ok, mimo że telefon działa tylko jak go przyciskam z tyłu, troche potestowałem jeszcze ROMów i pobawiłem się WM 6.5
Ogólnie wg mnie na plus.
Ostatecznie wybrałbym ten
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=501366wygląda całkiem fajnie, działą stabilnie, przynajmniej przez te 30-40 min nic sie nie wieszało i nie przycinało a sprawdzałem chyba wszystkie opcje.
Menu Programy w WM 6.5 jest wg mnie całkiem fajne. Niestety ekran Today jak zwykle niedopracowany. Wygląda fajnie, ale jest niepraktyczny. Pozostaje sobie coś doinstalować (Manila, Spb Shell) i go usprawnić.
Minusem jest duże zajęcie pamięci. Wolnego RAMu jest coś koło 65 MB. Niby nie mało, ale gdyby i780 miało 64 a nie 128 mb to napewno byłby bardzo duży problem.
Ten który wybrałem ma troche zmieniony Today, wg mnie całkiem dobrze się go używa
Uwaga odnośnie myszki: 4-way działa całkiem dobrze, nie ma problemów.
Sam kursor też działa dobrze, ale gdy tylko zmienimy strone, przejdziemy do innego menu itd to pod strzałką powstaje jakiś błąd. Jakby te pare px pod strzałką się nie renderowało od nowa.
ALE - kursor wg mnie nie jest juz tak potrzebny jak w WM 6.1. Większosć można zrobić palcem, bez kursora a nawet rysika.
To tyle.
Jak tylko mój i780 wróci z serwisu po fizycznym uszkodzeniu napewno zainstaluje 6.5.
Napisane: Wrzesień 05, 2009, 15:30:47
wgrałem oryginalny ROM (bez EBOOT narazie bo coś się nie chce wgrać)
i działa dobrze

dziwne, nie widze związku pomiedzy wgranym ROM'em a naciskaniem obudowy
Napisane: Wrzesień 05, 2009, 16:02:41
jednak nie;]
przez chwile po prostu działało.
niestety nadal nie moge wgrać oryginalnego EBOOT'a ;/
Mirage wykrywa telefon, wychodzi "Downloading EBOOT" ale nawet po 30 min nic sie nie dzieje.