Blokada klawiatury, Wygaszenie ekranu

• 92 Odpowiedzi
  • 39146 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline shady

• 32
Odp: Blokada klawiatury, Wygaszenie ekranu
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 29, 2008, 23:45:14 »
tak wciskajac krotko power

a to prawda:) wydawało mi się ze jak telefon się sam uśpi podczas nieużywania to jest to analogiczne do naciśnięcia guzika u góry.

*

Offline perla

• 2689
  • Sprzęt: Samsung Tab2- 7, Galaxy S2 , Kindle 3,
« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 30, 2008, 06:22:48 »
metoda wylaczenia 'krotko power' rowniez pozywnie wplywa na nizszy pobor pradu podczas czuwania.

« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 30, 2008, 22:47:03 »
Witam wszystkich - jak w temacie!
Moja Omnia dzisiaj oszalała, wróciłem z pracy, położyłem ją na ławie i po jakimś czasie zaświecił mi się ekran i tak świeci mi non stop już 3h!! :(
Nie pomagają restarty telefonu, jak blokuję klawisze, to ekran przygasza ale nie wyłącza się całkowicie! Soft resetu nie robiłem jak na razie, bo może macie jakieś inne pomysły? Baterię też już próbowałem wyciagać i dalej nic. Może podajcie jak Wy macie to poustawiane! Mam zainstalowany SPB MOBILE SHELL - ale do tej pory chodził mi znakomicie! Proszę o pomoc!

« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 30, 2008, 22:58:07 »
Ja mam podobny problem. nie mogę wyłaczyć oświetlenia kiedy słucham muzyki MP3. ciągle świeci się ekran. Może ktoś wie gdzie można zmienieć te ustawienia??

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 30, 2008, 23:38:51 »
a jak powerem nacisniesz tez nic ?
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 30, 2008, 23:49:42 »
Hmmm - tego nie wiedziałem!
Jak POWEREM nacisnę, to gaśnie ale jak zrobić, żeby robił to sam jak wcześniej?
Coś trzeba przestawić?

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #36 dnia: Październik 01, 2008, 00:02:26 »
klikasz na baterie i tam masz opcje wygaszania ekranu.. pokombinuj jesli nie pomoze czytalem wlasnie posta o zmianie rom'a czyli wgraniu nowszej wersji oprogramowania gdzie ten problem zostal rozwiazany :)

ogolnie wlasnie wystepuje w takiej wersji rom'a jaka ty masz  i ludzie ciesza sie ze to znika po wgraniu nowej.
tu poczytaj
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=108163.0

« Odpowiedź #37 dnia: Październik 01, 2008, 00:22:26 »
W ustawieniach baterii grzebałem już na wszystkie sposoby i nic nie pomaga :(
Z Updatem softu wstrzymam się aż wyjdzie coś nowego PL.
Najbardziej denerwuje mnie to, że do dzisiaj nie miałem z nim żadnego problemu i tak nagle zaczął świrować jakby go jakiś wirus zjadał :)
W każdym razie dzięki za porady - może jeszcze sam coś znajdę.

« Odpowiedź #38 dnia: Październik 01, 2008, 02:56:27 »
zobaczcie ustawienia ekranu, ja ustawiłem na korekcję ręczną i dałem najciemniej i tez miałem ten sam problem, na automacie sam dobiera sobie jasność i pewnie żre więcej prądu ale gaśnie po nastawionych w "baterii" 10 s

« Odpowiedź #39 dnia: Październik 01, 2008, 09:16:47 »
Tam też mam ustawione na auto i wygaszenie na 30s i nic. Jak świecił tak świeci. Jedyne co znalazłem to ustwienie opcji wyłącz urzadzenie np po 1m i wtedy ekran gaśnie i można go rozbudzić klawiszem odblokowania klawiatury np. ale wtedy nie miałem tego włączonego :(. W każdym razie dziękuję za rady.

« Odpowiedź #40 dnia: Październik 01, 2008, 09:46:35 »
Witam przeczytałem już kilka wątków na temat blokowania ekranu i klawiatury w meni ustawienia/przyciski/klawisz kończenia ustawiłem zablokuj urządzenie, w zakładce przycisk budzenia zaznaczyłem /zablokuj włączone urządzenie/ i klawisz przedni, a po wciśnięciu i przytrzymaniu klawisz kończenia rozmowy ekran przygasa na chwile i od razu się rozświetla no i nic się nie blokuje. Pomóżcie.

*

Offline baast

• 27
    • MOTOCIESZYN
  • Sprzęt: OMNIA
« Odpowiedź #41 dnia: Październik 01, 2008, 11:22:41 »
Ja zmieniłem playera na pocket player, a tam jest opcja po ilu minutach badz sekundach ma się wylaczac ekran, to rozwiązało mój problem z zapalonum wyświetlaczem
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2008, 11:24:59 wysłana przez baast »

« Odpowiedź #42 dnia: Październik 01, 2008, 12:28:36 »
U mnie było tak samo jak zacząłem mieszać w ustawieniach ale obecnie już wygasa mi ekran automatycznie. Ustawienia powinny być następujące. Menu/ustawienia/system/bateria/zasilanie bateryjne --->  "wyłącz urządzenie" i w odnośniku "gdy urządzenie nie będzie używane przez" ustawiamy sobie po ilu minutach ma się wyłączyć.
Przy tej opcji ekran wygasa całkowicie po np 1 minucie ustawionej i automatycznie się blokuje. Uaktywnienie ekranu nastepuje przez naciśnięcie kwadratowego przycisku między słuchawkami na dolnym panelu telefonu.
Tak samo mam skonfigurowane w zakładce ......./zasilanie zewnętrzne.
Mam nadzieję, że to coś pomoże.

*

Offline wp33

• 18
« Odpowiedź #43 dnia: Październik 01, 2008, 21:22:41 »
Wejdź w USTAWIENIA, SYSTEM i BATERIA Tam masz zasilanie bateryjne i zasilanie zewnętrzne i w tych obu ustaw sobie co chcesz.

*

Offline mikokm

• 38
  • Sprzęt: IPHONE 4,HTC DESIRE
« Odpowiedź #44 dnia: Październik 14, 2008, 22:47:58 »
Witam, mam pytanie następującej maści, który plik w WM6.1 odpowiada za zablokowanie urządzenia<->ekranu , szukam od wczoraj i nigdzie nie mogę znaleźć a chcę sobie przypisać blokadę do lewego softkeya.

*

Offline and

• 30
« Odpowiedź #45 dnia: Październik 17, 2008, 18:46:09 »
Witam.
Dziś nagle przestał mi się wygaszać LCD. Cały czas świeci, żeby go zgasić muszę nacisnąć wyłącznik zasilania. Nie wiem co zrobiłem, ale nie umiem tego przywrócić.
Pozdr.
And

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #46 dnia: Październik 17, 2008, 18:50:57 »
z tego co czytalem to taki problem  pojawial sie w wersj isofta sahh5 moze sproboj wrzucic nowsza wersje  i probem powinin sie rozwiazac :)

*

Offline lesrog

• *
  • 74
  • Sprzęt: MIO P550 | MIO P560 | Samsung i600 WM6 | Samsung i900
« Odpowiedź #47 dnia: Październik 17, 2008, 18:52:40 »
Ustawienia -> System -> Bateria -> Zasilanie bateryjne i tam ustaw czas po którym ma się wyłączyć ekran

*

Offline and

• 30
« Odpowiedź #48 dnia: Październik 17, 2008, 18:53:25 »
Problem mam właśnie w najnowszym sofcie SAHJ1. Wgrałem go w niedzielę a problem pojawił się dziś.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #49 dnia: Październik 17, 2008, 18:59:34 »
sprobuj zrobic jak napsal lesrog

jak nie pomoze wez zrob hard reset  aha i [powid zczy uzywasz jakichs programow  zmieniajacych wyglad etc. ?

*

Offline and

• 30
« Odpowiedź #50 dnia: Październik 17, 2008, 19:04:22 »
Dzięki Lesrog, zadziałało, zmyliło mnie sformułowanie "wyłącz urządzenie" powinno być "Wyłącz ekran LCD". Myślałem, że jak to zaznaczę, to wyłączy mi się cały telefon.

« Odpowiedź #51 dnia: Październik 29, 2008, 11:29:03 »
To ja mam pytanko w drugą strone :E

Jak usunąć swoją blokade klawiatury, która po parunastu sekundach bezczynności sama się włącza i później za każdym razem musze wprowadzać kod odblokowujący?

Ustawilem to przy przy pierwszym uruchomieniu telefonu przez przypadek i nie wiem jak to zlikwidowac...  :(

*

Offline wirszews

• **
  • 144
  • Sprzęt: SGH-i 900 (Omnia)
« Odpowiedź #52 dnia: Październik 29, 2008, 12:00:21 »
MENU->USTAWIENIA->OSOBISTE->BLOKADA
---
Pozdrawiam
wirszews

A zaczęło się tak
1. Motorola T2288->Nokia 3310->Siemens C65->Siemens C75->Nokia N73->Samsung Omnia
2. Siemens C65->Plusfon 401i->SE K800i

« Odpowiedź #53 dnia: Październik 29, 2008, 12:11:12 »
Bardzo dziękuję  :)

« Odpowiedź #54 dnia: Listopad 04, 2008, 08:51:01 »
Na poczatku klawiatura sama sie blokowala po paru sekundach, a ekran wygaszal (caly ciemny). Jedyne co to zaczalem sam blokowac klawiature przyciskiem rozlaczenia polaczenia i teraz klawiatura sama z siebie juz sie nie blokuje, a po zablokowaniu przyciskiem, przez caly czas pozostaje widok "pulpitu" na delikatnym podswietleniu. jak ustawic, zeby ekran sie wylaczal po zablokowaniu klawiatury?

prosze o pomoc,
z gory dzieki

*

Offline pawjas21

• *
  • 80
  • Sprzęt: Samsung i900 OMNIA / HTC HD2 PL / SGS 2
« Odpowiedź #55 dnia: Listopad 04, 2008, 09:50:19 »
Menu- ustawienia-przyciski(na zakładce osobiste )-(na zakładce klawisz kończenia)rozłącz transmisję danych-(na zakł przycisk budzenia)tylko przycisk zasilania i zaznacz zablokuj włączone urządzenie.

W ten sposób blokujesz klawiature i wyłączasz ekran przyciskiem zasilania zamiast klawiszem kończenia.

« Odpowiedź #56 dnia: Grudzień 05, 2008, 07:08:23 »
Witam

Podpowiedzcie, proszę, w jaki sposób skonfigurować Omnie, by po określonym czasie następowało automatyczne blokowanie telefonu. Póki co zainstalowałem S2U2, ale jestem niezadowolony, że w momencie blokowania telefonu po określonym czasie, przełącza "wygląd" na Iphonopodobny a ja jednak preferuję Spb Mobile Shell

Pozdrawiam
Arek

« Odpowiedź #57 dnia: Grudzień 12, 2008, 19:10:13 »
jak w temacie mam problem z przyciskiem do blokowania klawiatury, czasami dzieje mi sie tak ze w momencie kiedy nie robie nic przez dlugi czas i pozniej chce odblokowac telefon trzymam wcisniety przycisk blokady, widze ze cos sie dzieje ale po paru sekundach telefon dalej jest zablokowany... w czym problem??
Napisane: Grudzień 12, 2008, 18:46:58
jest ktos w stanie pomoc?

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #58 dnia: Grudzień 13, 2008, 13:23:22 »
blokowanie ci dziala prawidlowo ale mowisz ze oodblokowac nie mozesz klawiszem ? a jak tapniesz na ekranie "odblokowyw..." i  ci wyskoczy "odblokuj" i tapniesz w nie to odblokuje sie ? jesli tak to pewnie jakis blad softu... sproboj Hard Reset.

« Odpowiedź #59 dnia: Grudzień 14, 2008, 16:49:15 »
jesli tapne na ekranie to zawsze odblokuje, a jesli chce odblokowac klawiszem po dluzszym nie robieniu niczego to nie zawsze sie chce odblokowac, musze puscic przycisk i nacisnac jeszcze raz.