Witam!
Natrafiłem na bardzo nietypowy problem z moim telefonem.. Mianowicie - po włączeniu widzę logo Samsunga, po czym powinna pojawić się animacja Play-a, niestety tylko ją słychać, ekran sie wyłącza. Później słychać jak startuje telefon, ale ekran nadal jest czarny, klawiaturę słychać kiedy się wciska guziki, a ekran wciąż czarny. Co ciekawe - kiedy wcisnę na dłużej czerwoną słuchawkę (co odpowiada blokadzie klawiatury), klawiatura się blokuje i ekran się zapala! Ale tuż po tym jak dam opcję "Odblokuj" znów gaśnie! Co więcej - w czasie kiedy jest odblokowany, telefon jest w pełni funkcjonalny - "po omacku" mogę wpisać pin, odbierać telefony i otwierać klienta poczty. Wszystko po omacku, bo na ekranie nie widać nic. Ekran się włącza dopiero kiedy zablokuję telefon.
Co zrobić? Wejście w jakiekolwiek ustawienia nie jest wykonalne - za dużo klikania po omacku..
A jak doszło do takiej sytuacji? Wczoraj jechałem z GPSem podczas gdy telefon zanotował słaby stan baterii. Żeby zaoszczędzić zasilanie - wyłączyłem ekran guzikiem u góry - dzięki temu ekran był wyłączony, ale głos z GPSa nadal dało się słyszeć. Niestety bateria i tak padła, a po naładowaniu i włączeniu objawy jak opisane powyżej.
Myślałem o wgraniu jakiegoś nowego ROMa, ale w tym telefonie nigdy tego nie robiłem wcześniej i z tego co wyczytałem - potrzebne są jakieś wersje telefonu - odczytane z informacji systemowych (co u mnie nie jest możliwe, bo przecież ekran mam wyłączony!). Poza tym flashowanie chyba usunie całą zawartość pamięci (maile, kontakty, dotychczas wgrane aplikacje..), więc jest to ostateczne rozwiązanie w moim wypadku...
Czy komuś się przytrafiła podobna historia? Jak ponownie włączyć ekran?
Z góry dziękuję za odpowiedź!
Pozdrawiam!
Grzegorz
Edit: I po ptokach.. znalazłem w którymś wątku magiczny skrót *2767*3855# który przywraca domyślne ustawienia ) i ekran się włączył... Niestety (shit) wykasował też całą książkę kontaktów i skrzynki pocztowe.. No cóż - życie.. Ale pytanie nadal pozostaje - jak włączyć ekran w takiej sytuacji jak opisana? Czy jedynym wyjściem jest Hard Reset?