Witam serdecznie wszystkich forumowiczow,
Chcialbym zrobic sobie aktualizacje ROMU'u w mojej Omnii do najnowszego oprogramowania. Zauwazylem, ze jest taka mozliwosc na stronie producenta
http://www.samsungmobile.com/support/omnia/index.jsp. Ucieszylem sie i stwierdzilem, ze bedzie to najpewniejsze rozwiazanie jesli chodzi o upgrade Soft'u. Mam soft i900SAHH7/CXHH7, jest to brandowany soft Plus'a. Przy probie upgrade'u wyskakuje mi komunikat, ze mam nieprawidlowa wersje oprogramowania. Domyslam sie, ze ma to zwiazek z tym, ze moja Omnia jest obrandowana. Wiem rowniez, ze mozna gdzies w rejestrze zmienic te wartosci na takie (dostosowac do zmiany) , ze program do aktualizacji zaakceptuje oprogramowanie wewnetrze teledonu, mimo, ze jest brandowane. W zwiazku z tym mam do Was, Szanowni Forumowicze, kilka pytan, mianowicie:
1) Czy taka zmiana Soft'u nie uwali mi mojej Omnii?
2) Czy ktos z Was juz tego probowal i moze sie podzielic wiedza i wrazeniami?
3) Czy spowoduje to "odbrandowanie" Omnii i tym samym utrate gwarancji?
4) Czy przed aktualizacja nalezy zrobic HR?
5) Czy wystarczy tylko zmienic ten klucz w rejestrze z wersja oprogramowania i mozna sie zabierac do upgrade'u?
Licze na Wasza pomoc i porady, poniewaz zalezy mi na tej aktualizacji, gdyz moj Soft jest juz dosyc stary i mocno niedopracowany, ciagle znajduje jakies niedociagniecia.
Z gory bardzo dziekuje za wszelka pomoc
Pozdrawiam,
Maciek