siedze i kombinuje i nic!
1. po uzyciu win-controla efekt dokladnie jak na rysunkach
http://www.modaco.com/index.php?s=&showtopic=273782&view=findpost&p=922849 w zaleznosci od wersji uploadera, ale takie same komunikaty wyskakuja nawet gdy tel nie jest w ogole podlaczony do kompa! :/
2. ukryty button Emergency mode tez nic nie robi (komp nie reaguje na reset omnii tylko na chwilke gasnie czerwona lampka i dalej swieci)
3. grand prix'em tez nie idzie przeprowadzic flashowania ani wprowadzenia w tryb bootloadera bo tu znowu wcisniecie resetu nic nie wnosi j/w.
probowalem portugalskim XCHG5 i i samo PDA z DXHG4 dupa... nawet wincontrolem odblokowalem "start downloading" ale Downloading EBOOT... Write to SDRAM FAIL!!!
4. opcja z flashem z SD umarla bo nigdzie nie znalazlem co dokladnie ma byc na karcie i jak wymysic z niej start a moje kombinacje nic nie wniosly
5. znalazlem jeszcze ze Hex edytorkiem trzeba cos pozmieniac zeby oszukac "incorrect software version" ale nie do konca wiem jak to zrobic...
6.
Yesterday I kill 2 pcs I900 Omnia with GrandPrix 1.8.1 trying to flash with HH1 version (only PDA part), but after that I flash them with old version (HG3), and everything looks ok. I think if You do not kill the boot sector, you should bring your phone to live.
hmm ciekawe jak to stwierdzic i skad wziac grandprixa nowszego niz 1.5.2 bo jakos nie widze ;/
7. i jeszcze czytalem cos o zmianie EBOOT'a (nie moge teraz znalezc) ze mozna ale tylko Grandprixem w wersji powyzej 1.6.4 czy cos takiego
i cholera wie teraz czy w takim przypadku jak moj... (tylko czerwona lampka sie pali) to jest kwestia tego EBOOTa bo przy probie flasha wyskakuje wlasnie Eboot: Write to SDRAM FAIL!!! czy po prostu telefon jest calkiem utrupiony a lampka o niczym nie swiadczy...
nie wiem... chyba zaniose ja jutro do salonu orange i niech naprawiaja... :/