Co działa a co nie, to kwestia do długich dyskusji.
Ja miałem już chyba wszystkie wersje 6.5 dostępnych na nasze kochane samsungi i muszę przyznać, że nie różni się tak znacznie od bugów w 6.1 ale to zależy co komu przeszkadza. Tylko nie wgrywajcie
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=501366&highlight=i780 bo się strasznie sypie.
Ja miałem nawet taki przypadek, że po tygodniach używania 6.5 podstawowego zapragnąłem zainstalować SRS Wow no i system już nie wstał hihi, ale hard reset pomógł, szkoda tylko smsów i historii.
Z dostępnych najlepsze są od Masciana, genialną robotę koleś zrobił.
Do interfejsu można się przyzwyczaić w ciągu kilku godzin i już żaden inny 6.1 i mniej się nie będzie liczył. Ja wgrałem 6.1 i z niego korzystam tylko dlatego, że mam manię wgrywania co chwilę czegoś innego

Problemy z myszą są tylko wtedy, kiedy się z niej korzysta, ja wolę kursor 4-kierunkowy, jak dla mnie dużo lepsze rozwiązanie bo szybciej się działa, a dotykowy ekran zastępuje mysz idealnie. No i te BIG MENU mniam.
Bugi czy nie, każdy WM je ma, rozwiązań jeszcze nie wynaleziono a czy dasz sobie radę z tym żyć to już zależy od Ciebie.