[How To] Wgrywanie ROMu na i900 (omnia)

• 1147 Odpowiedzi
  • 370657 Wyświetleń

*

Offline wampir_m

• *
  • 59
  • Sprzęt: Galaxy Note
Odp: [How To] Wgrywanie ROMu na i900 (omnia)
« Odpowiedź #600 dnia: Luty 21, 2009, 18:45:11 »
Nareszcie dostalem po 14 dniach ROBOCZYCH moja omnie, po niefortunnym wgraniu napisali "wymiana plyty glownej". Nie wiem tylko czemu wgrali mi soft nie z ery, teraz mam: PDA- SAHJ3 TEL- i900XXHJ1 (czy jest to dobry ROM)? nie wiem czemu omnia ma takie problemy przy wgrywaniu ROMow, wczesniej mialem asusa i htc i nigdy nie mialem najmniejszego proglemu z flashowaniem pda czy to pod XP czy Vista. pozdrawiam

*

Offline tomek.jaworski

• **
  • 171
  • Sprzęt: Samsung SGH-i900 Omnia SAHJ3
« Odpowiedź #601 dnia: Luty 21, 2009, 21:16:29 »
Jeśli chodzi o serwisowane Omnie w których została wymieniona płyta główna to mam taką małą dygresję. Ostatnio zaczął szwankować mój laptop, dokładnie po jakimś czasie po włączeniu przestawało działać kilka klawiszy. Po wysłaniu do serwisu (na szczęście na gwarancji :D) dostałem wiadomość, że została wymieniona płyta główna i klawiatura. Wniosek jaki można wyciągnąć z tego jest jeden, w dzisiejszych czasach nie opłaca się szukać dokładnej przyczyny usterki tylko od razu idzie do wymiany płyta główna, jeśli nie ma uszkodzeń typu mechanicznego np. uszkodzone złącze, kabel itp. Nawet jeśli udałoby się namierzyć usterkę w elektronice, to w większości przypadków nie ma możliwości ręcznego usunięcia ze względu na rozmiary elementów elektronicznych i ich upakowanie. Łatwiej wymienić wszystko, przynajmniej jest pewność że jedna rzecz jest sprawna.

[P O M Ó Ż  K L I K A J Ą C ! ! !]

Piszę poprawnie po polsku.

*

Offline gomez2424

• 12
  • Sprzęt: HTC HD2 MDJs_CyanogenMod7_v.2.6_NAND_A2SD+
« Odpowiedź #602 dnia: Luty 22, 2009, 13:39:16 »
Witam i proszę o pomoc mam telefon z plusa z takim romem i900SAHH7/CXHH7 i z tego co czytałem na forum muszę zmienić rom bo bateria trzyma mi nie cały dzień . Czy mogę zgłosić się do serwisu by tam mi to zrobili bo sam się trochę boje??!!!

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
  • Sprzęt: Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #603 dnia: Luty 22, 2009, 13:51:19 »
powinni ci bez problmu wymienic, ale serwis oczywiscie autoryzowany samsunga :)
_/ . /\ . \/ . /\/\ . /\ . /\/™

« Odpowiedź #604 dnia: Luty 25, 2009, 08:23:14 »
chciałem sobie wczoraj wgrać romik przez mechanizm ze strony samsunga, bo wszędzie piszą/piszecie że na Viście się już da..  :mad:

i co się okazało? lipa.. nigdzie nikt nie pisze że się tego nie da pod Vistą 64bitową...  :mad:

także mam propozycję aby uaktualnić 1szy post o tę informację, gdyż uważam ją za całkiem istotną..
zaoszczędzi to może trochę czasu i kłopotu komuś...

sam mam dwa kompy z Vista i obie 64bit no i nie mam jak wgrać ROMiku...

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #605 dnia: Luty 25, 2009, 09:41:09 »
nie da sie bo.. ?

« Odpowiedź #606 dnia: Luty 25, 2009, 12:25:44 »
bo ten Updater ze stronki Samsunga przy próbie uruchomienia stwierdza że nie ma zainstalowanego w systemie:
"Windows Mobile Device Center" i się nie włączy....
... oczywiście nie muszę mówić że jest zainstalowane....
do tego przeinstalowywałem to,  a potem wrzuciłem komunikat w Google i zaraz na różnych forach wywaliło posty,
że pod Vistą 64bit Updater nie widzi tego więc odmawia pracy i z tego co poszukałem to nikt nie znalazł obejścia problemu..

może ktoś znajdzie jakiś sposób na ominięcie tego (bo przypuszczam że jedyna przeszkoda to pewnie jakiś klucz w rejestrze który sprawdza
updater, albo lista zainstalowanych komponentów Windows, a w Viscie 64bit jest w innym miejscu i go nie widzi? .. nie wiem)

..albo Samsung wypuści poprawioną wersję.. tak czy inaczej na dzień dzisiejszy porażka

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #607 dnia: Luty 25, 2009, 12:48:04 »
uruchamianie jako administrator nic nie daje ? 

« Odpowiedź #608 dnia: Luty 25, 2009, 13:10:52 »
uruchamianie jako administrator nic nie daje ? 

pracuję na koncie admina.. ale próbowałem już nawet wymuszać zgodność z XP w czasie uruchamiania i nic...

*

Offline mxk

• *
  • 71
  • Sprzęt: OMNIA 8GB QB05M-IA2 :) , Nokia N95, SPV C500
« Odpowiedź #609 dnia: Marzec 01, 2009, 21:51:33 »
po dwoch miesiacach od wymiany plyty glownej po nieudanym flashu na sahj3 w koncu sie odwazylem na zmiane na qb05m-ia2  :wink:
wszystko poszlo gladko bez zadnych problemow i teraz ciesze sie superszybkim romikiem qbus'a :ok:
moze rzeczywiscie cos w tym jest ze po tej wymianie plyty glownej upgrade przechodzi bezbolesnie (flash razem z radiem z exe'ka nie grandprixem)
teraz tylko zaczekam na opinie o qb06m-ia5 :O~
i potwierdzam jesli niestraszny wam angielski rom qbus wymiata!  :grin:

*

Offline asterix

• 3
  • Sprzęt: Samsung Omnia
« Odpowiedź #610 dnia: Marzec 02, 2009, 11:27:58 »
Mam problem ze swoją Omnią , już mnie tak złości , non stop jakieś błędy , zwiechy itd. Obecnie mam brandowany Oragne SAHH6 i chciałbym zmienić na SAHJ3 , ale on jest w 3 częściach . Znajdzie się jakaś życzliwa osoba która po raz pierwszy poprowadzi mnie krok po kroku bym nie uwalił telefonu ???

ps. wiem wiem , ze jest instrukcja ale ona tyczy się jednolitych plików
ps2. a po drugie wole by ktoś czuwał nad tym niż później mam latać po serwisach

« Odpowiedź #611 dnia: Marzec 02, 2009, 14:50:26 »
Mam problem ze swoją Omnią , już mnie tak złości , non stop jakieś błędy , zwiechy itd. Obecnie mam brandowany Oragne SAHH6 i chciałbym zmienić na SAHJ3 , ale on jest w 3 częściach .

Ściągnij sobie oficjalny ROM z Samsung Update, linki znajdziesz na forum. Jest w jednej cześci, zarówno pod XP jaki i Vistę. To chyba najbezpieczniejsza metoda

Pozdrawiam

*

Offline asterix

• 3
  • Sprzęt: Samsung Omnia
« Odpowiedź #612 dnia: Marzec 02, 2009, 17:23:01 »
Mam problem ze swoją Omnią , już mnie tak złości , non stop jakieś błędy , zwiechy itd. Obecnie mam brandowany Oragne SAHH6 i chciałbym zmienić na SAHJ3 , ale on jest w 3 częściach .

Ściągnij sobie oficjalny ROM z Samsung Update, linki znajdziesz na forum. Jest w jednej cześci, zarówno pod XP jaki i Vistę. To chyba najbezpieczniejsza metoda

Pozdrawiam

Próbowałem tego wczoraj ale za chiny nie szło , 2 razy ściągałem i krzyczał mi ze to nie ten soft wiec straciłem cierpliwość i dziś odwiedziłem servis , SAHJ3 wgrany i jest git , zobaczę jeszcze czy skype zadziała bo na poprzednim za pie....a nie szło ;)

« Odpowiedź #613 dnia: Marzec 15, 2009, 11:55:02 »
Każdy ponosi ryzyko przy wgrywaniu romu ja zaryzykowałem i jestem szczęśliwym posiadaczem  SAHJ3  telefon mam od tygodnia mogę jedynie powiedzieć że zrobiłem według skazówek z pierwszego postu ale za pierwszym razem po skoczeniu wgrywania romu zawiesił się ale powtórzyłem operacje jeszcze raz i wszystko ok chociaż pozbyłem się syfu z plusa a tak na marginesie panowie powiedzcie czy mogę wgrać niebrandowany soft do telefonu jeżeli mam z plusa

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #614 dnia: Marzec 15, 2009, 12:51:52 »
przecierz wgrałeś .. wiec jaki z tego wniosek ?:D  (podpowiem, jasne ze mozesz)

« Odpowiedź #615 dnia: Marzec 17, 2009, 20:45:45 »
witam,
z góry przepraszam, jeśli to jush było, szukałem, cały dzień się męczyłem, ale czas mnie goni....
zdecydowałem się na zmianę romu  :mad: w jednodniowym  telefonie siostry (data sprzedaży w 13.03 piątek w mpunkt, ja go kupił w poniedziałek w komisie)
siostra niedługo  wyjeżdża i telefon ubity
zmiana romu spowodowana była tym, że nie dał się włączyć aparat --> jeśli cokolwiek było uruchomione w menedżerze urządzeń,
dopiero wyłączenie wszystkich aplikacji umożliwiało robienie fotek...

w czasie aktualizacji nic się nie działo i po ok. 10-12min, kiedy nie było żadnego postępu i cały czas wisiało na tym co poniżej:

PDA 1 starts downloading...
Don't plug it out until the label becomes blue!!!
-------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------
Step 1. Eboot image Downloading
Downloading EBOOT...
EBOOT image downloaded.
PDA Reboot to download Eboot twice!!!

odłączyłem telefon, a na ekranie pisało jedynie:
SAMSUNG
OMNIA

telefon nie dał się wyłączyć w żaden inny sposób jak poprzez wyjęcie baterii,
po ponownym włączeniu pojawia się to co wyżej:
SAMSUNG
OMNIA

i nic się da zrobić
komputer jush nie wykrywa telefonu,
próbowałem HARD RESET - pojawiło się formatowanie i... to samo co wyżej

Prosze o pomoc, jestem padnięty, zestresowany i zagubiony:
czy mam jeszcze coś kombinować czy kaplica?
czy ktoś wie czy jest to usterka poważna czy w serwisie są w stanie to pchnąć szybko ?
PROSZĘ BARDZO O POMOC.

PS. Tym co mogą mieć podobny problem opiszę jak to się wszystko zakończyło.
Pozdrawiam.

« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2009, 10:36:50 wysłana przez simhecny »

*

Offline puchaty

• 415
  • HeTeCe GieJeden
« Odpowiedź #616 dnia: Marzec 17, 2009, 20:49:27 »
jak sie pojawia samsung omnia to stawiasz roma od początku i tyle.

Tylko w jakiś cywilizowany sposób - grandprixem.

Prawdopodobnie masz wgranego eboota z innego romu a jako to ze wgrywanie sie nie dokonczylo to masz eboota z innego romu i inny rom w telefonie ;-)

REGULAMIN !!

« Odpowiedź #617 dnia: Marzec 17, 2009, 21:02:05 »
proszę łopatologicznie

bo tak jak pisałem: po tym wszystkim komputer nie wykrywa telefonu

czy grandprix to jakoś ominie?

bo jeśli jest szansa to zaraz robie dla pewności formata i instaluje czystego xp i będę walczył...

*

Offline puchaty

• 415
  • HeTeCe GieJeden
« Odpowiedź #618 dnia: Marzec 18, 2009, 05:56:52 »
jak interpretujesz nie wykrywa?:)

spójrz na temat o wgrywaniu romów :)
REGULAMIN !!

« Odpowiedź #619 dnia: Marzec 18, 2009, 12:10:15 »
EDIT: - wklejka z postu wyżej:

zdecydowałem się na zmianę romu  :mad: w jednodniowym  telefonie siostry (data sprzedaży w 13.03 piątek w mpunkt, ja go kupił w poniedziałek w komisie)
siostra niedługo  wyjeżdża i telefon ubity
zmiana romu spowodowana była tym, że nie dał się włączyć aparat --> jeśli cokolwiek było uruchomione w menedżerze urządzeń,
dopiero wyłączenie wszystkich aplikacji umożliwiało robienie fotek...

w czasie aktualizacji nic się nie działo i po ok. 10-12min, kiedy nie było żadnego postępu i cały czas wisiało na tym co poniżej:

Downloading EBOOT...
EBOOT image downloaded.
PDA Reboot to download Eboot twice!!!

odłączyłem telefon, a na ekranie pisało jedynie:
SAMSUNG
OMNIA

telefon nie dał się wyłączyć w żaden inny sposób jak poprzez wyjęcie baterii,
po ponownym włączeniu pojawia się to co wyżej:
SAMSUNG
OMNIA

i nic się da zrobić
komputer jush nie wykrywa telefonu,
próbowałem HARD RESET - pojawiło się formatowanie i... to samo co wyżej

a więc będzie serwis,
siostra mnie zamorduje  :E

mówiąc nie wykrywa, mam na myśli, że komputer nie widzi żadnego urządzenia, omnia jest martwa,
zero komunikacji z komputerem,

będę jeszcze kombinował, mam czas do jutra, ale póki co sprawa wygląda tak (może ktoś ma podobny problem i go rozwiązał, a może ktoś nie będzie się męczył jak ja):

Telefon po błędnie wgranym ROMie - nie wiem czy mi komputer się zbiesił, a może byłem zbyt niecierpliwy i po długim albo i nie (10-12min) nic nie dzianiu się w uploaderze odłączyłem omnie. Wgrywałem brandowanego plusa CXHL1 (stary był CXHH7).
Telefon kaplica - po włączeniu pojawia sie logo "SAMSUNG OMNIA" i telefon wisi, nic się nie dzieje. Nie da się wyłączyć przyciskiem, jeno poprzez wyjęcie baterii.

ponowne wgrywanie poprzez "uploadera" - nieudane - omnia nie wykrywana, ciągle tylko napis --> "waiting for device"

HARD RESET - nie pomaga, logo i nic więcej.

Ponowne wgrywanie innej wersji ROMA nic. Ani nowszej ani starszej nie dało rady.

Spróbowałem "WINCONTROL" - uruchomiłem uploadera, komunikat:

Downloading EBOOT...
Eboot : Write to SDRAM FAIL!!!
1-1. Download Eboot DL_MSG_CHECK_FAIL
Download failed!!

i nic się nie dzieje, biorąc pod uwagę że telefon datowany jest j.w. pisałem (13.03 piątek) zaryzykowałem GRAND PRIXa jak kolega tu doradzał, a zrobiłem to wg postu na modaco:
http://www.modaco.com/content/i9x0-omnia-http-omnia-modaco-com/271641/pauls-complete-guide-to-upgrading-your-omnia-to-hh1-and-what-to-do-when-things-go-wrong/

Sugerując się wpisem:
IF THINGS GO WRONG!

If something terrible happens, you will likely end up at 1 of 2 scenarios. The first scenario is that you will be stuck at the 'Samsung Omnia' logo, and the device won't boot. If this is the case, restart from step 13... that is reapply the complete HG5 update. You should then be back in business. The second scenario is that something really terrible will happen and you won't even get the bootloader. You will get a blank screen, and XP will identify a device called 'MONAHANS', with no suitable driver. Should this happen, at this time, YOU WILL HAVE TO RETURN YOUR DEVICE TO A SAMSUNG SERVICE CENTRE!

Kolor czerwony, pogbrubiony --> czyli to co się stało u mnie, pomyślałem, kij i odpaliłem no i...
...dalej NIC.

Po kliknięciu DETECT dalej nie wykrywa telefonu, więc jestem najgorszych myśli.
Jadę do serwisu z sercem na wierzchu, chociaż mam wrażenie, że siostra się mniej przejęła niż ja.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Napisze jak to się dalej potoczyło, z wszelkich sugestii DZIŚ jeszcze skorzystam... chyba  :worried:

EDIT:

żeby wszystko było w jednym poście, dla zainteresowanych, najpierw kopia postu poniżej:

zrobiłem reinstalkę systemu xp, wszystko na czysto, itp...
być może gdzieś... coś....
chętnie poeksperymentowałbym, bo moja wiedza do tego się sprowadza, ale... dla jasności: wiedza na temat telefonów, z komputerami sobie radzę :)
muszę na gwałt telefon usprawnić dla siostry i dlatego nie mam czasu na próby...
a w serwisie powiedzieli, że jeżeli to "tylko" oprogramowanie, to może będę miał od razu...

no bo taki cienki ze mnie bolek 
ale ile się nauczyłem i naczytałem to moje

c.d.:
będąc okazyjnie w Krakowie, podjechał do serwisu CCS na Kalwaryjską, gdzie dzień wcześniej dzwoniłem
(CCS - cyfrowe centrum serwisowe)
zostawiłem telefon, umówiłem się za 3 godz i... zwiedzałem stare śmieci w Krakowie,
po 3 godz. zjawiam się w serwisie i oczywiście - nie da rady - przypominam tel. dat. 13.03- piątek :) )
brak możliwości wgrania softu/naprawy od ręki, telefon do wysyłki do Warszawy,
poprosiłem jedynie aby tel. wrócił do mnie, a nie do ccs w krakowie, bo ja mam do krakowa 100km...
no i... czekałem
sprawdzałem online statusy naprawy i było po kolei mniej więcej tak:
przyjęcie
sprawdzanie
oczekiwanie na zamówione części - to mnie ciekawi ale o tym później
przechodzi proces naprawy
naprawione
...
wysłane
w opisie NAPRAWY było: PRZEPROGRAMOWANO?
telefon wrócił do mnie w czwartek, dokładnie po tygodniu.

W tel. wgrany był soft plusa CXHL2.
Ogólnie informacja w CCS i cały proces reklamacji/naprawy: muszę ich pochwalić

Odnośnie procesu serwisowego: jak coś wam się spsuje raczej nie warto biegać po serwisach, bo jak coś poważnego to i tak wysyłają do warszawy, także proponuje zamawiać bezpłatnego kuriera i wysyłać od razu do paszczy lwa. A jak coś z softem no to tu na FORUM nauczycie się jak to robić :) i jak nie robić, np. ode mnie, że:
NIE WOLNO ODŁĄCZAĆ TELEFONU BO SIĘ NIECIERPLIWISZ, ŻE NIC SIĘ NIE DZIEJE.
Warto chwilę dłuższą poczekać, żeby mieć pewność, że to nie wasza niecierpliwość zespuła sprzęt. Zamiast 10min., poczekać 30 min.

Przepraszam, za długi wywód, ale wiem, że szukając informacji ciężko czasami coś znaleźć, jeśli przypadek jest niestandardowy jak w moim przypadku,
ewentualnie inne przypadki, ale bez rozwiązań. Mam nadzieje, że komuś pomogę.

I jeszcze co mnie zastanawia tak jush na deser:
czy oni robili mi w serwisie jakąś podmianę części?
bo jak pisałem: w statusie naprawy było czekanie na części, a w opisie naprawy przeprogramowano.
Zmiana oprogramowania - napewno w komputerach, nie wiem jak w telefonie - nie powoduje zmiany maca karty sieciowej,
a telefon, który do mnie wrócił miał zmieniony mac napewno ( dostęp do routera mam po macu i zanim popsułem telefon to zdążyłem go dodać, a po powrocie z serwisu był inny)?
także nie wiem, wymienili części - płytę główną? -  a napisali że przeprogramowano??
czy tak? dobrze myśle? ew. dlaczego ?
ktoś zaspokoi moją ciekawość ??

Pozdrawiam jeszcze raz :)

« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2009, 10:42:20 wysłana przez simhecny »

*

Offline puchaty

• 415
  • HeTeCe GieJeden
« Odpowiedź #620 dnia: Marzec 18, 2009, 19:53:46 »
pierwszy raz spotykam sie z takim przypadkiem, sekcja eboot wgrala sie poprawnie jezeli telefon w ogóle się uruchamia a wraz z logiem samsung omnia uruchamiane sa sterowniki do zmiany oprogramowania.

Próbowales reinstalacji sterowników modemu ?
REGULAMIN !!

« Odpowiedź #621 dnia: Marzec 18, 2009, 21:19:57 »
zrobiłem reinstalkę systemu xp, wszystko na czysto, itp...
być może gdzieś... coś....
chętnie poeksperymentowałbym, bo moja wiedza do tego się sprowadza, ale...
muszę na gwałt telefon usprawnić dla siostry i dlatego nie mam czasu na próby...
a w serwisie powiedzieli, że jeżeli to "tylko" oprogramowanie, to może będę miał od razu...

no bo taki cienki ze mnie bolek  :grin:
ale ile się nauczyłem i naczytałem to moje :)

« Odpowiedź #622 dnia: Marzec 28, 2009, 23:14:00 »
pierwszy raz spotykam sie z takim przypadkiem, sekcja eboot wgrala sie poprawnie jezeli telefon w ogóle się uruchamia a wraz z logiem samsung omnia uruchamiane sa sterowniki do zmiany oprogramowania.

Mam podobny problem ,to znaczy jeszcze dziwniej bo u mnie telefon odpala i działa normalnie ,tylko nie potrafię wgrać nowego softu. Komunikaty dokładnie te same ,próbowałem tak samo jak simhecny  zapodać nowy soft ,tez wyświetla sie logo samsunga ,ale nie wykrywa telefonu ,a telefon na szczęście działa .Robiłem to na 4 komputerach  i wypróbowałem 3 kable ,wielokrotnie instalowałem sterowniki .Trochę to mnie wkurza bo mam MD3 z modaco  ,a pojawiło się już wiele lepszych softów a nie potrafię ich wgrać .

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #623 dnia: Marzec 30, 2009, 14:07:49 »
no to i na mnie padła jakaś klątwa... także nie moge zmienić romu :/ stwierdzilem ze mam chwile czasu to pora zmienic rom na cos nowszego a mianowicie na sahj3 ze sterownikami z dzia5, wersja stworzona przez kolege ryrzego.

jako iz nie zmienialem romu od jakichs 4 miesiecy zainstalowalem activ synca oraz modem driver na komputerze bo niedawno mial format wiec system nawet czysty, odpalam flashera podpinam omnie i wlaczam ja... iii jest wyskakuje start.. ale jak klikne  to wyskoczy tylko ze downloading eboot  i nic.. pasek postepu ani drgnie :/ po 10 min. nic nie zrobienia gasze downloadera krzyzykiem i odpinam omnie wyjmuje z niej baterie i normalnie sie wlacza... a takze komputer normalnie ja wykrywa... :/

nie wiem co jest grane...  sciagam juz flashera pod viste  i tam sprobuje...

niestety pod vistą to samo ..

zaraz biore sie za grandprixa :/

niestety po rozebraniu roma na skladniki ( i900_EXEcutor_1.7) ktore mozna wrzucic do grandprixa i odpaleniu procesu flashowania przez gp takze nic.. poprostu nie chce sie nic wgrywac...

ktos wie o co moze biegac ? dodam ze wogole nie ma klopotow z wykrywaniem urzadzenia czy to na xp czy to na viscie.. jajko ze nie wiem czy sie smiac czy plakac :D
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 17:19:51 wysłana przez javman »

*

Offline puchaty

• 415
  • HeTeCe GieJeden
« Odpowiedź #624 dnia: Marzec 30, 2009, 17:10:38 »
zainstaluj na czystym xp.

MUSI ruszyć.

Odpal telefon i resetuj pare razy rysikiem. [odpal > reset rysikiem > jak sie pokaze ekran samsung (nie samsung omnia) to znowu reset rysikiem]
REGULAMIN !!

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #625 dnia: Marzec 30, 2009, 17:23:41 »
kurde nie wiem czy to cos da... poprostu wszystko idzie ok do momentu gdy ma pobierac eboot'a wtedy  stanie jak to ciele  i nic sie nie dzieje :/

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #626 dnia: Marzec 30, 2009, 17:27:28 »
ewentualnie podpiąć pod kabel, reset i klawisze słuchawek na raz.
flashowanie pod vistą, no cóż, lepiej tego nie robić
(jak ktoś nie jest kumaty to pod xp x64 też nie :P)
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #627 dnia: Marzec 30, 2009, 17:42:31 »
naczy mam wykonac hr  z tym ze podpinam pod kabel omnie ?

ale u mnie na viscie  jak i na  xp dzieje sie to samo ... nie chce sie wgrac rom :D

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #628 dnia: Marzec 30, 2009, 17:43:30 »
z kabelkiem trochę inaczej działają kombinacje klawiszowe

ofc na PC musi być odpalony upgrade na grandprix
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline javman

• 1471
    • Motorola MB511 Flipout
« Odpowiedź #629 dnia: Marzec 30, 2009, 17:48:06 »
hmm odpalilem zwyklego flashera i wyskoczylo nowe okienko do zafajkowania.. -- emergency mode--- potem kazalo mi zresetowac omnie ale nadal nic to nie dalo.

no nic  jak ktos cos wymysli to chetnie przetestuje... bo w tej chwili nawet jak bym chcial uwalic omnie to nie wiem jak :D
a teraz musze juz zaczac robic projekt do budy na jutro :/ cholera 6h zmarnowalem na wgranie tego romu i nic ...
« Ostatnia zmiana: Marzec 30, 2009, 18:10:41 wysłana przez javman »