Wi-Fi i ustawienia kart sieciowych

• 1 Odpowiedzi
  • 654 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wi-Fi i ustawienia kart sieciowych
« dnia: Kwiecień 23, 2009, 18:57:16 »
Jestem w miarę świeżym użytkownikiem i780, ale poradziłem sobie ze wszystkimi kłopotami poza Wi-Fi. Jeżeli chcę połączyć się przed domowy router (D-Link DI-524) nie mam problemu, wszystko działa po wpisaniu odpowiednich adresów IP. Natomiast jeżeli korzystam z otwartych sieci, mam informację o ich dostępności, natomiast nie dochodzi do połączenia. Oczywiście usuwam wpisane wcześniej adresy IP do łączności przez domowy router, zmieniam ustawienia, aby serwer przydzielał IP i... nic. Próbowałem łączenia z pięcioma różnymi sieciami ogólnodostępnymi i bez skutku. Jakaś rada???

Nie żadnej dokumentacji dotyczącej kart sieciowych w i780. Może ktoś na coś trafił... Może w ferworze konfiguracyjnym zmieniłem jakieś ustawienie?
Wdzięczny będę za wszelkie uwagi i sugestie. Dodam, że przewertowałem na forum wszystko, co dotyczy i780 w kontekście Wi-Fi, ale porady są wielce enigmatyczne.

Moje urządzenie to i780PMHE1, oprogram. ver. 2.0.3.

*

Offline say

• 46
  • Sprzęt: i780, Galaxy Note
Odp: Wi-Fi i ustawienia kart sieciowych
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 23, 2009, 20:17:49 »
Pytanie czy te sieci sa naprawde otwarte. Czesta praktyka jest niezabezpieczanie sieci ale ustawienie w routerze filtracji adresow mac. Wtedy za diabla nie polaczysz sie z taka siecia, przynajmniej i780. Masz wifi w domu, ustaw router tak by robil za dynamiczne dhcp. wylacz szyfrowanie i wlacz filtracje. Zrob test, potem wylacz filtracje i kolejny test.
Wpisujesz ip w i780, to pewnie tez w innych kompach, a nie lepiej, jesli nie chcesz dynamicznego dhcp, ustawic tak by  router przydzielal adresy statycznie dla poszczegolnych mac'ow ( w tym i780)?