activesync problem? :(

• 6 Odpowiedzi
  • 1792 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

activesync problem? :(
« dnia: Październik 14, 2008, 09:21:49 »
Witam wczoraj kupilem sobie omnie i900. Wyczytalem tutaj ze potrzebny jest programik active sync zeby przesylac pliki do komorki... Mialem orginalna plytke z activesync 4.5 ale nie jest kompatybilna z moim windowsem ( vista ). znalazlem wiec activesync 6.1 ktora sie normalnie odpalila na moim kompie ( ze stronki http://gpslab.pl/file_detale_3740.html ). problem w tym ze po instalacji wyskoczyl komunikat ze zainstalowano wszystko . ladnie pieknie ale nie mam zadnej ikonki od tego programu a jak podlaczam telefon to slychac tylko dzwiek w kompie ze wykryto urzadzenie i na tym sie konczy. nic nigdzie nie ma, ani w pasku zadac ani w " moj komputer " nigdzie... nie mam pojecia co mam dalej zrobic ;/ moglby mi ktos w tym pomoc?? bylbym bardzo wdzieczny

*

Offline Legolasik89

• *
  • 71
  • Sprzęt: Samsung i900 Omnia (NL)
Odp: activesync problem? :(
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 14, 2008, 09:25:23 »
Na viste masz Windows Media Device Center.
Samsung Omnia:
PDA: i900XKHH8/XKHH4
TELEFON: i900XXHH9

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 14, 2008, 09:35:08 »
chodzi o to ze po wejsciu na ta stronke z ktorej sciagalem activesync 6.1 po wcisnieciu pobierz przezucilo mnie na stronke microsoftu. musialem sprawdzic czy mam orginalnego winda ( mam ) zeby zassac ten plik.. pozniej musialem sciagnac " Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile 6.1 dla systemu Windows Vista (wersja 32-bitowa) " cos takiego. wlasnie po zainstalowaniu tego mam taki problem ze nic mi dalej nie wykrywa itd i niewiem co zrobic.. a to jest wlasnie pod viste

ps: wlasnie zassalem Windows Media Device Center ... to jest dokladnie ten sam plik ktory sciagalem wczesniej i ktory po zainstalowaniu wsystkiego nie reaguje na nic po podlaczeniu fona.... dalej niewiem co robic :(
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2008, 09:37:34 wysłana przez iturea »

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 14, 2008, 09:42:19 »
Po podłączeniu fona do PC, po krótkiej chwili pojawia się nowe urządzenie w 'Moim komputerze'.
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 14, 2008, 09:44:06 »
problem w tym ze sie nic nie pojawia....  zadnego urzadzenia nie wykrywa:( z niby po instalacji wyskoczylo ze urzadzenie jest gotowe do urzycia a tu cisza :( jedyne co robi to laduje mi baterie przez usb ;/

EDIT:

poraz kolejny zainstalowalem ten plik o ktorym byla mowa.. teraz niewiem dlaczego pojawila mi sie zielona ikonka na pulpicie od tego windows mobile... wczesniej jej nie bylo. dopiero zalapalo po jakims 5 razie instalacji. zaraz sprawdze czy dziala

kolejny problem ;/ ciagle mam napis " brak polaczenia " a przeciez mam podlaczonego fone :(:(

ok rozwiazalem ten problem... musialem w fonie zmienic opcje z wykrywania active sync na " pamiec masowa ". teraz wyswietla mi sie nowy dysk. musze tylko jeszcze zobaczyc jak sie instaluje gry itd. wiem jak .cab ale nie wiem jak z reszta. thx za checi i pomoc ^^
« Ostatnia zmiana: Październik 14, 2008, 10:39:10 wysłana przez iturea »

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 03, 2010, 13:49:17 »
u mnie też nieraz tak jest ale po podłączeniu za około 5 razem jest ok.mam inne pytanie po zrobieniu formatowania kompa i zainstalowaniu ponownie activesync  po podłaczeniu omnii nastąpiła synchronizacja telefonu i gdy odłączyłem omnie zauważyłem że prawie wszystkie kontakty zniknęły z telefonu.jak mozna tego uniknąć.

*

Offline morg1975

• **
  • 198
  • moc i potęga
    • alternatywa
  • Sprzęt: Galaxy Note 1, Galaxy Note 2
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 18, 2010, 11:08:14 »
powoli - spokojnie - ni ccie nie goni - no może poza biegunką :)

na viscie i win 7 instalujesz activesync 6.1 i po skończonej instalacji powinieneś podłączyć fonika pod kabel - czekać - za pierwszym razem nawet do 1 min w zależności jaki masz komputer na tą kobyłę - vistę.
omnia I 8 GB, HTC HD 2 Leo, Htc Shift X9500, Galaxy Note 1, Galaxy Note 2