Blokada klawiatury, Wygaszenie ekranu

• 92 Odpowiedzi
  • 39612 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
Odp: Blokada klawiatury, Wygaszenie ekranu
« Odpowiedź #60 dnia: Grudzień 14, 2008, 17:54:07 »
masz jakies nakladki typu manila lub spb wgrane ? ja jak wgralem manile to gdy odblokowywuje telefon przyciskiem konczenia rozmowy to mi sie zawsze kalendarz wlacza, heh  ale odblokowywuje :)
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

« Odpowiedź #61 dnia: Grudzień 14, 2008, 20:23:17 »
nie mam zadnych takich nakladem ani programow, jedyne co mam to zdjecia i muzyke ale to chyba nie powinno stwarzac problemu.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #62 dnia: Grudzień 14, 2008, 20:36:21 »
w takim razie skoro HR nie pomaga to przydalo by sie sofcikwrzucic jakos i wtedy moze bedzie ok

*

Offline And02

• 11
« Odpowiedź #63 dnia: Grudzień 14, 2008, 21:28:44 »
Za długo trzymasz przycisk odblokowania - ot i tyle.
Przycisk (prawa odłozona słauchawka) trzymać tylko do momentu odblokowania - inaczej znowu się zablokuje

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #64 dnia: Grudzień 14, 2008, 21:45:18 »

Za długo trzymasz przycisk odblokowania - ot i tyle.
Przycisk (prawa odłozona słauchawka) trzymać tylko do momentu odblokowania - inaczej znowu się zablokuje
to nie to.. u mnie jak odblokowywuje to jak go naciskam dlugo to odblokuje sie przy okazji kalendarz wlaczy ale nie blokuje pomimo ze trzymam np. 5 sekund.

« Odpowiedź #65 dnia: Grudzień 19, 2008, 14:57:34 »
zrobilem HR i dalej to samo tyle ze przy samsung today 2, przy domyslnych ustawieniach jest ok. co zrobic?

« Odpowiedź #66 dnia: Grudzień 20, 2008, 16:53:12 »
witam, mam problem z wygaszaczem, nie wiem czy nie jest to związane w jakiś sposób z AUTOMAPĄ, PO URUCHOMIENIU KTÓREJ ten problem się pojawił. Przedtem było wszystko ok.  Po zamknięciu aplikacji automapa, ekran się już pali cały czas. W zakładce ;
- ustawienia
- system
- bateria
- zasilanie bateryjne
 , mam podchaczoną oczywiście opcje "wyłącz podświetlenie gdy urządzenie nie będzie używane przez 10s" , no ale ekran poprostu tylko trochę przygasa i w ten sposób bateria starcza w zasadzie na dzień, nawet jak telefon leży:((
Dzięki za pomoc z góry:))

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #67 dnia: Grudzień 20, 2008, 17:28:29 »
oczywiscie masz tez ustawione aby urzadzenie zostalo wylaczone po 1 min lub innym czasie ?

« Odpowiedź #68 dnia: Grudzień 25, 2008, 17:30:47 »
moi drodzy mam do was dwa pytanka

od dwóch dni walcze ze swoją omnią i nie moge dojść jak ustawić AUTOMATYCZNĄ BLOKADE KLAWIATURY I JAK USTAWIĆ TO BY SIĘ EKRAN WYGASZAŁ

Z góry wam dziękuje za pomoc i życzę szczęśliwego nowego roku

*

Offline miciugo

• **
  • 133
  • Sprzęt: HTC Desire HD, Samsung Omnia
« Odpowiedź #69 dnia: Grudzień 25, 2008, 18:50:07 »
Wejdź w USTAWIENIA, SYSTEM i BATERIA Tam masz zasilanie bateryjne i zasilanie zewnętrzne i w tych obu ustaw sobie co chcesz.
+Ustawienia>Przyciski>Przycisk budzenia-włącz ''Zablokuj włączone urządzenie''  :ok:
« Ostatnia zmiana: Grudzień 25, 2008, 18:59:04 wysłana przez miciugo »
...najlepiej jest się uczyć na błędach innych... (chyba po to jest te forum?)

« Odpowiedź #70 dnia: Grudzień 25, 2008, 19:29:07 »
dzieki ci bardzo miciugo,życzę jeszcze Zdrowych i wesołych

p.s
masz cośjeszcze fajnego na omnie,to znaczy jakiś fajny programik?

*

Offline miciugo

• **
  • 133
  • Sprzęt: HTC Desire HD, Samsung Omnia
« Odpowiedź #71 dnia: Grudzień 25, 2008, 20:31:31 »
Wszystko jest na forum-wystarczy tylko przeczytać.Dzięki temu można skonfigurować sobie fona w/g potrzeb. :grin:
Mamy długi łykend-nic tylko korzystać z porad z forum. :O~ 

Wesołych Świąt wszystkim.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 26, 2008, 00:18:58 wysłana przez miciugo »
...najlepiej jest się uczyć na błędach innych... (chyba po to jest te forum?)

« Odpowiedź #72 dnia: Styczeń 25, 2009, 21:26:58 »
Witam,

Mam od niedawna dokładnie ten sam problem. I przytakuję, że prawdopodobnie ma to bezpośredni związek z Automapą. Według mnie automapa wymusza na telefonie nie wyłaczanie ekranu i nie blokowanie klawiszy. Stało się to po niewłaściwym zamknięciu automapy. Może ktoś z mądrzejszych kolegów podpowie jak to naprawić?

P.S. Czy po aktualizacji romu traci się wszystkie dane?

« Odpowiedź #73 dnia: Styczeń 31, 2009, 15:23:37 »
Zobaczcie jaka złośliwość losu i banalna usterka (a może nie usterka tylko moj brak wiedzy?!)

Czekałem na nią 2 tygodnie. Przeczytałem co tylko się dało i nareszcie kurier przyniósł. Chwila radości a później zdziwnienie - wszystko fajnie tylko dlaczego ekran nie gaśnie? Przygasa, ale nie gaśnie. (Jeżeli wydaje się Wam, że to kolejny banalny teks gościa który nie wie gdzie kliknąć to jesteście w dużym błędzie - czytajcie dalej).
OK, w takiej sytuacji przestawiam w "zasilaniu bateryjnym" na "wyłącz urządzenie po 1 min" i ....... wyłącza, ale dosłownie! Telefon gaśnie i nie reaguje na żaden przycisk, a jak się na niego dzwoni, to jest zapowiedź - abonent ma wyłączony telefon. Jedynym sposobem ponownego włączenia jest wyjęcie baterii, włożenie i jeżeli nie zmienię ustawień jest znowu to samo. Przestawienie na "brak" zamiast "wyłącz urządzenie" to ekran znowu przygasa ale tylko o 50%. I nie gaśnie wcale.
Klawisze są poustawiane jak trzeba. Pracownik Biura Obsługi Klenta Ery (trafiłem na fascynata i posiadacza MDA z WM 6.2) na końcu rozłożył ręce - nie ma pojęcia dlaczego tak się dzieje, Pracownik techniczny Samsunga to samo. Wszyscy mówią, że tylko zmiana softu może pomoc.
Telefon jest po kilku hard i soft resetach (każdy doradca od tego zaczyna) i nic z tego.
Może ktoś z Was ma jakiś pomysł? Plizz.
Gdzie Wy ustawiacie funkcję czasu wygaszania? W "system/podświetlenie" mam tylko możliwość reg. auto lub ręcznie. Nic więcej. Help!

*

Offline szuwx

• 12
« Odpowiedź #74 dnia: Styczeń 31, 2009, 15:27:44 »
miałem podobnie po tym jak zamieszałem coś w rejestrze, pomógł flasz romu, ściągnij sobie rom ery i przeflaszuj, to powinno załatwić sprawę i nie stracisz gwarancji.

« Odpowiedź #75 dnia: Styczeń 31, 2009, 15:52:05 »
Ps. Poza powyższą usterką wszystko działa.
Chcialem się od poniedziałku nawigować a tu na 2 tygodnie stracę taką możliwość. Jako że mnóstwo jeżdżę to dla mnie załamka.
Telefon mi się podoba - ma swoje wady, ale mają się nijak do korzyści i zalet. Kurczę, co mu jest ???? !!!!!!!!!
Napisane: Styczeń 31, 2009, 15:36:22
miałem podobnie po tym jak zamieszałem coś w rejestrze, pomógł flasz romu, ściągnij sobie rom ery i przeflaszuj, to powinno załatwić sprawę i nie stracisz gwarancji.

Nie mieszałem w rejestrze. Zaraz będę szukał tego o czym piszesz, bo nie mam pojęcia co i jak zrobić.
Napisane: Styczeń 31, 2009, 15:38:36
Na stronie ery nie ma romu do Omni :( sprawdzałem z konsultantem

Nawiasem mowiąc mogę robić tylko to, co nie pozbawi mnie gwarancji, także jeżeli era nie daje na stronie to nie mogę z innych źródel.

*

Offline rootmaster

• *
  • 74
  • Sprzęt: Samsung OMNIA 8GB + karta 8GB ; MIO A701 Karta 2GB
« Odpowiedź #76 dnia: Styczeń 31, 2009, 16:40:35 »
Coś kiepsko szukałeś kolego z tym konsultantem  :O
A to co to jest?
http://download.era.pl/portal/Samsung_i900BRHJ3_ROM_Era.zip

Na stronie ery wchodzisz na telefon "Samsung Omnia" potem masz zakładkę -  "pliki do pobrania" i tam jest romik  :ok:

Powodzenia życzę
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2009, 16:42:11 wysłana przez rootmaster »

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #77 dnia: Styczeń 31, 2009, 17:43:47 »
Najprosciej zrobic hard reset. Przyciskasz jednoczesnie przycisk odbierania i konczenia rozmowy i wlaczasz telefon caly czas trzymajac te przyciski. Potem wychodzi pytanie odnosnie formatyowania i naciskasz zielona sluchawke. Powinno pomoc.

« Odpowiedź #78 dnia: Styczeń 31, 2009, 18:18:44 »
 :evil:

Nosz co za Era !!!! Drugi ram mnie dzis oszukali - wcześniej, że ich serwis jest czynny w sobotę. OTÓŻ ERO TY JUZ NIE MASZ SERWISÓW W POLSCE tylko wciaż o tym nie wiedzą wasi konsultanci !!!!

to teraz szukam jak sie flashuje
Napisane: Styczeń 31, 2009, 17:44:23
Najprosciej zrobic hard reset. Przyciskasz jednoczesnie przycisk odbierania i konczenia rozmowy i wlaczasz telefon caly czas trzymajac te przyciski. Potem wychodzi pytanie odnosnie formatyowania i naciskasz zielona sluchawke. Powinno pomoc.

Pisalem o tym powyżej. Fon ich przeżył tylko dzisiaj okolo trzech. Nie pomogło  :(
Napisane: Styczeń 31, 2009, 17:49:21
!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A powiedzcie mi, w którym miejscu ustalacie po jakim czasie ekram ma się wyłączyć? (nie przygasić, bo to wiem, ale wogóle zgasnąć) , bo prawdopodobnie w moim sofcie WOGÓLE NIE MA TEJ PLANSZY !!! I BYĆ MOŻE TO JEST PRZYCZYNĄ.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #79 dnia: Styczeń 31, 2009, 18:19:25 »
Coś kiepsko szukałeś kolego z tym konsultantem  :O
A to co to jest?
http://download.era.pl/portal/Samsung_i900BRHJ3_ROM_Era.zip

Na stronie ery wchodzisz na telefon "Samsung Omnia" potem masz zakładkę -  "pliki do pobrania" i tam jest romik  :ok:

Powodzenia życzę
pobieraj i flashuj, napewno pomoze i na przyszlosc, nie sugeruj sie zawsze radami konsultantow.. im naprawde sie nie chce.. :)

a ustawienia czasu wygaszenia ustawiam poprzez tapnięcie na ikonke bateri na ekranie dzisiaj i odrazu sie wlaczaja rozne opcje dotyczace podswietlenia
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2009, 18:31:11 wysłana przez javman »

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
« Odpowiedź #80 dnia: Styczeń 31, 2009, 18:23:48 »
A powiedzcie mi, w którym miejscu ustalacie po jakim czasie ekram ma się wyłączyć? (nie przygasić, bo to wiem, ale wogóle zgasnąć) , bo prawdopodobnie w moim sofcie WOGÓLE NIE MA TEJ PLANSZY !!! I BYĆ MOŻE TO JEST PRZYCZYNĄ.
- ustawienia  -> bateria / settings- >power

« Odpowiedź #81 dnia: Styczeń 31, 2009, 18:40:11 »
- ustawienia  -> bateria / settings- >power   ????

mam tak:

ustawienia/ system / bateria i tu mam tylko wskaźnik zużycia

/zasilanie bateryjne - tu trzy punkty do zaznaczania - nieszczęsne "wylącz urządzenie" lub "brak" - do wyboru a niżej: wyłącz podświetlenie gdy urządzenie nie będzie używane przez: ..........   -  i to u mnie działa jako przygaszanie

oraz włącz podświetlenie po naciśnięciu dowolnego przycisku lub ekranu....

*

Offline milosz78

• **
  • 244
    • PRE SEARCH
  • Sprzęt: mpx200,SDA T-Mobile,HTCWizard,MIOA701,i900,OmniaW
« Odpowiedź #82 dnia: Styczeń 31, 2009, 18:42:31 »
Jeśli ekran nie wygasza się całkowicie tylko lekko przygasza to winę może ponosić za to jakaś zainstalowana aplikacja która zapobiega wyłączeniu podświetlenia/  jak np. Mobile GG.

Acha. Ja mam na zasilaniu bat. wyłącz urządzenie po 1 minucie. Ale nie wyłącza to całkowicie sprzętu.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2009, 18:44:48 wysłana przez milosz78 »

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #83 dnia: Styczeń 31, 2009, 18:45:38 »

ja mam tak i jesli ci omnia nie chce powstac po wygaszeniu to zmien rom i powinno byc ok.

*

Offline suer2

• *
  • 62
  • Sprzęt: Regulamin - avatar !! Samsung Omnia i900 8gb
« Odpowiedź #84 dnia: Lipiec 24, 2009, 17:47:28 »
WITAM mam taki wlasciewie duzy problem poniewaz nie moge zablokowac "klawiatury " czy ekrenudotykowego jak przytrzymuje słuchawke to juz mi nie blokuje tylko tak mignie raz na czarno jakby chciało cos sie włączyc i to wszystko.... dodam ze mam zainstalowany phonex...pozdrawiam ps.wszystko do wczoraj dobrze działało a phonex mam od 1 tygodnia
Napisane: Lipiec 24, 2009, 14:24:31
widze ze narazie tu nikt niewie narazie sobie zrobie nakłdke porgramem z reszta polecam go http://www.throttlelauncher.com/portal/component/option,com_phocadownload/Itemid,76/id,13/view,file/ jest na tej stronie rowniez filmik YT wiec zapraszam a przy okazji jak na googlach szukałem jeszcze takie cos znalazłem http://forum.mobione.pl/index.php/topic,2288.0.html
regulamin!

*

Offline chrzanek

• 21
  • Sprzęt: SGH-I900 Omnia
« Odpowiedź #85 dnia: Lipiec 24, 2009, 20:15:19 »
Witajcie,
po wczorajszej wyprawie, gdzie to telefon służył jako navi na ładowarce samochodowej ( oryginał ) i trochę się nagrzał. W każdym razie od wczoraj nie wyłącza się się podświetlenie telefonu. Co mogło się stać ?

*

Offline suer2

• *
  • 62
« Odpowiedź #86 dnia: Lipiec 25, 2009, 09:05:51 »
niestety od wczoraj nie moge zablowac klawiatury nie wiem czemu prztrzymuje przycisk "odłozenia telefonu"ale tylko mignie mi raz tak na czarno cały ekran i to tyle nie wiem co sie stalło?? moze jakies ustawienia chodz sparwdzałem ...?
netykieta - pisanie wielkimi literami jest uznawane za krzyk,
do tego nadużywanie wykrzykników,
wcześniej pisał inny moderator abyś zwracał uwagę na regulamin bo następnym razem będzie warn - i się doprosiłeś
(marcinl)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 25, 2009, 09:33:39 wysłana przez marcinl »
regulamin!

*

Offline hards

• 36
« Odpowiedź #87 dnia: Lipiec 25, 2009, 09:11:11 »
blokowanie telefonu z WM ssie :) nie lepiej wylaczac przyciskiem [wprowadzac w hibernacje] i wlaczac tak samo? nie wierze ze przycisk Ci sie wlacza sam w kieszeni :) hehe a tak w ogole to cos popsules, hard reset :) hehe

« Odpowiedź #88 dnia: Lipiec 25, 2009, 09:14:10 »
Spróbuj soft reset.

*

Offline suer2

• *
  • 62
« Odpowiedź #89 dnia: Lipiec 25, 2009, 11:03:22 »
soft reset juz był hard reset czyli instalka od nowa??
Napisane: Lipiec 25, 2009, 11:00:44
(...) nie wierze ze przycisk Ci sie wlacza sam w kieszeni :) (...)

niechodzi o to czy włącza czy nie włącza ale o to ze nie mogę właczyc blokadę przycisków... no bo bez blokady to moze wszystko sie właczyc!
regulamin!