[MOD] Moja Omnia zmieniła kolor... :]

• 11 Odpowiedzi
  • 2481 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kojotek

• **
  • 141
    • LUKOJ multimedia
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB
[MOD] Moja Omnia zmieniła kolor... :]
« dnia: Lipiec 14, 2009, 22:00:21 »
Witam.

Chciałem się z Wami podzielić wiedzą na temat tego co dzisiaj uczyniłem. Czego dokonałem? Moja Omnia zmieniła kolor. :) Może to nic specjalnego ale jak się okazuje zmiana koloru przedniego panelu to pikuś. :) A wrażenia końcowe są murowane.

Od czego się zaczeło? W mojej Omni padł panel dotykowy. Gwarancję straciłem już wcześniej (Samsung wpadł mi do gotowanego jedzenia dla piesków :P ) więc naprawy musiałem się podjąć sam. Postanowiłem kupić wyświetlacz od zaufanego sprzedawcy z serwisu eBay. :) Niestety kupując nowy panel zapomniałem zapytać czy owy sprzedawca ma panele do czarnej Omni. Przypomniało mi się o tym dopiero jak panel trafił na PPC. :) No i kicha (chociaż po kilku dniach już mi to kompletnie wisiało bo czułość wyświetlacza mi wynagrodziła małą wtopę z kolorem. Pech jednak chciał że podczas użytkowania Omnia kilka razy miała bliskie spotkanie I stopnia z asfaltem (jeszcze przed wymianą panelu - teraz z Omnią obchodzę się jak z jajkiem). Piękny czarny lakier odprysł w kilku miejscach. Dzisiaj uświadomiłem sobie że Omnia fajnie by wyglądała w "chromie". No i zacząłem działać. Na początku moje ruch mogły być nieśmiałe bo chciałem zobaczyć czy przypadkiem gdy zdrapywałem lakier to czy rysował się panel pod nim. Jednak już po kilku większych skrobnięciach widać było że wsio jest OK. No więc do dzieła. Telefon ponownie rozkręciłem tak żeby panel wokół wyświetlacza był luzem. Telefon "oskrobałem". Jednak po tym zabiegu nie bardzo mi pasowały "słuchawki" na czarnym tle. Szybciutko zweryfikowałem materiał z którego owe przyciski były wykonane. I co? Metal... Ufff... Więc znowu skrobanka... Telefon w chwili obecnej prezentuje się naprawde wspaniale. :) Jutro dorzucę fotki które potwierdzą to co dzisiaj napisałem.

Pierwsze odczucia? Omnia znowu mi się podoba... :) Mam (oczywiście mylne) wrażenie że mam nowy Smartphone. :]
Siemens C25 > Nokia 3210 > Nokia 3310 > Siemens ST55 > Siemens SX1 > Typhoon MyGuide M500 > Samsung D900 > Asus P526 > Nokia E51 > Samsung i600 > Samsung i900 Omnia > HTC HD2 > iPhone 4

*

Offline ryrzy

• 425
    • MoDaCo
  • Sprzęt: HTC Evo 3D
Odp: [MOD] Moja Omnia zmieniła kolor... :]
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 14, 2009, 22:39:44 »
hehe no to ładnie... ja tak kiedys w audi przedni grill przez przypadek zdrapalem i pod czarnym lakierem byl chrom !... pieknie to wygladalo cale w chromie a nie zamalowane czarnym matem ;) tu pewnie ten sam efekt :) czekam na fotki
Pozdro Ryrzy

*

Offline szycha7000

• **
  • 155
  • Sprzęt: Omnia, desire z, galaxy s 2, xperia t
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 15, 2009, 04:43:09 »
Moja też ma lekkie odpryski farby w paru miejscach. Chętnie zobaczę zdjęcia, może zrobię tak u siebie :P

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 16, 2009, 12:08:46 »
kojotek, czekamy na fotosy  :O~
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]

*

Offline xadrian

• **
  • 128
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S4
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 18, 2009, 09:55:18 »
A ja tam mam wersje chromowana i nie musze nic kabinowac ;p

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 19, 2009, 10:12:11 »
Czekamy na fotki. Czym zdrapywales lakier? :) Ja mam poobijana omnie tez i sie zastanawiam czy jej nie upiekrzyc :) Ale najpierw wysle chyba na serwis samsunga na wymiane digitalizera :)

*

Offline axis

• **
  • 200
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 19, 2009, 18:05:01 »
witam
czuje że się zdjęć nie doczekamy

*

Offline josespontana

• *
  • 58
  • Sprzęt: ZTE Blade, Samsung Omnia
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 04, 2009, 11:08:37 »
Eeeeeee to pewnie lipa jakaś  :S

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 04, 2009, 12:34:12 »
Ja też swoją niedawno obdarłem ze skóry, ale fotek nie chce mmi się robić :D Powiem tak - wygląda rewelacyjnie i dużo lepiej niż z czarną obwódką :) Trzeba uważać zdrapując dolną część pod przyciskami odbierania rozmowy, bo łatwo ją się rysuje, ale mimo paru rysek wziąłem pastę polerską do metalu i lśni :) Jak ktoś jest ciekaw jak to wygląda to  powiem , że identycznie jak seryjna omnia z metalową obwódką.

*

Offline borkus

• **
  • 200
  • Bastian Borecki
  • Sprzęt: e71
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 12, 2009, 16:17:52 »
 Czym można zdrapać lakier ??

-----------------------------------------------------

Zdrapałem nożem, teraz omnia wygląda wspaniale !! ;]
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2009, 17:12:38 wysłana przez borkus »
siema, lubie bulki

*

Offline josespontana

• *
  • 58
  • Sprzęt: ZTE Blade, Samsung Omnia
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 12, 2009, 23:01:11 »
Czyli jak ? Jakieś dowody poproszę

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 13, 2009, 00:24:05 »
Każdy zachwala, że jest tak super, ale nikomu się nie chce pochwalić jakąś fotą  :mysli:
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]