyby wystarczyło na nią tylko tapnąć żeby zmienić stan BT :-).... Nie wymagam zbyt wiele? :)... Moze jest jakiś soft ktory by to robił?
Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC (KitKat 4.4.2)

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 25, 2009, 21:43:16 »
prawdopodobnie zmieniles rom na taki ktory ma dograna obsluge tej ikonki za pomoca BluetoothIconNotifier lub EventBroker z ikonkami w kolorze niebieskim  i raczej nie ma sposobu aby byla caly czas widoczna poza wlaczeniem bt w trybie hide lub widocznym dla kazdego. 

zobacz ostatni post w pierwszej zakladce tego tematu
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2009, 21:56:47 wysłana przez javman »

*

Offline LuzZz

• **
  • 184
    • Sith Clan page!
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 25, 2009, 21:45:16 »
Niebieska ikonka przy przesyłaniu plików to u mnie sprawka "Obex Inbox" ;)

*

Offline tomsiw

• 271
    • Data Optics - Technologie Światłowodowe
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 25, 2009, 21:55:54 »
Ale u mnie chociaz mam włączony BT (bez wzgledu w jakim trybie) ta ikonka sie nie pojawia. Zapala się tylko wtedy gdy przesyłany jest plik... później znika.
Rom mam ryrzego (ten najnowszy lite pod 6.1)
Doczytałem :)
Już ikonke mam :-)
Bardzo dziekuję!
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 25, 2009, 22:07:24 wysłana przez tomsiw »
Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC (KitKat 4.4.2)