Wtrącę swoje 3gr. bo weekend przelatałem na dwa urządzenia, TT720 i Omę i muszę stwierdzić,
że iGO8 i AM działa bardzo poprawnie. Ani raz, przy naprawdę grubych chmurach nie było żadnego
zgubienia sygnału, prowadzenie po trasie na normalnym poziomie PDA, mam porównanie z Asusami
A636 i P750. Jedyne co prawie nie działa, to TT v7.45, ale to nie jest soft, który jest normalny
i dedykowany do PDA, tylko wyjęty z jakiegoś urządzenia, który dostosowano do tego właśnie.
Jeśli mamy być obiektywni, musimy porównywać oprogramowania legalne i przeznaczone do
instalacji na danych typach urządzeń, a nie zgrywane gotowce, instalowane wcześniej na innych
sprzętach czy SD. Wg mnie (nie cierpię AM), ta sprawuje się dobrze jako oprogramowanie, co do jej
zalet czy wad, nie ma co mówić, bo to nie wątek o tym.
Reasumując, wg mnie nie biorąc za kryterium główne pokrycia map, iGO8 sprawuje się znacznie lepiej,
po włączeniu fix jest w ok. 10s, w AM od 40s do 2min. W iGO siła sygnału pokazywana i opisywana jest
jako bdb, w AM słaba, to główne różnice.
Poza tym, mam swój gust, nikomu go nie narzucając i uważam, że iGO8, to soft, który mi bardzo leży,
ogromnie podoba mi się jego obsługa, wskazywanie drogi, możliwości ustawienia rzutu na drogę, płynność
jazdy na ekranie, to coś co mnie powala, żadnego skoku, płynnie dokładnie w tempie jakim jadę, co do metra.