Aktualizacjia do SAHJ3 z witryny Samsunga

• 53 Odpowiedzi
  • 19465 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline radek007

• 36
  • Sprzęt: Samsung SGS I9000 5.5 Dark Knight ROM
Aktualizacjia do SAHJ3 z witryny Samsunga
« dnia: Styczeń 28, 2009, 20:23:02 »
Witam

W Końcu można przeprowadzić aktualizacje Romu do SAHJ3 poprzez witrynę samsunga ,Całkowicie oficjalnie
pozdrawiam
 http://www.samsungmobile.com/support/omnia/index.jsp

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
Odp: Aktualizacjia do SAHJ3 z witryny Samsunga
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 28, 2009, 20:34:43 »
mistrzuniu ameryki nie odkryłeś :D luknij sobie do dyskusji o romach tak .. hmm z tydzien wstecz :D
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 28, 2009, 20:37:12 »
generalnie lepiej zajrzeć, bo ten ROM nie jest niczym idealnym.... poczytaj, bo są inne, stabilniejsze i wydajniejsze.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 28, 2009, 21:30:10 »
generalnie lepiej zajrzeć, bo ten ROM nie jest niczym idealnym.... poczytaj, bo są inne, stabilniejsze i wydajniejsze.

polskie i niebrandowane ?

pozdrawiam

*

Offline centerek

• 24
  • Sprzęt: samsung omnia , omnia 2
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 29, 2009, 07:31:03 »
mi sie niesety nie udalo przez stronke samsunga , bo niby zla wersja , moja omnia to sahh6/cx z plusa, jest denerwujaca bo codziennie musze ja ladowac az mi sie ukruszyl plastik w ladowarce samsunga , czy ktos probowal na tym sahh6 z plusa wgrac rom , jakos nie mam odwagi a do serwisu 100 km a oni nie robia na miejscu a wysylaja dalej np olsztyn sle do suwalk gd robi namiejscu ale w kilka dni, mieszkam w elbl .pozdrawiam

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 29, 2009, 08:13:27 »
centerek, próbuj wgrać ROM na własną rękę. Masz duży wybór ROM brandowy, czysty, z Manila, po polsku, po angielsku  ... jak kto woli. Wszystkie szczegóły znajdziesz w wątku: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=120402.0
Natomiast instrukcję wgrywania ROMu znajdziesz tu: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=111991.0

Jeśli chcesz mieć ROM z Plusa to najnowszy jest CXHL2, najnowszy czysty to SAHJ3.

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.

*

Offline Diabelko

• **
  • 122
  • Omnia 8GB > Mediamarkt +2GB
  • Sprzęt: Omnia SGHi900 8GB
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 29, 2009, 09:10:19 »
Jeśli chcesz mieć ROM z Plusa to najnowszy jest CXHL2, najnowszy czysty to SAHJ3.
Nie zgodzę się z Tobą
po pierwsze to CX jest nowszy do SA  :|
Artemis by Sector

*

Offline centerek

• 24
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 29, 2009, 09:12:54 »
widocznie nie mam wyjscia, po kontaktach z serwisami w gdansku(stwierdizli ze musza zatrzymac na dluzej 2-3 dni ) i olsztynie  (wyslac az do suwalk ) poza tym czytalem ze przy zmianie romu z tego plusowego sahh6/cx usmazyla sie plyta glowna , mocno przelookalem ten watek o zmianie ale boje sie ze jak zrobie aktualizacje radia to padnie i nie wstanie... pozdrawiam

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 29, 2009, 09:46:50 »
widocznie nie mam wyjscia, po kontaktach z serwisami w gdansku(stwierdizli ze musza zatrzymac na dluzej 2-3 dni ) i olsztynie  (wyslac az do suwalk ) poza tym czytalem ze przy zmianie romu z tego plusowego sahh6/cx usmazyla sie plyta glowna , mocno przelookalem ten watek o zmianie ale boje sie ze jak zrobie aktualizacje radia to padnie i nie wstanie... pozdrawiam
Oczywiście są przypadki, że po aktualizacji Romu Omnia się nie podniosła, jednak jeśli dobrze się wczytasz to są to pojedyncze przypadki. Niektóre osoby zmieniają ROM po kilka razy dziennie :O i akurat za każdym razem z powodzeniem.
Decyzja należy do Ciebie czy chcesz zdobyć pewne doświadczenie i wgrać samodzielnie czy iść na łatwiznę i dać robotę serwisantom.  B)

*

Offline radek007

• 36
  • Sprzęt: Samsung SGS I9000 5.5 Dark Knight ROM
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 29, 2009, 16:50:35 »
mistrzuniu ameryki nie odkryłeś :D luknij sobie do dyskusji o romach tak .. hmm z tydzien wstecz :D

Sorki nie przyuważyłem
Napisane: Styczeń 29, 2009, 16:44:20

Faktycznie niczym szczególnym nie jest ale w końcu rozwiązuje sprawę aktualizacji na własną rekę i gwarancji
Już nie będzie wciskania że tylko w serwisie a nawet jak padnie to mówimy że robilsmy wszystko zgodnie z instrukcją od Samsunga  :ok:
Pozdrawiam
                R

*

Offline naughty

• *
  • 84
  • Omnia w serwisie
  • Sprzęt: i900, Mio A701
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 29, 2009, 19:55:21 »
A ja sie nareszcie (po wczesniejszych przebojach z wymiana płyty) odwazylem na zmiane i mam juz SAHJ3.
Uffffffffffffffff.
Skoro poszlo dobrze, to teraz chyba juz z gorki.
Omna wróciła z "serwisu". Nigdy wiecej RR.

*

Offline torque8

• 12
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 29, 2009, 20:06:42 »
Mi nie działa :mad: nie moge nawiązać połączenia z mobile device center na win Vista...

« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 29, 2009, 21:18:43 »

Kolego radek007 dał informacje o oficjalnym romie, a Ty zaraz go z góry walisz. bardzo dobrze że to umieścił. A ja na ten ROM o którym piszesz nie narzekam. Innym się omnie wala podczas zmiany romu a mnie jakos wszystkie wchodzą i nic sie nie dzieję. Chyba mam jakiś specjalna wersje urządzenia jakim jest Onia. Pozdrawiam.

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 29, 2009, 23:13:14 »

Kolego radek007 dał informacje o oficjalnym romie, a Ty zaraz go z góry walisz. bardzo dobrze że to umieścił. A ja na ten ROM o którym piszesz nie narzekam. Innym się omnie wala podczas zmiany romu a mnie jakos wszystkie wchodzą i nic sie nie dzieję. Chyba mam jakiś specjalna wersje urządzenia jakim jest Onia. Pozdrawiam.

a kolega pinaga zdaje sie wogole nie czytal nawet tego wątku w calosci !!

*

Offline format87

• **
  • 215
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 30, 2009, 14:34:56 »
Witam Was i od razu proszę o nie zjechanie mnie ;).Kupiłem juz telefon z tym Romem SAHJ3 (w/g bardzo dobry nie wiesza sie a bateria od niedzieli do jeszcze dzisiaj i mam 2 kreski baterii :) ) Moje Pytanie brzmi po wejściu na strone samsunga link jest wyżej trzeba wpisać swój obecny Rom czy numerki nowego Rom-u.Pozdrawiam i z Góry dziękuje :)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2009, 20:43:58 wysłana przez format87 »

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 30, 2009, 14:46:43 »
Witam Was i od razu proszę o nie zjechanie mnie ;).Kupiłem juz telefon z tym Romem SAHJ3 (w/g bardzo dobry nie wiesza sie a bateria od niedzieli do jeszcze dzisiaj i mam 2 kreski baterii :) ) Moje Pytanie brzmi po wejściu na strone samsunga link jest wyżej trzeba wpisać swój obecny Rom czy numerki nowego roku.Pozdrawiam i z Góry dziękuje :)

Powinno się wpisać SAHJ3 ale wystarczy jak wpiszesz samo SA

*

Offline miciugo

• **
  • 133
  • Sprzęt: HTC Desire HD, Samsung Omnia
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 30, 2009, 14:56:45 »
Ale co ty chcesz zmieniać-na tej stronie najnowszy ROM jest ten który masz czyli SAHJ3.Jak nie wierzysz to wpisz starszy np SAHH5,i tak ci wyślą ten twój czyli SAHJ3. :mad:
...najlepiej jest się uczyć na błędach innych... (chyba po to jest te forum?)

*

Offline ryrzy

• 425
    • MoDaCo
  • Sprzęt: HTC Evo 3D
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 30, 2009, 15:09:10 »
Nie zgodzę się z Tobą
po pierwsze to CX jest nowszy do SA  :|

potrafisz czytac ze zrozumienim ? kolega napisal ze najnowszy CZYSTY czyli NIEBRANDOWANY jest SAHJ3 i MA RACJE !! CX oznacza BRANDOWANIE na plusa.... i faktycznei cxhl2 jest nowszy ale nie CZYSTY
Pozdro Ryrzy

*

Offline miciugo

• **
  • 133
  • Sprzęt: HTC Desire HD, Samsung Omnia
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 30, 2009, 16:21:42 »
Witam Was i od razu proszę o nie zjechanie mnie ;).Kupiłem juz telefon z tym Romem SAHJ3 (w/g bardzo dobry nie wiesza sie a bateria od niedzieli do jeszcze dzisiaj i mam 2 kreski baterii :) ) Moje Pytanie brzmi po wejściu na strone samsunga link jest wyżej trzeba wpisać swój obecny Rom czy numerki nowego roku.Pozdrawiam i z Góry dziękuje :)
Z całym szacunkiem kolego ryrzy:JESTEŚ WIELKI-i dzięki za wszystko i na tym forum,i na drugim, ale trochę nie zrozumiałeś... :ok: :ok: :ok:=Jak widać ja nie umię czytać i wziąłem to do siebie :E :E :E :E :E  Sorry,sorry,sorry.-chyba muszę się wyspać-za długo siedzę przed kompem.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 30, 2009, 16:32:50 wysłana przez miciugo »
...najlepiej jest się uczyć na błędach innych... (chyba po to jest te forum?)

*

Offline format87

• **
  • 215
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S2
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 30, 2009, 20:50:10 »
Witam ponownie.Panowie poco tyle krzyku ja sie grzecznie zapytalem widac ciut za wile ale jak widac Pan "tomek.jaworski" zrozumial oco mi chodzi ale powtorze pytanie moze w przyszlosci sie to komus przyda.Czy w okienku na stronie samsunga (link podany wyzej) trzeba wpisac pełne oznaczenie swojego obecnego romu czy wystarczy samo SA czyli oznaczenie Polski zeby sciagnac najnowszy mozliwy rom .Podkreslam zeby znowu nie bylo awantury wiem ze mam NAJNOWSZY NIEBRANDOWY ROM SAHJ3 :).Pozdrawiam

*

Offline dunia100

• **
  • 109
  • Omnia i900/SAHH5
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 31, 2009, 09:06:54 »
ja wpisałam tylko SA i rom ściągnęłam bez problemu ;)
...::: TYLKO OMNIA i900 :::...

*

Offline centerek

• 24
« Odpowiedź #21 dnia: Styczeń 31, 2009, 09:41:15 »
a jaki miales rom , jesli  poszlo bez problemu?>ja mam SAHH6/CX z plusa, co sie stanie jak wpisze  SA i zainstaluje u siebie tym programem samsunga?uwale omnie?podczas weryfikacji nie przechodzi ....
    jak na razie zrobilem hard reset i omnia trzyma 2 gi dzien przy normalnym uzytkowaniu , wczesniej tylko 1 dzien
pozdrawiam

*

Offline dunia100

• **
  • 109
  • Omnia i900/SAHH5
« Odpowiedź #22 dnia: Styczeń 31, 2009, 10:25:56 »
mój pda: i900sahh5/sahh5, telefon: i900xxhh3

nie wiem co się stanie po wgraniu tego romu. ja się jeszcze nie odważyłam...

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #23 dnia: Styczeń 31, 2009, 10:29:03 »
wgraj ... nie ma ryzyka nie ma zabawy, swoj rom masz juz stary prawdopodobnie na J3 bedzie ci chodzilo jak po masełku :)

*

Offline dunia100

• **
  • 109
  • Omnia i900/SAHH5
« Odpowiedź #24 dnia: Styczeń 31, 2009, 10:50:01 »
wgraj ... nie ma ryzyka nie ma zabawy, swoj rom masz juz stary prawdopodobnie na J3 bedzie ci chodzilo jak po masełku :)

tylko własnie ja nie narzekam na działanie mojego romu. nie mam więc strasznego ciśnienia na wymianę, bardziej ciekawość mnie do tego prowadzi... ;)

*

Offline bwojtas33

• 6
  • Sprzęt: samsung omnia 8gb
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 01, 2009, 12:26:44 »
witam !
w jaki sposób wgrać rom najnowszy ze strony samsunga czy wystarczy podłączyć kabel i wpiać obecny rom i zacznie się aktualizacja , czy trzeba ściągnąć a później wgrać bo jestem nowym użytkownikiem WM 6 wcześniej miałem nokie i tam wgrywało się bezpośrednio ze strony nokii przez kabelek a jak się wgrywa pod  WM ?
proszę o podpowidź ?

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #26 dnia: Luty 01, 2009, 12:44:14 »
dzial how to - wgrywanie rom'u :P

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 02, 2009, 08:13:08 »
mój pda: i900sahh5/sahh5, telefon: i900xxhh3

nie wiem co się stanie po wgraniu tego romu. ja się jeszcze nie odważyłam...
Na pewno zauważysz różnicę, ja zmieniłem z SAHI1 na SAHJ3 i widoczna jest znacząca poprawa w reagowaniu ekranu dotykowego. Co do szybkości ciężko powiedzieć. Bateria chyba też troszkę dłużej trzyma. Poza tym jest nowsza wersja kompilacji Opera Mobile - dla mnie znacznie lepiej się obsługuje

« Odpowiedź #28 dnia: Luty 02, 2009, 18:47:31 »
Witam. Mam Omnie z ERY soft i900 SAHI3/ SAHI4 w/g opisu od nie brandowanego różni się tylko literką " J " Jaka jest różnica ? I czy nowy soft ze strony ERY  i900 BRHJ3 jest lepszy , czy tylko to jest jakieś aktualizacja?

« Odpowiedź #29 dnia: Luty 02, 2009, 19:02:07 »
I a J to rozne miesiace, brhj3 to rom ery zrobiony na sahj3 (mam taki)

teraz pytanie za 100 pkt.

mam brhj3, jak chce sahj3 , to zmieniam w rejestrze powiedzmy na sahj1 - i czy tym nie uwale phona? (przez oficjalny update bedzie leciec przeciez tez update radia - a to mam takie same jak w sahj3) teraz nie wiem - byl ktos tak odwazny i juz zrobil taka operacje? :)
« Ostatnia zmiana: Luty 02, 2009, 20:02:06 wysłana przez escobol »