Auto rozłańczanie ActivSync

• 3 Odpowiedzi
  • 781 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xadrian

• **
  • 128
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S4
Auto rozłańczanie ActivSync
« dnia: Luty 16, 2009, 22:10:00 »
Witam!
Mam pewien problem z ActivSync ktory mnie strasznie wkurza. A mianowicie chodzi o to ze po jakims czasie mi sie samo rozlancza dokladnie po jakichś 20sek od momentu jak zgasnie ekran. Czy jest jakis sposob na to?? Tylko prosze mi nie pisac abym sobie ustawil dluzsze ppodswietlenie bo chce miec ekran wylaczony a zeby polaczenie z ActivSync dalej bylo..

EDIT:
Jednak to chyba rozlancza jesli nie korzystam a ActivSync bo obecnie keran jest podswietlony a i tak mi rozlaczylo.
Dodam ze zalezy mi na tym bo mam telefon polaczony z programem Efficasoft Mobile Express i czekam np na sms aby odpisac a tu lipa rozlancza sie :(
« Ostatnia zmiana: Luty 16, 2009, 22:17:20 wysłana przez xadrian »

*

Offline tomsiw

• 271
    • Data Optics - Technologie Światłowodowe
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC
Odp: Auto rozłańczanie ActivSync
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 01, 2009, 11:22:42 »
Temat już był - nawet sam miałem podobny problem.
Wszystko wskazuje na to, że jesli masz aktywne połączenie z PC, to ekran może się wygasić ale nie możesz dopuścić do wyłączenia Omni.
Ktoś pisał o tym, że PC skanuje cały czas Omnię i dlatego Omnia samoczynnie się nie wyłączy (conajwyżej wygasi ekran). Jeśli sam spowodujesz wyłączenie Omni, wówczas połączenie z PC zostanie zerwane.

Szczerze mówiąc, zdania były nieco podzielone. Ostatecznie zmieniłem ROM na SAHJ3 i na świerzym czystym systemie wypróbowałem jak to właściwie powinno działać. Potwierdziło się to co opisałem powyżej.
Samsung Galaxy Note3 LTE 32GB + 64GB microSDXC (KitKat 4.4.2)

*

Offline xadrian

• **
  • 128
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S4
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 01, 2009, 13:40:06 »
Tez mam SHAJ3. No nic bede sie staral aby Omnia sie "nie wylaczyla" Dzieki za informacje
Pozdrawaim..

*

Offline popara83

• *
  • 55
  • Sprzęt: i900 Omnia, X1, HTC Snap S521, HTC Wildfire
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 01, 2009, 14:43:10 »
Kolego sprawdż ustawienia firewalla, nie zdziwie sie gdy to on blokuje activa, bo ja u siebie nie zauważyłem zeby activesync rozłączał sie gdy zgasnie mi podswietlenie, pozdro