Witam, mam rom SAHJ5 ponad 30 min rozmów dziennie, do tego kilka smsów, parę minut filmów
z włączoną lampą, kilkanaście zdjęć z lampą i bez, użycie mojej omni jako latarki też kilka razy, no i kilkanaście minut gry w kulki. Jak na razie minęły 2 doby a mój fonik wskazuje 40% stanu baterii. Czujnik G wyłączony jasność ekranu ustawiona ręcznie na 2 kreskę od dołu. Gsm aktywne w nocy, 3G wyłączone. Jedno co zauważyłem i pokrywa się to z wcześniejszymi postami to to, że z czujnikiem baterii w omni jest jakiś mały problem. Mianowicie przy stanie baterii 60% dzisiaj rano włączyłem aparat i zapomniałem go wyłączyć tel leżał tak przez kilka minut aż „zaćwierkał” o niskim stanie baterii i okazało się że wskazywał poziom 20% zrobiłem soft reset a telefon po ponownym załadowaniu systemu pokazywał mi 60% minęło już około godziny a on wskazuje 50% . Na koniec dodam, że oryginalnie miałem brand pochodzący od „pomarańczy” i bateria przy wcale nie tak intensywnej zabawie wytrzymała mi od rana zaledwie do wieczora!
Czas na uzupełnienie mojego postu. Bateria wytrzymała mi równe 3 doby do stanu 20% eksploatacja podczas trzeciej doby wyglądała bardzo podobnie do dwóch poprzednich, czyli trochę ponad 30 min rozmów i kilka smsów. Telefon mam od około tygodnia, więc mam nadzieję że wynik ten da się jeszcze poprawić bo odnoszę wrażenie, że z ładowania na ładowanie sprawność baterii się podnosi. I tak jestem zadowolony z wyniku, bo czytając wcześniejsze posty i po pierwszym doświadczeniu z moją omnią byłem nieco zaniepokojony o wytrzymałość baterii...