Omnia a wybieranie głosowe

• 2 Odpowiedzi
  • 3264 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ajjk

• 23
  • Sprzęt: dell x51v + hollux 236 + SE D750i
Omnia a wybieranie głosowe
« dnia: Czerwiec 17, 2009, 11:47:58 »
W związku z zamiarek kupna omni mam pytanie. Czy działa wybieranie głosowe kontaktów (po nazwie użytkownika) w omni przez słuchawki BT.Niestety mam nokię E51 i z uwagi na angielskiego lektora opcja ta nie działa. Mając omnię w kieszeni dużo łatwiej byłoby wybierać rozmowę przez BT. Szukałem na forum jednak nie wiele mi to pomogło

*

Offline koart

• 764
  • Sprzęt: i8000, i9100
Odp: Omnia a wybieranie głosowe
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 17, 2009, 14:13:30 »
cyberon voice speed dial ver. 1.2
uzywam ze sluchawkami jabry, niestety bol jest taki ze zeby uaktywnic wybieranie glosowe trzeba sobie ten programik przypisac do klawisza na omnii, wiec i tak trzeba siegnac do kieszeni i wcisnac klawisz, nie udalo mi sie przypisac wywolania tego programu do jakiegokolwiek przycisku na zestawie bluetooth, chociaz sam zestaw posiada taka mozliwosc..
no ale to i tak lepiej bo nie trzeba wyciagac omnii, a polecenie glosowe odbierane jest przez zestaw
jeszcze jeden plus jest taki ze do polecen (sam je nagrywasz) mozna przypisac nie tylko kontakty, ale i na przyklad uruchamianie aplikacji w ten sposob mozesz sobie uruchomic odtwarzacz i sluchac mp3 :) nie wyjmujac omnii z kieszeni :) w coreplayerze przewijaniem utworow mozna tez sterowac przez zestaw, moj zestaw to Jabra BT3030 polecam w sumie niedrogi i dobry i wpinasz takie sluchawki jakie Ci pasuja :)
i8000 - WM 6.1
i9100 - Exynos 3.4 na KG2

*

Offline szuwx

• 12
Odp: Omnia a wybieranie głosowe
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 18, 2009, 07:22:04 »
niestety w omnii brak wybierania głosowego, nawet jeśli wgrasz jakiś program który to umożliwi to i tak guzik do wywołania polecenia głosowego nie działa i trzeba wciskać na omnii, w temacie wybierania glosowego rządzi nokia, tu masz linkhttp://europe.nokia.com/get-support-and-software/download-software/text-to-speech#1 i można pobrać polską paczkę do nokii, to jedyny powód dla którego 2 telefon u mnie to nokia.