Było już na forum o tym uchwycie:
http://www.superetrader.co.uk/handsfree-powered-car-kit-holder-mount-for-samsung-omnia-i900-p-3681.html?osCsid=3ffbcdf44cbeb9337eb5e9f98ca0a7ccKupiłem go jakiś czas temu, korzystając na niskim kursie funta zapłaciłem z przesyłką jakieś 120zł. Polecam to rozwiązanie.
Plusy:
- pełen zestaw zawierający uchwyt pod szybę, ładowarkę samochodową i zestaw głośnomówiący
- ładowarka ma przełącznik on/off - nawet wpięta w gniazdo zapalniczki może nie ładować telefonu
- wtyczka do gniazda zapalniczki ma regulowany kąt - można dopasować położenie elementu z głośniczkiem do kąta umieszczenia gniazda zapalniczki w samochodzie (aby niezależnie od niego wygodnie było korzystać)
- uchwyt świetnie trzyma telefon w pionie oraz w poziomie, nie zasłania żadną częścią modułu gps, który jest na górze telefonu
- telefon podłączony do zestawu "rozmawia" już przez system głośnomówiący - głośniczek jest przy gnieździe zapalniczki, mikrofon w uchwycie telefonu, jest możliwość regulacji głośności potencjometrem
- przycisk odbierania rozmowy obok głośniczka, przy gnieździe zapalniczki
Minusy:
- wtyczka ładowania telefonu - w obudowie uchwytu jest bardzo niewielka szczelina na gniazdo ładowania - trzeba się trochę nagimnastykować, żeby włożyć telefon - najpierw wsunąć w uchwyt, ale nie do końca, potem podnieść zaślepkę gniazda w telefonie, następnie trochę dosunąć telefon w uchwycie i odchylić zaślepkę na bok - dopiero wtedy można podłączyć kabel; można też wyrwać zaślepkę z telefonu i wtedy jest OK, ale chyba nie o to chodzi
- uchwyt położony w poziomie trochę straszy wystającą od góry wtyczką z kablem - albo jest to wtyk do telefonu, albo wtyczka od ładowarki
Generalnie - uważam że warto. Za akceptowalną cenę dostaje się pełen potrzebny zestaw. Ładowarka spisuje się świetnie - podłączałem telefon mający 40% baterii, jechałem 1,5 godz. na AutoMapie, wyłączyłem - miał 80%.