Dzisiaj odebrałem telefon z serwisu jako że sam bałem się wgrać SAHJ3 (do telefonu z softem Orange BKHH6) oddałem go do serwisu. Serwisant powiedział mi że zostało wgrane najnowsze oprogramowanie samsunga, ucieszyłem się, włączam telefon a tam ORANGE. Sprawdzam wersje softu a tam BKHH6

mówię mu że to jest to samo oprogramowanie co było a on popatrzył się na mnie, przemyślał sprawę i mówi "ale już powinno być ok, bateria powinna dłużej trzymać

Wiec pytam się czy jak zaktualizuje oprogramowanie z oficjalnej strony samsunga to czy stracę gwarancje ? On powiedział że nie, więc wziąłem telefon i odrazu pojechałem wgrać nowy soft. Teraz żałuje że w ogóle zawoziłem telefon do serwisu (200km zrobionych na darmo).
Specjalnie do wgrania nowego softu zainstalowałem świeżego XP SP2 (bez żadnych sterowników / laptop HP nx6610)
Soft SAHJ3 zgrałem ze strony samsunga tak samo jak ActiveSync.
Zrobiłem hard reset telefonu (gdzieś na tym forum czytałem że dobrze jest to zrobić przed wgrywaniem nowego softa).
Podłączyłem telefon do kompa - ActiveSync odrazu wykrył i900.
Odpaliłem soft- zaznaczam 2 fajeczki i "Incorrect software version. Please check the device" (jednak przy XP trzeba zmieniać rejestr)
Po zmianie rejestru odpaliłem od nowa, telefon się zresetował i wszystko stoi w miejscu. (zauważyłem że włączył mi się standardowy firewall windowsa), odrazu go wyłączyłem i reset kompa. Telefon zaskoczył , sofcik wgrany bez najmniejszych problemów