Witam.
Chciałem się z Wami podzielić wiedzą na temat tego co dzisiaj uczyniłem. Czego dokonałem? Moja Omnia zmieniła kolor.

Może to nic specjalnego ale jak się okazuje zmiana koloru przedniego panelu to pikuś.

A wrażenia końcowe są murowane.
Od czego się zaczeło? W mojej Omni padł panel dotykowy. Gwarancję straciłem już wcześniej (Samsung wpadł mi do gotowanego jedzenia dla piesków

) więc naprawy musiałem się podjąć sam. Postanowiłem kupić wyświetlacz od zaufanego sprzedawcy z serwisu eBay.

Niestety kupując nowy panel zapomniałem zapytać czy owy sprzedawca ma panele do czarnej Omni. Przypomniało mi się o tym dopiero jak panel trafił na PPC.

No i kicha (chociaż po kilku dniach już mi to kompletnie wisiało bo czułość wyświetlacza mi wynagrodziła małą wtopę z kolorem. Pech jednak chciał że podczas użytkowania Omnia kilka razy miała bliskie spotkanie I stopnia z asfaltem (jeszcze przed wymianą panelu - teraz z Omnią obchodzę się jak z jajkiem). Piękny czarny lakier odprysł w kilku miejscach. Dzisiaj uświadomiłem sobie że Omnia fajnie by wyglądała w "chromie". No i zacząłem działać. Na początku moje ruch mogły być nieśmiałe bo chciałem zobaczyć czy przypadkiem gdy zdrapywałem lakier to czy rysował się panel pod nim. Jednak już po kilku większych skrobnięciach widać było że wsio jest OK. No więc do dzieła. Telefon ponownie rozkręciłem tak żeby panel wokół wyświetlacza był luzem. Telefon "oskrobałem". Jednak po tym zabiegu nie bardzo mi pasowały "słuchawki" na czarnym tle. Szybciutko zweryfikowałem materiał z którego owe przyciski były wykonane. I co? Metal... Ufff... Więc znowu skrobanka... Telefon w chwili obecnej prezentuje się naprawde wspaniale.

Jutro dorzucę fotki które potwierdzą to co dzisiaj napisałem.
Pierwsze odczucia? Omnia znowu mi się podoba...

Mam (oczywiście mylne) wrażenie że mam nowy Smartphone.
![wredny :]](https://pdaclub.pl/forum/Smileys/pdaclub/squaresmile.png)