Denerwujące przypomnienia podczas rozmowy.

• 2 Odpowiedzi
  • 773 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Denerwujące przypomnienia podczas rozmowy.
« dnia: Czerwiec 14, 2009, 02:05:46 »
Witam. Czy jest sposób na przypomnienia z kalendarza, które wypadają podczas rozmowy? Czy ktoś ma również taki problem? Zdarzyło mi się kilkukrotnie, że podczas rozmowy znienacka odpaliło się przypomnienie na cały regulator (a jak wiadomo omnia ma tylko jeden głośnik do wszystkiego) prosto w ucho (bolało...), spanikowany nie ruszałem nic aby przypadkiem się nie rozłączyć i odsapnąłem gdy przestał dzwonić. Jednak bardzo mi się ciśnienie podniosło, gdy po chwili znowu odezwał się upierdliwy przypominacz bo nie podobało mu się, że za pierwszym razem go olałem. Nie będę pisał jak czuje się człowiek, kiedy prowadzi ważną rozmowę i musi tłumaczyć rozmówcy dlaczego jest taki hałas  :-| .
Nokia ma świetnie to rozwiązane. Jeżeli jakiekolwiek zdarzenie wypadnie podczas rozmowy (przypominacz, alarm...itp) to słychać delikatne pojedyncze bip w słuchawce i to wszystko. Długo szukałem i nie znalazłem. :O . Będę wdzięczny za pomoc.
Napisane: Czerwiec 08, 2009, 23:12:05
Czyli co, mam rozumieć, że tylko mnie to drażni....?

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
Odp: Denerwujące przypomnienia podczas rozmowy.
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 14, 2009, 13:14:34 »
Jednym ze sposobów jest pocketMax phoneAlarm - możesz w nim ustawić co ma się dziać gdy przypomnienie jest w trakcie rozmowy (można np. ustawić, żeby było ignorowane, albo np. żeby było powiadomienie wibracją). U mnie działa elegancko.
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

Odp: Denerwujące przypomnienia podczas rozmowy.
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 14, 2009, 23:55:01 »
Dzięki ..k..l..m..n.. , to działa  :grin: !