Bateria - porady, opinie, tricki

• 337 Odpowiedzi
  • 42755 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline balwanekbuli

• 40
Odp: Bateria - porady, opinie, tricki
« Odpowiedź #150 dnia: Grudzień 23, 2008, 21:55:50 »

Co sie zmienilo? Tylko jedno: w piatek wieczorem wylaczylem wszystkie budziki, a niedziele wieczorem wlaczylem budzik (Samsungowy) na poniedzialek. Czyzby proces obsugi budzika zzeral zasoby i baterie? Moze ktos to jeszcze sprawdzi?

Moj rom to Plusowy HH6.

Ja mam J1.
A Twoja teorie sprawdze w świeta. Telefonu generalnie używam zawsze tak samo. Bateria trzyma mi ok 2 dni. Ale mam budziki. Wyłacze je teraz i zobacze jaki efekt. Albo potwierdze albo nie.

A tak po za tym, zainstalowalem sobie programi battstatus czy jakoś tak. Robi on taki pasek u góry ekranu odzwiercieldający stan baterii bardzo przydatne i efektowe ale...
no wlaśnie po zainstalowaniu tego bateira ma problem mi dociagnać jednego dnia. padnie nawet ok 16 - 17. Wywalam ten program i trzyma normalnie 2 - 2,5 dnia

POzdraiam i Wesołych Świat

« Odpowiedź #151 dnia: Grudzień 23, 2008, 23:34:42 »

A tak po za tym, zainstalowalem sobie programi battstatus czy jakoś tak. Robi on taki pasek u góry ekranu odzwiercieldający stan baterii bardzo przydatne i efektowe ale...
no wlaśnie po zainstalowaniu tego bateira ma problem mi dociagnać jednego dnia. padnie nawet ok 16 - 17. Wywalam ten program i trzyma normalnie 2 - 2,5 dnia

prawdopodobnie tak sie dzieje ze względu na niestandardowy sterownik baterii wykorzystany przez samsunga

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
« Odpowiedź #152 dnia: Grudzień 24, 2008, 00:01:50 »
Zainstaluj sobie batti on nie zzera baterii...

*

Offline balwanekbuli

• 40
« Odpowiedź #153 dnia: Grudzień 24, 2008, 06:11:46 »

prawdopodobnie tak sie dzieje ze względu na niestandardowy sterownik baterii wykorzystany przez samsunga

Kurcze jak mało wiem na temat omni... ;)
A to nie jest tak że pod WM powinny dziaać normalnie wszystkie programy? Miałem kiedyś Hp 614 i jakiegos HTC i tam nie bylo takich problemów

*

Offline loligo

• 694
  • Sprzęt: Motorola Milestone
« Odpowiedź #154 dnia: Grudzień 24, 2008, 08:47:04 »
To jest wina tego programu, mialem wczesniej hermesa który zachowywał się tak samo. 
A props sterownika baterii, w hermesie wskaźnik baterii wskazywał stan co 10 %.
Trwało to dwa lata zanim fachowwcy z XDA doszli jak zrobić tak aby bateria pokazywała stan co 1 %

*

Offline grzesiek22rat

• 32
  • Sprzęt: GT-I8000 I8000NXXJI1
« Odpowiedź #155 dnia: Styczeń 01, 2009, 15:54:54 »
kurcze, wczesniej po ustawieniu czegos w Advanced Configuration tool  bateria wytrzymala 3 dni ale to tylko jednorazowa akcja byla. Po wylaczeniu i wlaczeniu telefonu znowu trzyma 8godzin i strasznie sie grzeje. nie wiem co juz z tym zrobic.
Moze ktos wie jak wylaczyc modul GPS bo moze dziala jakos w tle i jest stale wlaczony?

« Odpowiedź #156 dnia: Styczeń 01, 2009, 16:46:17 »
Proponuje zmienic rom. Jak mialem wczesniej SAHH6 to jeden dzien niezaleznie od uzytkowania a teraz po zmianie na CXHL1 trzyma od pon i ma 30%. Wtedy to nawet bez dotykania by tyle nie wytrzymala a teraz troche sie nia bawilem troche lezala.

*

Offline ssn

• **
  • 248
  • Sprzęt: SGS2 (4.1.2 XEO)
« Odpowiedź #157 dnia: Styczeń 01, 2009, 18:19:39 »
rozumiem, ze nie masz w tle odpalonych zadnych programow, ktore wykorzystuja gps (google maps lub inne), to sprawdz moze jeszcze czy w aparacie fotograficznym masz wlaczona opcje GPS (glosno mysle)...

*

Offline MAd_MAX

• 406
    • Audi A6 Klub Polska
  • Sprzęt: Nokia 5200 8" zwijany ESAMOLED
« Odpowiedź #158 dnia: Styczeń 01, 2009, 19:02:26 »
U mnie bateria jedzie juz drugi dzien bez ladowania i jest polowa baterii , uzywalem wifi kilka godzin , zrobilem 80 zdjec , i kilkanascie minut rozmow w tym czasie. Jestem bardzo zadowolony , wrecz zachwycony. W zadnym innym PDA jakie mialem , bateria tyle nie trzymala :P

Mam rom SAHJ1 i nakladke Manilla 2D PL.
HP Ipaq6515 --> MDA Compact --> SPV M3000 --> SPV M650 --> SPV M3100 --> Toshiba G900 --> Samsung Omnia 8GB --> Iphone 3G 16GB --> Iphone 4 16GB --> HTC Desire --> HTC Desire HD --> Dell Streak 16GB --> Samsung Galaxy Note , będzie na pewno :)

*

Offline grzesiek22rat

• 32
  • Sprzęt: GT-I8000 I8000NXXJI1
« Odpowiedź #159 dnia: Styczeń 01, 2009, 22:15:00 »
Mialem SAHJ3 teraz SAHJ1 i nadal bez zmian, caly czas trzyma max 9 godzin (oprocz jednej sytuacji w ktorej trzymala bateria 3 dni). Dziwi mnie rzecz ze przy zmianie roma niektore ustawienia zostaja zapamietane a sadzilem ze sa wgrywane oryginalne na nowo. Moze gdzies jest ustawiona jakas rzecz ktora pozera baterie i nawet zmiana roma nie moze jej zmienic

*

Offline MAd_MAX

• 406
    • Audi A6 Klub Polska
  • Sprzęt: Nokia 5200 8" zwijany ESAMOLED
« Odpowiedź #160 dnia: Styczeń 02, 2009, 09:34:09 »
Zobacz sobie przede wszystkim czy nie masz wlaczonego BT , GPSu (w kilku programach mozna wlaczyc go) bo one najwiecej zjadaja :)
HP Ipaq6515 --> MDA Compact --> SPV M3000 --> SPV M650 --> SPV M3100 --> Toshiba G900 --> Samsung Omnia 8GB --> Iphone 3G 16GB --> Iphone 4 16GB --> HTC Desire --> HTC Desire HD --> Dell Streak 16GB --> Samsung Galaxy Note , będzie na pewno :)

*

Offline dunia100

• **
  • 109
  • Omnia i900/SAHH5
« Odpowiedź #161 dnia: Styczeń 02, 2009, 09:36:59 »
5h nawigacji bez kabla, polaczenie z zestawem glosnomowiacym przez BT, kilka rozmow po pare minut, kilka SMS-ow i po dojechaniu do celu 20% :) chyba niezle? ;)
...::: TYLKO OMNIA i900 :::...

*

Offline scarab

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Magic, i900
« Odpowiedź #162 dnia: Styczeń 03, 2009, 12:34:31 »
Musze podzielić się moim ostatnim spostrzeżeniem. Do tej narzekałem na baterię, wytrzymywała zwykle max. 24h, zmiana ROMu na HJ1 nic nie zmieniła. Po moim ostatnim ładowaniu tydzień temu, dzisiaj, po 7 dniach mam stan 40% (użytkowałem w tym czasie Omnie niezbyt intensywnie). Zastanawiające jest w tym jedna rzecz: moje ostatnie dwa ładowania (w tym to tydzien temu) odbyły się ładowarką samochodową podczas korzystania z GPS (ok. 3 godzin jazdy z aktywnym GPS). Ciekawy jestem czy po kolejnym ładowaniu stacjonarnym czas pracy baterii wróci do 24 h.

« Odpowiedź #163 dnia: Styczeń 06, 2009, 09:03:53 »
Mając trochę czasu postanowiłem poszukać oszczędności w gospodarowaniu energią przez Ominę.
Obejrzałem sobie uruchomione procesy i podpadł mi jeden o nazwie accsensor_app.exe bo miał zawsze 1% zużycia procesora - podejrzane. W necie wyczytałem, że to proces obsługujący czujnik ruchu. Obracanie ekranu miałem wyłączone ale wyciszanie dzwonka po obróceniu telefonu działało - wyłączyłem. Następnie zakończyłem proces accsensor_app.exe skryptem stąd http://www.samsung-omnia.org/samsung-omnia-tricks-and-tips/dis-enable-motionsensor-with-one-click/msg3506/?PHPSESSID=f8d9ad744367ff4085f4b817edebacfa. Tam piszą o ile dobrze zrozumiałem, że zakończenie procesu powinno wyłączyć opcje bazujące na akcelerometrze. U mnie tak nie poszło - procesu nie udało się zakończyć dopóki wyciszanie przez obrócenie było aktywne

Telefon został naładowany do pełna, odłączony od ładowarki w środę 31 grudnia o godzinie 17tej. Bateria trzyma do tej pory a wskaźnik wskazuje 60% (ze względu na jego nieliniowość myślę, że realnie jest jakieś 25%). Jak wytrzyma do 17tej (a myślę, że wytrzyma) to będzie 6 dni - myślę, że rezultat ze ścisłej czołówki. Oczywiście poinformuję ile trzymała bateria jak tylko się ona wyczerpie.

Wcześniej z takimi samymi ustawieniami telefonu (niżej) tylko z włączonym wyciszaniem po obróceniu i działającym procesem accsensor_app.exe oraz podobną intensywnością użytkowania bateria trzymała mi max 2.5 dnia.

Pozostałe warunki testu w warunkach rzeczywistych to:
- telefon w wersji 8GB z Plusa z plusowym romem HH7, ładowanie standardową ładowarką do zielonej diody
- ustawienia raczej na oszczędzanie baterii (ale bez fanatyzmu w stylu czarny motyw): sieć 2G, wyłączone BT i WiFi, podświetlenie na minimum
- użytkowanie telefonu lajtowe, w czasie trwania testu: kilka rozmów, kilkanaście SMSów, ok 45 minut internetu (w telefonie - nie podłączałem do kompa, na czas korzystania z netu przełączałem się na sieć 3G), kilka partyjek Bubble Breakera, kilka poziomów Teetera (co ciekawe Teeter działa bez procesu obsługującego czujnik ruchu, podobnie jak kostki) i kilkadziesiąt sprawdzeń jak się ma bateria  :grin:

To tyle opisu, test trwa, jak bateria padnie to poinformuję ile wytrzymała.
Jeśli ktoś ma czas i ochotę to może powtórzy ten test dla sprawdzenia, czy mój przypadek nie jest czasem jakimś wyjątkiem.

*

Offline antonib

• 423
  • Sprzęt: N560 N95 OMNIA... to juz historia Teraz IPHONE 3GS 16
« Odpowiedź #164 dnia: Styczeń 06, 2009, 22:37:16 »
26 grudnia rano wyjechalem na urlop. Telefon pokazywal 20% wiec wlaczylem do ladowarki samochodowej /oryginalna Samsung/, okolo 11 zielona dioda, wiec wylaczylem. Telefon padl tuz po wejsciu Nowego Roku po probie wyslanie kolejnego sms-a. Czyli na jednym ladowaniu wytrzymal 6 dni !!! Faktem jest, ze rozmow prawie nie bylo, ale przemieszczalem sie dosc szybko i to w roomingu, wiec logowanie bylo czeste. Zrobilem kilka zdjec, korzystalem z budzika codziennie. Wiec pewnie gdyby nie Sylwestrowe sms-y to jeszcze z 1 dzien by czuwala.

*

Offline pieetro

• 3
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900
« Odpowiedź #165 dnia: Styczeń 07, 2009, 07:25:30 »
Rom SAHJ3/RYHL1

Ładowanie przez USB, w sobotę, po zmianie romu.

Użytkowanie normalne (jak dla mnie) - nieco muzyki, budziki, rozmowy telefoniczne, smsy. Początkowo sporo dłubałem po zmianie ROMu z ustawieniami.

Dziś środa rano.

Stan baterii: jakieś 80%.

Owszem. Też jestem w szoku.

pozdr.

« Odpowiedź #166 dnia: Styczeń 07, 2009, 16:15:37 »
Za godzinę minie 7 dni od rozpoczęcia testu czasu działania telefonu z wyłączoną obsługą akcelerometru a bateria wciąż ma się dobrze.
Wskaźnik naładowania pokazuje 50% - zaczynam się martwić czy aby się nie zaciął, może trzeba popukać w szybkę?  :worried:

Pieetro - czy bateria w Twoim telefonie jeszcze trzyma?

*

Offline pieetro

• 3
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900
« Odpowiedź #167 dnia: Styczeń 08, 2009, 07:43:19 »
Pieetro - czy bateria w Twoim telefonie jeszcze trzyma?

Cóż, dziś czwartek. Staram sie nadal normalnie ją uzytkowac. Doszła długa, 10 min. rozmowa na mrozie, tym wczorajszym, -18st. i nieco połacząń gprs. Ale uzywam bez przesady, by w miarę wynik był miarodajny. Wskaźnik baterii jest na jakichś 55%  :ok:

Jesli to zasługa softu Ryzego, to ma browara!

Wpiszę.. jak rozładuje się do "krzyknięcia" ;)

pozdr.

*

Offline jag10

• *
  • 98
« Odpowiedź #168 dnia: Styczeń 08, 2009, 09:34:06 »
No cóż, i ja się podzielę moimi spostrzeżeniami po zmianie softu. Przed zmianą miałem SAHI1 i codziennie musiałem ładować Omnię co mnie doprowadzało do szału. Wreszcie miarka się przebrała i odważyłem się w sobotę zainstalować SAHJ1 i ......rewelacja  :D Omnię odłączyłem od ładowarki o 5:30 w poniedziałek.
Oprócz wyłączenia 3G nie mam uaktywnionych żadnych oszczędżaczy. Wyświetlacz na auto, włączona autorotacja, wibracja i inne. Dziennie kilka kilkuminutowych rozmów, kilkanaście smsów, 30 minut WiFi, 4 godziny radia FM, i raz przez 30 minut GPS. Dzisiaj po dojechaniu do pracy miałem 10% i dopiero wtedy podłączyłem Omnię do kompa. Reasumując, dosyć mocno eksploatowana Omnia wytrzymała u mnie 76 h co jest dla mnie wynikiem bardzo dobrym i jestem w pełni zadowolony  :D
Służbowa Nokia 6300 ( bez radia, wifi i GPS ) w tym samym czasie wytrzymała mi tylko do dzisiaj rana i padła kilka godzin wcześniej niż Omnia.
Gdybym w tym czasie przerzucał do PDA jakieś mp3-ki lub coś instalował, to Omnia prawdopodobnie by wytrzymała przy normalnym użytkowaniu około tygodnia, co jest wynikiem jak na PDA rewelacyjnym.

Pozdrawiam wszystkich i dziękuję, ponieważ tylko dzięki temu tematowi zdecydowałem się na zmianę ROMu co zmieniło jedyną rzecz która mnie w Omni denerwowała. Resztę załatwił soft.

« Odpowiedź #169 dnia: Styczeń 08, 2009, 09:51:38 »
Witam,

Czy ktoś, komu bateria trzyma tak długo używa może WkTask?
Mam Omnię od miesiąca, od początku zmieniłem rom na SAHJ3 i bateria przy średnim użytkowaniu trzymała mi od 2 do 4 dni. Ostanio, w poniedziałek zainstalowałem WkTask, telefon ładowany w poniedziałek wieczorem, odłączony około północy, trochę zabawy z telefonem, WiFi - około 40 minut, rozmów z 10 minut, 3-4 Smsy i wczoraj (wtorek wieczór) miałem 70%, później czytanie książki przez godzinę i przy 60% odłożyłem ją na noc. Dzisiaj rano - bateria 20% i trzeba ładować. Nigdy tak nie było, żeby przez noc zjadło 30% - 40% baterii.
Z ostatnich programów instalowałem Kinoma Free Play (który wczoraj odinstalowałem) oraz właśnie WkTask - aktywny od instalacji w poniedziałek - i stąd moje podejrzenia. Programik właśnie odinstalowałem, podłączyłem Omnię do ładowarki i zobaczę, czy powróci do "normalności".
Z pozostałych obserwacji:
Używam też (od początku) SPB mobile shell ze skórkami z imarche.net i chociaż jak dla mnie wygoda jest b. duża to jednak obserwując jak proces Mortscript.exe obciąża co raz procesor - to jest to chyba jeden z czynników zjadających baterię, ciekawe czy komuś trzyma bateria względnie długo z takim zestawem.
Dodatkowo, czy tez tak macie, że przy stanie baterii np 20%, po softresecie robi się nagle np. 50%, aby po kilku minutach używania niestety powrócić do 20% ?

Pozdrawiam

*

Offline jag10

• *
  • 98
« Odpowiedź #170 dnia: Styczeń 08, 2009, 09:59:22 »
Co prawda WKTask nie używam, ale mam SPB Mobile Shell wraz ze skórkami oraz HTC_Home.

« Odpowiedź #171 dnia: Styczeń 08, 2009, 10:10:44 »
Czy ktoś, komu bateria trzyma tak długo używa może WkTask?

Nie używam WkTask, Staram się zamykać aplikacje jak są mi nie potrzebne przy użyciu Zakończ zadanie z przełączacza zadań. Albo prościej Zakończ wszystkie

Używam też (od początku) SPB mobile shell ze skórkami z imarche.net i chociaż jak dla mnie wygoda jest b. duża to jednak obserwując jak proces Mortscript.exe obciąża co raz procesor....

Nie używam SPB mobile shell ale nie wydaje mi się, żeby to on uruchamiał proces MortScript, jeśli się mylę, to niech mnie ktoś poprawi.
Miałem taki efekt jak próbowałem wykonać skrypt kończący proces akceleratora gdy były włączone opcje z niego korzystające. Proces akceleratora nie zniknął natomiast pojawił się MortScript.exe, który co jakiś czas miał 1-2% procesora. Po prostu MortScript nie mógł zakończyć procesu ale twardo próbował. Może też puściłeś jakiś skrypt, który nie może się zakończyć.

Prośba do Pieetro, czy możesz sprawdzić czy masz w procesach ten accsensor_app.exe po którego wyłączeniu moja omnia tak długo trzyma? Czy masz włączone opcje związane z akcelerometrem (obracanie ekranu lub wyciszane telefonu po obróceniu ekranem do dołu)?

I jeszcze prośba do Ryzego, czy mógł byś gdzieś udostępnić ten plik accsensor_app.exe. W następnym etapie podmienił bym go(mam nadzieję, że mi się uda metodą opisaną w wątku o upgrade opery) i zobaczył czy uda się pogodzić akcelerometr i długo czas czywania bez zmiany romu.

« Odpowiedź #172 dnia: Styczeń 08, 2009, 10:53:36 »
Nie używam WkTask, Staram się zamykać aplikacje jak są mi nie potrzebne przy użyciu Zakończ zadanie z przełączacza zadań. Albo prościej Zakończ wszystkie

Też używałem / używam "Zakończ zadanie", ale jest to średnio wygodne, naciskać ciągle przycisk menu. Proste zamykanie poprzez naciśnięcie "X" jest wygodniejsze IMHO, ale być może akurat WkTask zjada za dużo baterii, może trzeba poszukać alternatywy.

Nie używam SPB mobile shell ale nie wydaje mi się, żeby to on uruchamiał proces MortScript, jeśli się mylę, to niech mnie ktoś poprawi.

Samo SPB mobile shell nie używa Mortscript - True, ale przy instalacji skórek do Omnii z imarche.net, trzeba najpierw zainstalować właśnie Mortscript.exe i stąd jest on ciągle aktywny i obciąża procesor ciągle skokami od 0 do kilku procent, co pewnie nie pozostaje bez wpływu na zużycie baterii.
Ale jak pisałem w poprzednim poście, skórki te miałem zainstalowane od początku i życie baterii przy średnim obciążeniu dochodziło do 3-4 dni, co nie jest takie złe.
Czy mógłby jeszcze się ktoś wypowiedzieć, kto używa WkTask i jak jemu trzyma bateria. To naprawdę fajny program, nie tylko pozwala na zakończenie "X" ale ma jeszcze kilka fajnych funkcji (gesty, szybki dostęp do użytecznych komend, prosty launcher) i do tego jest free - szkoda by było, gdyby się okazał nieużywalny.
A może ktoś zainstaluje na próbę ? (można na mojej pamięci).

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2009, 10:56:07 wysłana przez maad11 »

« Odpowiedź #173 dnia: Styczeń 08, 2009, 11:26:55 »
Też używałem / używam "Zakończ zadanie", ale jest to średnio wygodne, naciskać ciągle przycisk menu. Proste zamykanie poprzez naciśnięcie "X" jest wygodniejsze IMHO, ale być może akurat WkTask zjada za dużo baterii, może trzeba poszukać alternatywy.

Dlatego wczoraj ćwiczyłem gest paluchem otwierający przełączacza bez konieczności przytrzymania przycisku menu (tak miałem ustawione wcześniej). Teraz wystarczy przesunąć palcem po ekranie od dolnej belki w górę i pojawia się przełączacz.

Samo SPB mobile shell nie używa Mortscript - True, ale przy instalacji skórek do Omnii z imarche.net, trzeba najpierw zainstalować właśnie Mortscript.exe i stąd jest on ciągle aktywny i obciąża procesor ciągle skokami od 0 do kilku procent, co pewnie nie pozostaje bez wpływu na zużycie baterii.

Czy MortScript jest używany tylko do instalacji skórek czy również podczas ich używania. Jeśli tylko do instalacji to powinien zniknąć najpóźniej po SR. Według mnie Mortscript.exe jest aktywny tylko gdy przetwarza jakiś skrypt. Jeśli nie znika to ciekaw jestem co robi sobie po cichutku w tle.

« Odpowiedź #174 dnia: Styczeń 08, 2009, 11:45:07 »
Wysłałem właśnie emaila to twórcy tych skórek z pytaniem o mortscript.exe. Na poprzedni mój email odpowiedział po kilku dniach, więc pewnie i tu się dowiemy za kilka dni.

Co do gestu (palcem w górę z dolnej belki) uruchamiającej managera zadań to też czasem używam, ale często zamiast tego co chcę - uruchamia mi się (naciskam) softkey - co jest denerwujące.

Pozdrawiam

« Odpowiedź #175 dnia: Styczeń 08, 2009, 11:59:36 »
Wysłałem właśnie emaila to twórcy tych skórek z pytaniem o mortscript.exe. Na poprzedni mój email odpowiedział po kilku dniach, więc pewnie i tu się dowiemy za kilka dni.

Poczekam, tak z ciekawości, żeby się dowiedzieć po co skórkom skrypty w tle.  :O

Co do gestu (palcem w górę z dolnej belki) uruchamiającej managera zadań to też czasem używam, ale często zamiast tego co chcę - uruchamia mi się (naciskam) softkey - co jest denerwujące.

I na to jest proste lekarstwo. Wystarczy zacząć gest od miejsca na belce pomiędzy przyciskami - też działa, a jak nie zadziała to nie uruchomi się nic (w najgorszym razie SIP). Po odrobinie ćwiczeń osiągnąłem niemal 100% skuteczności gestu.     Ale offtopic się wymsknął   :grin:

« Odpowiedź #176 dnia: Styczeń 08, 2009, 15:18:28 »
Po SR MortScript cały czas jest aktywny (mam Spb MobileShell ze skórkami).

« Odpowiedź #177 dnia: Styczeń 08, 2009, 16:01:01 »
Po SR MortScript cały czas jest aktywny (mam Spb MobileShell ze skórkami).

Tak jak i u mnie, i używa procesora skokami - 0% - 3,75 % - 6,70% i tak w kółko (zmiana co ok. sekundę)

Pozdrawiam

« Odpowiedź #178 dnia: Styczeń 12, 2009, 08:51:30 »
No i wreszcie bateria się wyczerpała. Dziś i 2.38 omnia wyłączyła moduł telefoniczny, nie katowałem baterii dalej.
Po wyłączeniu obsługi akcelerometru w sposób opisany kilka postów wyżej Omnia działała bez ładowania 11 dni 9 godzin i 38 minut pomimo, że pod koniec testu intensywność rozmów wzrosła.
Dla mnie to bardzo dobry wynik - jeszcze nie miałem telefonu, w którym bateria trzymała by porównywalnie długo.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #179 dnia: Styczeń 12, 2009, 10:44:04 »
a podlaczales ja do pc czy wogole zero kontaktu z pradem miala? no chyba zglosimy cie do ksiegi rekordow guinessa :D

panowie oblukajcie kod *#9911# wlaczy sie battery monitor, u mnie po odpaleniu tego kodu naprawil sie bug zwiazany z wylaczaniem urzadzenia podczas podpiecia go do usb, mianowicie pomimo iz bylo ustawione wylaczanie urzadzenia  w trybie zasilania zewnetrznego to tel. swiecil non stop, po wpisaniu tego kodu i po pobawieniu sie tamtymi funkcjami gdy podlaczylem koma nie zmieniajac ustawien zasilania nagle po minucie omnia gasnie zrywajac actywne polaczenie z pc, i laczy od nowa, zmienilem aby byl brak akcji i jest ok. moze malo przydatne ale przynajmniej dziala jak nalezy :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2009, 10:48:05 wysłana przez javman »
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™