Wolne Wifi

• 8 Odpowiedzi
  • 2428 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wolne Wifi
« dnia: Sierpień 31, 2009, 00:36:21 »
Witam

Dlaczego w moim i780 net działa tak wolno?
porównuje z HTC Touch i jest znacznie wolniej,a chociażby parametry HTC Touch to ponad 3razy wolniejszy procek i 2 razy mniej RAMu.

Dodam że czy przed czy po HR, nie ma żadnej różnicy. Czy w i780 trzeba coś pokombinować żeby net działał szybciej?

p.s porównywałem z HTC Touch zarówno przed,po HR, na tych samych przeglądarkach i oczywiście podłączony do tego samego routera.

Odp: Wolne Wifi
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 31, 2009, 08:44:14 »
jakie masz wyniki pomiaru przędkości tego wifi?

Tomasz

*

koldasz

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 31, 2009, 08:59:52 »
ee tam, raczej na touchu miałeś tweakowaną przeglądarkę wbudowaną w ugotowany rom i to pewnie ta różnica.

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 31, 2009, 09:04:41 »
Sprobuj zmienic kanal i czestotliwosc wifi nadawanego z routera. Spotkalem sie z opiniami ze czesc skrajnych kanalow (te dolne w szczegolnosci) nie lubia sie z i780.
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

koldasz

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 31, 2009, 12:25:37 »
Co do skrajnych kanałów potwierdzam. Używałem 12go w domu i się i780 nie bardzo lubiało z tym ustawieniem. Teraz mam 9ty i bangla jak trzeba.

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 01, 2009, 18:15:15 »
jutro poszukam jakiegoś softu do "analizowania" transferu itd. sprawdze jakimi kanałami się łączy.
Do routera niestety nie mam dostępu więc nic nie zmienie.
A HTC Touch to fakt, mial gotowany ROM. ale to nie zmienia faktu ze tamten sprzęt był około 2-3 razy wolniejszy.

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 01, 2009, 21:37:08 »
witam
PRzepraszam, ale ale z tego co tu zostało napisane mozna wysnuć wniosek ze albo jesteście półmózgami albo totalnie nie wiecie o czym piszecie. JA absolutnie nie jestem ekspertem, ale potrafie na chłopski rozum, wysnuć następujący wywód:
standard wifi g to 54 Mb/s. wifi b- to 11 Mb/s. i780 dysponuje jednym i drugim. w gorszym przypadku łącznośc pomiedzy routerem a telefonem będzie miała prędkość 11 Mb/s. A jaka jest prędkość pomiedzy routerem a.. stroną www. allegro pl? 1Mb/s? (słownie jeden) dwaMb/s? mało tego nawet jak ktoś z Was( nieliczni szczęsciarze) ma nawet 10Mb/s!!! to i tak fakt ze  jest takie łącze, nie gwarantuje ze serwer obsługujący strone, jest w stanie wysyłać do Was tak szybko dane!

Wiec prosze, zróbcie test Waszego łącza, i podajcie TUTAJ jak szybko sciaga Wam sie plik w kilobajtach na sekunde, a następnie prześlijcie z Waszego komputera plik na telefon i napiszcie jak szybko ( w kilobajtach na sekunde) szedł ten plik. Prędkośc poda np. totalcommander. Nie chce sie zakładać, ale telefon bez żadnych sztuczek bedzie transferował pliki 5 do 20 razy szybciej niż internet. U mnie pliki lecą 250 - 450 kilobajtów na sekunde. czyli to tak jak byście chcieli z netu pociagnąć obraz płyty CD w 25 minut.
Tomasz

*

Offline kejo

• 25
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 20, 2009, 18:14:06 »
Witam, ja mam na uczelni wifi chronione haslem, ktore wykladowca podal. Ale net na moim i780 tak wolno chodzi, ze przegladanie stron graniczy z cudem!... kolegom na netbookach i laptopach net chodzi normlanie -wiadomo przesadnej szybkosci nie ma ale w porownaniu z moim i780 to jest to strus pedziwiatr...

Moze mam stara opere czy zle ustawienia ? Macie moze jakies pomysly ?

*

Offline mefis

• 10
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 27, 2009, 11:13:46 »
Mam również podobny problem. Wi fi działa tylko świetnie u mnie w domu, a na uczelni i każdym innym hot spocie - tragedia. Otwieranie strony za pomocą opery mini trwa godzinami. Czy zmiana romu na 6.1 coś może pomoc, lub jest jakiś sposób żeby sprawdzić czy to wina sprzętu?  

Po zmianie romu nie wiele się zmieniło troszkę więcej sieci zaczęło działać ale generalnie wifi pobiera dane przez parę sekund później stoi i czasem znów coś pobierze. spotkał się może ktoś z czymś takim ?
« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2009, 13:58:10 wysłana przez mefis »