AutoMapa 5.x.x - problemy, nie łapie fix'a, zamula itp.

• 151 Odpowiedzi
  • 27945 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
Odp: AutoMapa 5.x.x - problemy, nie łapie fix'a, zamula itp.
« Odpowiedź #150 dnia: Grudzień 28, 2009, 12:02:28 »
Elo, mam omnie od listopada (swoją już) i mam następujący problem (występuje niezaleznie od ver. mapy- i żebyu niebyło obie sa na legalu 1 od navroada a drugą specjalnie do  do omi zakupiłem)). Chodzi o to że po właczeniu programu sprzet potrafi szukać sygnału gps nawet 40 minut.....

Po pierwsze zmień sobie ROM na taki, który wspiera aktualizacje danych XTRA przez ActiveSync - wtedy przy połączeniu Omni kablem aktualizuje dane GPS, a później zlapanie sygnalu to 10-15 sekund. Czas lapania sygnalu ktory podajesz tez jest nienormalny nawet bez wspomagania. W zupelnie najgorszym przypadku powinien zlapac sygnal w 3 lub 4 minuty bez danych XTRA, wiec wgraj nowy ROM z jakims nowym Radiem i jak sie nic nie zmieni to masz usterke GPS.

*

Offline Sum

• **
  • 136
  • Sprzęt: OMNIA i8000 ROM NXXJH2
Odp: AutoMapa 5.x.x - problemy, nie łapie fix'a, zamula itp.
« Odpowiedź #151 dnia: Grudzień 28, 2009, 20:57:55 »
Niezależnie od danych xtra sprawdź ustawienia GPS w AM. Miałem podobnie w mojej omni - po wgraniu AM na nowy system też bardzo długo był łapany fix. Dopiero po zmianie w ustawieniach GPS w pierwszej zakładce prędkości odczytu z portu z 9600 na 4800 bps (podłączenie do portu było na auto i nie zmieniałem), zaczął wykrywać fixa w 1-2 minuty. Po aktywowaniu xtra -10-15 sekund.