Witam wszystkich!
Zamierza spróbować zainstalować ten ROM
http://rs361.rapidshare.com/files/296532543/i780_Extreme_WM6.5_CE_OS_5.2.23071_OEM_PDXIB1_96DPI_POLISH.7z - gdyż z tego co się zorientowałem właśnie na tym poprawnie działa GPS i chyba sprawia najmniej problemów (no chyba że jestem w błędzie)
--------------------
Pytanie 1: dotyczące kursora. Zorientowałem się, że zostawia za sobą brzydki ślad (znalazłem gdzieś zrzut ekranu z "Menu" nowego systemu z śladem po kursorze). Czy problem występuje też w programach? np. w arkuszu kalkulacyjnym?
--------------------
Pytanie 2: Jak z licencją na takiego windows'a? czy używanie tego typu wersji jest w pełni legalne, czy sprawa jest "dyskusyjna?"
-------------------
Pytanie 3: Czy office w nowej wersji uległ znacznej poprawie, tzn. ma jakieś większe możliwości niż ten z 6.0? czy jednak PlanMaker z firmy SoftMaker jest nie do pobicia? (przy okazji - do środy można kupić jeden program za 9,99 Euro - nie chce robić reklamy - nie mam udziałów w tej firmie, ale może komuś ta informacja się przyda)
-------------------------
Do adminów i zaawansowanych użytkowników mam też prośbę - o różnych ROM'ach piszę się dużo w różnych miejscach, ale brak jest porównania poszczególnych wersji, zawierających wady, zalety, dołączone programy itd.... Przydałby się jakiś pasjonat, dysponujący wiedzą i czasem, który spisał by te wszystkie informacje w postaci jednego artykułu z tabelką porównawczą, linkami... Wiem że zadanie jest trudne i czasochłonne, ale znacznie ułatwiło by to niezorientowanym użytkownikom (jak ja) wybór odpowiedniej wersji dla siebie...
Pozdrawiam.