Aparat: brak wystarczającej pamięci wideo

• 5 Odpowiedzi
  • 1515 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Aparat: brak wystarczającej pamięci wideo
« dnia: Październik 11, 2008, 18:29:19 »
Witam,

co jakiś czas przy próbie włączenia aparatu pojawia się komunikat "brak wystarczającej ilości pamięci wideo" i Omnia nie pozwala na włączenie aparatu. Oczywiście wszystkie programy w tle są powyłączane. W takim przypadku aby uruchomić aparat muszę zrobić soft reset. Proszę o pomoc co może być tego przyczyną i jak ją usunąć. Trochę irytuje gdy trzeba szybko pstryknąć aparatem, a muszę robić soft reset... :/

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
Odp: Aparat: brak wystarczającej pamięci wideo
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 11, 2008, 18:39:45 »
moze masz sporo aplikacji w pamieci urzadzenia ? instaluj wszystko na "moja pamiec" mzoe to pomoze ?
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline marsden

• *
  • 95
  • Sprzęt: [SPV M3000, Samsung i900 Omnia] Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 11, 2008, 19:00:26 »
o ile wiem jest to wada niektórych romów - zdaje się, że rozwiązana w nowszych wersjach

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 12, 2008, 23:14:47 »
Chyba rzeczywiście to sprawa ROMu... Jednak mam pytanie czy konieczna jest zmiana ROMu czy może jest na to jakiś bug-fix (i900SAHH6/CXHH6)?

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 29, 2008, 20:50:59 »
Ja mam problem tez z aparatem. Kiedy chce go wlaczyc to pisze mi ze brak modułu. Co to znaczy?????????

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 06, 2009, 20:14:18 »
Witajcie
Po kilku otwartych aplikacjach przy próbie uruchomienia aparatu pojawia się taki komunikat:

W tym samym momencie stan pamięci przedstawia się następująco:

Aparat wtedy da się otworzyć, ale dopiero po wywaleniu większości aplikacji Menadżerem zadań. Czy da się coś z tym zrobić? Przecież aparat nie powinien pobierać ponad połowy ramu!