ą,ż,ź,ó oraz SMS z poziomu Komputera

• 4 Odpowiedzi
  • 1382 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline HAHA

• *
  • 77
  • Sprzęt: Nokia 3310 -  Nokia 6610i - Nokia 5500 Sport - Samsung i900 OMNIA
ą,ż,ź,ó oraz SMS z poziomu Komputera
« dnia: Grudzień 31, 2008, 21:48:58 »
Hej jest jakiś sposob aby wysyłać SmS z poziomu komputera , (OMNIA jest połączona ActiveSync )
. A i jeszcze jedno co zrobić aby podczas pisana SMS sam zmieniał znaki ą,ż,ź,ć itp.
Serdeczne Dzięki

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU WSZYSTKIM

*

Offline dario444

• 17
  • Sprzęt: samsung omnia
Odp: ą,ż,ź,ó oraz SMS z poziomu Komputera
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 01, 2009, 15:48:52 »
sms z poziomu kompa umożliwia program mdesktop. nie rozumiem dokładnie o co ci chodzi z tymi literkami.

*

Offline HAHA

• *
  • 77
  • Sprzęt: Nokia 3310 -  Nokia 6610i - Nokia 5500 Sport - Samsung i900 OMNIA
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 01, 2009, 18:54:03 »
chodzi mi tutaj o taki program moze byc to na stacjonarny komputer albo pod WM 6 który umożliwi automatyczną zmiane ą - a , ę - e itp.. > W Noki był ten problem i problem rozwiązał sie przez
"NASMS" - czy jakoś tak
Pomocy bo kopiuje świąteczne sms  wklejam jako SMS , a ludzie dostaja jakies niezrosumiane wyrazy
Moze jest jakis sposob
Czytałem coś o UNICODE ale
POMOCY
D z i ę k i
  B)

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 01, 2009, 19:57:18 »
Polecam darmowy Efficasoft Mobile Express. Umozliwia wyslanie smsow i zarzadzanie kontaktami - wszystko odbywa sie w interfejsie podobnym do Outlook Express.

*

Offline mkoll

• 7
  • Sprzęt: Samsung Omnia
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 08, 2009, 22:09:47 »
Ja chciałbym się podłączyć do pytania. Pisanie mnie nieco irytuje: osobne ustawienia dla autokorekty i podpowiedzi, osobne dla XT9 (nota bene telefonowi zdarza się sugerować wyrazy kiedy obie opcje są WYŁĄCZONE  :O), a niezależnie co ustawię, zawsze mam podpowiedzi z polskimi znakami. Ja ich nie chcę ani w mailach, ani w SMSach. Czy poza pisaniem z zewnętrznego programu, jest sposób na pozbycie się polskich znaków? Jakiś słownik do podmiany?

TIA za jakiekolwiek pomysły
4 modele Ericsson -> 3 modele SonyEricsson -> HTC Wizard -> HTC TyTn -> iPhone -> Omnia