witam
PRzepraszam, ale ale z tego co tu zostało napisane mozna wysnuć wniosek ze albo jesteście półmózgami albo totalnie nie wiecie o czym piszecie. JA absolutnie nie jestem ekspertem, ale potrafie na chłopski rozum, wysnuć następujący wywód:
standard wifi g to 54 Mb/s. wifi b- to 11 Mb/s. i780 dysponuje jednym i drugim. w gorszym przypadku łącznośc pomiedzy routerem a telefonem będzie miała prędkość 11 Mb/s. A jaka jest prędkość pomiedzy routerem a.. stroną www. allegro pl? 1Mb/s? (słownie jeden) dwaMb/s? mało tego nawet jak ktoś z Was( nieliczni szczęsciarze) ma nawet 10Mb/s!!! to i tak fakt ze jest takie łącze, nie gwarantuje ze serwer obsługujący strone, jest w stanie wysyłać do Was tak szybko dane!
Wiec prosze, zróbcie test Waszego łącza, i podajcie TUTAJ jak szybko sciaga Wam sie plik w kilobajtach na sekunde, a następnie prześlijcie z Waszego komputera plik na telefon i napiszcie jak szybko ( w kilobajtach na sekunde) szedł ten plik. Prędkośc poda np. totalcommander. Nie chce sie zakładać, ale telefon bez żadnych sztuczek bedzie transferował pliki 5 do 20 razy szybciej niż internet. U mnie pliki lecą 250 - 450 kilobajtów na sekunde. czyli to tak jak byście chcieli z netu pociagnąć obraz płyty CD w 25 minut.
Tomasz