...ten jeden pliczek kiluje proces o ile jest uruchomiony a kolejne uruchomienie tego skryciku uruchamia go jesli go nie ma
proste jak budowa cepa a latka jest po to zeby omnia polecenie zrozumiala po SR proces znowu jest uruchomiony
Tak skrypt działa również w drugą stronę, uruchamia proces accsensor_app jeśli nie jest uruchomiony, ale po zrobieniu tak został mi proces MortScript - zupełnie jakby skrypt nie wykonał się do końca. Dlatego napisałem, żeby zrobić SR. Po SR accsensor_app też się uruchamia na podstawie wpisu w rejestrze.
tam byla latka ktora pozwala wylaczyc ten proces, zrobiles zgodnie z instrukcja jaka tam umiescili ?

ja nie dostrzegłem żadnej łatki w tym angielskim wątku tylko skrypt (sensor-switch.mscr), instalka MortScripta (MortScript-4.1-PPC.cab) czyli to czego użyłem.
Ponadto była jeszcze aplikacyjka, która jak wynika z opisu przełącza w rejestrze stan opcji automatycznego obracania ekranu (ToggleMotionSensor.exe) oraz ikona do niej proponowana (motion-sensor.PNG). Nic na kształt łatki nie znalazłem ani tym bardziej nie instalowałem. Tej aplikacyjki nie próbowałem ale z opisu wynika, że nie kończy ona procesu accsensor_app. Jeśli ktoś próbował i wie, że jest inaczej to niech mnie poprawi.
u mnie to nie dziala
telefon sie wiesza
chyba mam cos co trzyma ten proces i nie daje sie ubic.. tyle ze nie mam pojecia co.
wszystkie funkcje w telefonie mam powylaczane czyli funkcje mute i automatyczne obracanie
Tak to wygląda, że ten proces jest jeszcze czemuś potrzebny. Może masz jakąś nakładkę albo inne dodatkowe oprogramowanie, które się odwołuje do czujnika ruchu. Może i tam trzeba to wyłączyć przed ubiciem procesu.
Ja nie używam póki co żadnej nakładki. Powyłączałem również Samsungowe rzeczy z Today'a (widgety i inne pluginy ze słowem samsung w nazwie). Mam tylko Today plugin z Manili oraz zadania, kalendarz i bezprzewodowe.