Prosze, PDaclub! Odpicujcie mi Todaya! :)

• 6 Odpowiedzi
  • 1309 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mwicinski

• 22
  • :-)
  • Sprzęt: Samsung i780
Prosze, PDaclub! Odpicujcie mi Todaya! :)
« dnia: Październik 30, 2008, 16:04:44 »

Aaaa! Pomocy! Kolejny dzien z rzedu walcze z doprowadzeniem mojego todaya do perfekcji. W chwili aktualnej wyglada tak:

Nie jestem zadowolony z tego efektu. Widzialem w sieci PELNO roznych programow, jednak jest ich tak duzo, ze nie jestem w stanie ich wszystkich sciagnac, zainstalowac i wyprobowac. Napisze zatem na czym mi zalezy.

Chcialbym, aby ekran skladal sie z trzech czesci:

1) Pasek z takimi ikonkami jak: Ilość nowych smsow, ilosc maili, ilosc polaczen, stan baterii, lacznosc (wl/wyl wifi/BT) oraz zegarek). Wszystko na jednym poziomym pasku.

2) Skroty do programow. Prosty sposob na to, aby miec znow jeden pasek skrotow do najczesciej uzywanych programow.

3) Zalezy mi na kalendarzu. Zdecydowalem sie na Pocketbreeze, ale moze to byc jakiekolwiek inne rozwiazanie. Po umieszczeniu powyzszych dwoch paskow kalendarz chcialbym aby zajal reszte wolnego miejsca.

A wiec: czy takie marzenia sa w ogole do spelnienia? Czy za duzo wymagam? Bede wam NIEZWYKLE wdzieczny za wszystkie propozycje. Jesli beda to programy platne - niewazne, jestem sklonny kupic (prawie) wszystko, co bedzie sie idealnie prezentowalo :)

Dodam tylko, ze pracuje przy wlaczonym RealVGA, wiec z kompatybilnoscia nie powinno byc wiekszych problemow.

Pozdrawiam i z gory dziekuje!

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
Odp: Prosze, PDaclub! Odpicujcie mi Todaya! :)
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 30, 2008, 16:20:41 »
zapoznales sie z watkiem na forum moj ekran today :?: w dziale ppc ogolnie :?:

*

Offline mwicinski

• 22
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 30, 2008, 16:47:01 »
Tak, ogladalem go. Stamtad tez pobralem pare wtyczek. Nie wszyscy jednak podawali oprogramowanie, jakie maja zainstalowane a nie chce dreczyc roznych osob z osobna. Bedzie wdzieczny za wszelkie porady. Jesli zbyt wiele wymagam to wroce do mojej starej, sprawdzonej metody - prob i bledow  :smile:

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 30, 2008, 17:01:32 »
ja bym popytal tyvh ktorzy te wtyczki maja powinno byc szybciej niz samemu probowac...

*

Offline mwicinski

• 22
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 30, 2008, 17:57:54 »
Byc moze w takich okolicznosciach bedzie to szybsze.

Wciaz licze, ze ktos sie nade mna zlituje, i poleci jakas wtyczke :-)

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 30, 2008, 19:00:19 »
Wciaz licze, ze ktos sie nade mna zlituje, i poleci jakas wtyczke :-)

Nikt Ci żadnej wtyczkinie poleci. A przynajmniej nikt odpowiedzialny. Każdy kto modyfikuje today robi to pod swoje potrzeby i pod swój gust. A ponieważ nie znamy Twojego, nie jesteśmy w stanie Ci pomóc. Rada Pimpus Sadelko jest najlepsza z możliwych. Przejżyj wątek w dziale PPC i zobacz które today'e Ci się podobają i spełniają Twoje potrzeby. Większość osób podała z czego korzystała. A jak nie, to zawsze można zapytać.

*

nothin

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 30, 2008, 19:12:24 »
Chcialbym, aby ekran skladal sie z trzech czesci:

1) Pasek z takimi ikonkami jak: Ilość nowych smsow, ilosc maili, ilosc polaczen, stan baterii, lacznosc (wl/wyl wifi/BT) oraz zegarek). Wszystko na jednym poziomym pasku.

2) Skroty do programow. Prosty sposob na to, aby miec znow jeden pasek skrotow do najczesciej uzywanych programow.

3) Zalezy mi na kalendarzu. Zdecydowalem sie na Pocketbreeze, ale moze to byc jakiekolwiek inne rozwiazanie. Po umieszczeniu powyzszych dwoch paskow kalendarz chcialbym aby zajal reszte wolnego miejsca.

masz kwadrat..

1. homescreen ++ + dobry theme....
co można zrobić już pokazywałem..1 pasek na smsy maile i inne, klik na kazdej otwiera odpowiedni app.

klik na pasku z smsami itp w wolnym miejscu przewija do meterów. do meterów znów podpięte są aplikacje takie, jak remove progrmas, total commander, oxios memory..

2. jesli nie zmieniasz ich za często, znów homescreen ++, jeśli zmieniasz, pocketage, lub quickmenu(nie na today, ale start menu rodem z windy + parę dodatkowych funkcji) - oszczędzamy miejsce na today...

3. today agenda...

innych inspiracji szukaj tu:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=26708.3690
« Ostatnia zmiana: Październik 30, 2008, 19:14:45 wysłana przez nothin »