i780 i problem z automapa

• 5 Odpowiedzi
  • 1322 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline valdman

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC HD2
i780 i problem z automapa
« dnia: Listopad 04, 2008, 19:14:33 »
witam, kupiłem używany i780 z licencją automapy.
i tu mam problem, instaluję mapę na otrzymanej karcie pamięci /firmy kingston 2gb - czy taka karta była z telefonem wydawana?/
tel. pyta o użytkownika, adres email oraz nr licencji.
wpisuje swoje dane oraz nr licencji z dołączonej karty 0-cyfrowy.
klikam rejestruj, pyta czy rejestrować na kartę czy urządzenie.
obojętnie co wybiorę wyskakuje po chwili komunikat licencja dla innej platformy i nie pozwala dalej zarejestrować.
co w tym wypadku zrobić?
dzwoniłem wcześniej do producenta automapy powiedziano mi, że bez oryginalnej karty nie mogę zarejestrować.
niby ten kingston 2gb jest oryginalny to w czym teraz problem?
gdzieś słyszałem, że i tak nie da rady zainstalować tej automapy na innym urządzeniu, więc jeśli sprzedający nie ma tego tel. to i tak nie może korzystać z AM.

możecie poradzić jak temu zaradzić?
z góry dziękuję i pozdrawiam
g500 > wizard > iphone 2g > i780 > htc touch > htc diamond > omnia > iphone 3g > Hero > HD2

*

Offline j.m.

• 46
Odp: i780 i problem z automapa
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 04, 2008, 21:59:13 »
Mój samsung to nówka z play. Razem z telefonem była karta pamięci GoodRam , czy były sprzedawane z kartami innych producentów , tego nie wiem.
Jednak kiedy chciałem zainstalować AM na innej , większej karcie , wyskakiwał jakiś komunikat , że nie da rady.
Wydaje mi się , że po prostu zostałeś oszukany. Ktoś sobie zainstalował AM na karcie i tą kartę sobie zostawił a Tobie  na odczepnego wrzucił inną i stąd problemy.

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 05, 2008, 00:09:20 »
well najprosciej - sciagnac nowa wersje automapy - sformatowac karte - zainstalowac automape NA URZADZENIU WMP (chyba 2 opcja) i postepowac zgodnie z instrukcja. Pytanie jest - czy ta karta zdrapka z kodem BYLA ZDRAPNIETA (czyli czy kod widoczny byl?) bo jak tak, no to cie zrobili az milo... a jezeli nie, to nie ma bata, nikt nie mogl zainstalowac. ja dostalem karte nawet nie wiem jakiej firmy:) nazwy na niej nie ma... w kazdym razie - zestaw z automapa - automapa (na karcie 2 gb + adapter w jednym, plastikowym opakowaniu) + zdrapka i jakas tam reklamowka - wszystko w ZAKLEJONEJ KOPERCIE. I niby byla instalka z karty - ale jak pisalem, potem mozna instalke sciagnac ze strony automapy, zainstalowac zarejestrowac i wsio smiga BEZ KLOPOTU.
pozdrawiam

ps. valdman - co do karty - to nie ma znaczenia jaka masz - mozesz nawet se kupic 16 gb:) i ci pojdzie
najwazniejsze - jezeli kod byl widoczny, znaczy ktos se zarejestrowal juz automape. byc moze - na karte - automapa z tego co sie orientuje sprawdza przy rejestracji 2 rzeczy - adres e-mail i kod - i MUSZA PASOWAC - wiec mozliwe, ze kolo ktory kupil samsunga a nastepnie ci sprzedal - zarejestrowal automape NA KARCIE ale na SWOJ EMAIL - w zwiazku z tym spobuj wpisac JEGO EMAIL, IMIE I NAZWISKO i numer kodu (o ile byl zdrapany) - moze tak przejdzie - albo dzwon do goscia i zapytaj jak zarejestrowal:)
pozdro

*

Offline pal2303

• 30
  • Sprzęt: Samsungi: i780, Omnia, Omnia II; HTC Titan
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 05, 2008, 12:53:07 »
Dokładnie j.w. potrzebny jest kod ze zdrapki, email na który zarejestrowano AM i Imię&Nazwisko na które zarejestrowano. Jak odkupiłeś i masz zdrapkę to dzwonisz do AM prosisz o uwolnienie rejestracji z karty (wtedy instalujesz na jakiej chcesz nawet 16GB) dodatkowo jest Miplo tam zobacz jaki email (chyba że zczyszczony z systemu) t takze uwolnienie via telefon i powinno hulać.
Wbrew pozorom infolinia AM nie jest taka straszna a raczej pomocna.
No i jeszcze jedno instaluj na czytniku a nie na telefonie to oszczędzisz masę czasu. i780 nie lubi dużych plików jak diabeł święconej wody  B)

*

Offline valdman

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 05, 2008, 23:56:32 »
mam kod ze zdrapki łącznie ze zdrapką, znam imie i nazwisko poprzedniego właściciela. było zapisane na gwarancji. nie mam tylko adresu email.
szukałem w google z nadzieją, że gdzieś się przewinął jego adres, bez skutku.
tel. dostałem bez karty i wyczyszczony nie bylo możliwości sprawdzenia emaila w automapie.
mam do goscia nr tel. ale nie mogę się dodzwonić. /nie odbiera tel./

dzwoniłem do AM powiedziałem, że nie dostałem karty ale mam zdrapkę i chciałbym przenieść licencję na swój tel. powiedziano mi, że nie można tak. :/
co prawda nie powiedziałem, że znam jego nazwisko.
g500 > wizard > iphone 2g > i780 > htc touch > htc diamond > omnia > iphone 3g > Hero > HD2

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 07, 2008, 14:38:06 »
hmm moze sprobuj jeszcze raz z infolinia i powiedz co masz - means imie, nazwisko i adres sprzedawcy to raz a dwa - jezeli kolo ci sprzedal zdrabke karte itp, to znaczy tez, ze w mysl prawa, przeniosl na ciebie prawa do automapy (tak ja rozumiem:). Wiec - molestuj kola telefonicznie, dodzwon sie i niech sie wytlumaczy:D ja jestem praktycznie na 99% pewien, ze kolo zarejestrowal automape na siebie (znaczy sie dal swoj mail) i to wsio. Wiem ze prosto sie mowi a  zapewne trudniej zrobic, ale... probowac trza. Inaczej am ci nie pojdzie heh

a co do infolinii am - no moze straszna nie jest, ale czasai traktuje klientow z gory (no chyba ze zadawalem glupie pytania;P) ale co tam - w koncu sie dogadalem heh
pozdro