AM 5.3 sie zawiesza

• 3 Odpowiedzi
  • 968 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

AM 5.3 sie zawiesza
« dnia: Lipiec 04, 2009, 12:09:09 »
Czesc,

zainstalowalem sobie AM5.3 (legal) w Omni. Wlaczam program, ustwaiam opcje. Telefon szuka fixa. Do momentu az go zlapie wszystko działa tak jak nalezy. W momencie jak zlapie fixa, AM sie zawiesza... i moge tylko ja wylaczyc wychodzac do menedzera programów....
Ktos mial juz taki problem? Uzyłem szukajki.

Pozdro
piotrek

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
Odp: AM 5.3 sie zawiesza
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 04, 2009, 12:36:20 »
Czesc,

zainstalowalem sobie AM5.3 (legal) w Omni. Wlaczam program, ustwaiam opcje. Telefon szuka fixa. Do momentu az go zlapie wszystko działa tak jak nalezy. W momencie jak zlapie fixa, AM sie zawiesza... i moge tylko ja wylaczyc wychodzac do menedzera programów....
Ktos mial juz taki problem? Uzyłem szukajki.

Pozdro
piotrek

jesli nie chcesz sprobowac innego ROMu to zrob HR i zainstaluj automape na czystym ROMie..
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 04, 2009, 13:16:27 »
no wlasnie nie chce robic HR bo za duzo mam rzeczy dograne i pomodzone w telefonie. ROM mam faktycznie slaby ale nie ma tragedii.

problem rozwiazany  :grin: wylaczylem synchronizacje czasu i wszysto działa:)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 04, 2009, 14:17:05 wysłana przez the.wolf »

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 08, 2009, 20:06:05 »
Moj problem jest/byl podobnej natury. Gdy Omnia szukala fixa ponad kilka minut, to dla oszczednosci baterii wylaczalem wyswietlacz gornym przyciskiem. Slyszac "Czesio znalazl satelitki" szczesliwy klikam guziki na omni zeby ekran sie pojawil i... nic - czern i zwiecha, pomaga tylko SR. Zanim AM zlapala satelitki mozna normalnie wlaczyc ekran, poruszac mapa, przechodzic do WM, telefonowac - slowem nic sie zlego nie dzialo.

Nie probowalem wylaczac opcji synchronizacji czasu w AM, moze to jest rozwiazanie problemu. Doczesnie nie wygaszalem ekranu.

(teraz juz nie mam problemu z lapaniem fixa, ale o tym tutaj: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=106759.150).