Panowie dam Wam teraz trzy proste rady i ręczę, że Ci z Was którzy się do nich dostosują będą szczytować ze swym fonikiem:

1 Zmiana romu jest nieodzowna na początek SAHJ3 można go założyć na każdy telefon z plusa czy z minusa z ery czy epoki z Orange czy z blue z jakiej nawet kosmicznej sieci by nie był to jest to możliwe - jak to zrobić to znajdziecie już w innych miejscach forum PDAclub.pl:
Co jest ważne:
- nie tracimy gwarancji na telefon jak coś nam pójdzie nie tak, gdyby jednak to dostarczamy telefon do SERWISU Anie do jakichś sieciowych misiów bo oni i tak g,,,o nam pomogą.
Tu przypomnę że gwarancję mamy na telefon czyli sprzęt i sieci nic do tego przypominam że mamy prawo żądać faktury na zakupiony sprzęt. Sprzęt wysyłamy czy zanosimy z informacją „działał i nie działa nie wiem dlaczego”.
- nie jest też żadna przeszkodą zdjęcie simlocka, bo jak mamy gwarancję i rachunek to jak powyżej sieć nam może dmuchnąć.
Gwoli przypomnienia na sprzęt obowiązuje nas umowa kupna-sprzedaży czyli faktura ,natomiast na użytkowanie telefonu z simlockiem mamy umowę z siecią (mamy lub nie mamy trzeba czytać) i jak go zdejmiemy a oni o tym się dowiedzą to nas mogą ukarać. Tyle że jak my im nie powiemy to oni się nie dowiedzą. Dlatego lejemy na nich przy jakiejkolwiek awarii i sprzęt niesiemy do serwisu , którego nasza przynależność sieciowa nie obchodzi.
2 Należy przejść poniższą stronę i przerobić wszystkie porady zastosować je z umiarem i każdą z osobna przemyśleć
http://www.samsung-omnia.org/how-to/howwhatwherewhichwhywhen/?PHPSESSID=eea17908aa759689019d36360cfa59ccNo sporo tego ale można ustawić wszystko. Ja wykorzystałem tylko te które pozwalają zaoszczędzić baterię i pamięć telefonu jak mnie ktoś zapyta jakie to na to pytanie nie odpowiem po prostu siedziałem i czytałem analizowałem i wykonywałem,
3 Wyrabiamy sobie nawyk krótkiego przyciskania po każdym użyciu górnego przycisku Power
Efekt tych działań to u mnie średni czas baterii przy małym wykorzystaniu telefonu 6-7 dni a przy dużym wykorzystaniu 3 dni. Oczywiście co to jest dużo to pojęcie względne. Szanowni koledzy telefon to nie laptop i nie ma takiej baterii jak on a i laptop jak przypomnę to na baterii co najwyżej jeden film nam pokaże. A jaka będziemy molestować naszego fona cały dzień to może się zdarzyć, że na koniec dnia powie nam dowidzenia. Słowo o pamięci po powyższych poprawkach - na dane 36,16 i ta ważniejsza na programy 69,72.
Pozdrawiam Piotr