SRS WOW HD dla i780

• 20 Odpowiedzi
  • 3526 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zdrawko1

• *
  • 54
  • Sprzęt: i780, SE X10i
SRS WOW HD dla i780
« dnia: Listopad 18, 2009, 22:02:16 »
Oglądając Teksańską masakrę piłą mechaniczną wpadłem na debilny (jak wtedy mi się wydawało) pomysł, że skoro wm ma wbudowanego media playera to powinna być możliwość uruchomienia efektów srs wow takich, jakie mają wbudowane media playery ze "zwykłych" windows. Po zakończonej projekcji filmu ok. 2(polsat znowu tak napisy przewinął że oczopląsu dostałem) w nocy po przebiciu się przez masę forów i kilkukrotnie pozbawiając mojego i780 dzwięku i wrażliwości na dotyk skapitulowałem . Dodam, że miałem już cudeńka do edycji rejestru i gotowe pliki do podmianki, ale pora nie sprzyjała więc dokończyłem piwo i poszedłem spać. Przespałem się z problemem i na drugi dzień zastosowałem wymyślony przeze mnie stary bułgarski algorytm - "jak nie ma czegoś na i780 to na 100% jest na omnie"(działa za każdym razem;)), zapytałem więc grzecznie googla i uzyskałem satysfakcjonującą mnie odpowiedź.

Aby poznać potencjał jaki niesie ze sobą srs należy:
1. Zainstalować cab-y AIO security oraz SRS WOW hd
2. Wykonać soft reset
3. Wejść w menu start>settings>system>ustawienia wow hd i cieszyć się super dźwiękiem (w moim odczuciu lepiej zagrają jedynie dobre odtwarzacze mp3 jak iRiver czy Samsung, iPod gra moim zdaniem gorzej)

Jedna uwaga, w moim przypadku spb mobile shell 3.5 nie widzi ikony programu od srs co za tym idzie nie mogę zrobić ikony na jednym z pulpitów.Poza tym bez problemów na romie PDXIB1
Polecam również temat:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=134811.0 który pozwoli grać ładnymi efektami nieco głośniej.
Chcę w tym miejscu podziękować wszystkim którzy umożliwili działanie srs na i780, ja tylko odszukałem pliki i je przetestowałem.

Pozdrawiam i życzę miłego słuchania:)

*

Offline janek.fedorowicz

• *
  • 81
  • Sprzęt: Motka MPX200 > ... > i780:-)
Odp: SRS WOW HD dla i780
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 19, 2009, 00:19:38 »
Dla tych ktorzy nie maja ikony Srs w Spb Mobile Shell - wystarczy przeinstalowac Spb Mobile Shell.
« Ostatnia zmiana: Listopad 19, 2009, 00:37:38 wysłana przez janek.fedorowicz »
Jan Fedorowicz

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 22, 2009, 19:50:18 »
działa w końcu :-)

teraz tylko musze sobie sprawić przejściówke i podłączyć normalne słuchawki

*

Offline niezmierny

• *
  • 76
  • Sprzęt: SGH-I780 [PDXIB1]
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 22, 2009, 22:15:27 »
 :ok: świetna robota !!! W końcu i780 brzmi jak należy.

Tylko faktycznie te oryginalne dodane do telefonu słuchawki są tak niewygodne, że trzeba szukać innych. Może jakieś bezprzewodowe...

Może ktoś polecić dobre słuchawki bluetooth do i780? Z góry dziękuję za sugestie.
« Ostatnia zmiana: Listopad 22, 2009, 22:29:07 wysłana przez niezmierny »

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 23, 2009, 05:30:48 »
nie wiem czy moge polecic czy nie

znajomy kupił jakieś creative'y bezprzewodowe dał za nie ponad trzy stówki a dźwięk kiszka straszna
za ponad 3 stówki to kupisz takie Sennheiser'y że łeb będzie urywać

*

Offline Pawel83

• 414
  • Sprzęt: Xperia Z
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 23, 2009, 09:03:58 »
Sennheiser Bluetooth - w najtańszej wersji to MM200 (na allegro 449 zł). Gdy wybierałem dla siebie słuchawki BT - nie było ich jeszcze w ofercie. Kupiłem w końcu Jabra BT3030 (nie całe 200 zł) i jestem z nich zadowolony. Wprawdzie upierdliwe trochę jest parowanie urządzeń (jak chcę się połączyć, muszę najpierw usunąć urządzenie z listy BT i potem dodać je jeszcze raz) ale może po prostu nie wiem jak zrobić to sprawniej w i780 (przy parowaniu z Nokią N95 8GB nie ma takiego problemu) No i klawisze sprzętowe działają tylko pod WM - chociaż są jakieś rozwiązania aby zmusić inne programy do akceptowania przycisków sprzętowych słuchawek BT ale opis jest długi, i jak na razie nie miałem czasu się mu przyjrzeć... Poza tym WM jest w miarę ok, gdy doda się program do wyłączania ekranu i nabierze się wprawy w tworzeniu list utworów, a jak się korzysta z przycisków sprzętowych (np. w trakcie biegania) to podstawowa wada WM (czyli mała przyjazność dla obsługi palcami) znika....

« Ostatnia zmiana: Listopad 23, 2009, 09:07:47 wysłana przez Pawel83 »

*

Offline niezmierny

• *
  • 76
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 23, 2009, 15:08:17 »
Dzięki za odpowiedź.

Skoro Jabra jest ok, to biorę :) - podoba mi się patent, że można dołożyć dowolne słuchawki.

Pozdrawiam

*

Offline Pawel83

• 414
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 23, 2009, 15:50:58 »
To jest jej bardzo ważna zaleta. Słuchawki to przecież bardzo delikatny element - łatwo urwać kabel, czy coś rozgnieść. Wspomniany odbiornik Jabry jest bardzo solidnie wykonany, mały, lekki i można go podłączyć pod dowolny sprzęt audio, (z czego też dość często korzystam) Dokanałowe słuchawki douszne które są w zestawie jak dla mnie są w zupełności wystarczające..

*

Offline zdrawko1

• *
  • 54
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 23, 2009, 17:27:33 »
działa w końcu :-)

teraz tylko musze sobie sprawić przejściówke i podłączyć normalne słuchawki

Witam! Ja korzystam z zestawu od f480 (odkupiłem od kolegi, wiedziałem że się nada bo sam wcześniej taki aparat miałem), jest on o tyle fajny że jest przejściówka na jack 3,5(podłączyć można wszystko:) i naprawdę nie najgorsze słuchawki. Jak chcę posłuchać na nieco lepszych słuchawkach to podłączam philipsy she 9600- znaczna różnica. Co do słuchawek na bluetooth to sie nie znam, ale wiem że kablowe akg czy denony  można kupić spokojnie do 300. Wspomniane she 9600 są też w wersji bluetooth (model SHB 7102) i kosztują do 200zł, jeśli grają tak samo jak moje she (wyglądaja tak samo) to powinna być ciekawa propozycja:)

*

Offline niezmierny

• *
  • 76
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 26, 2009, 11:15:01 »
Zakupiłem Jabrę 3030  :ok:

Jakość dźwięku bardzo zadowalająca. Nie trzeba parować za każdym razem. Wystarczy wyłączyć i włączyć słuchawki i za każdym razem logują się do telefonu.

W moim zestawie jest tylko jedna wada - przycisk play/pause ciężko się wciska, ale działa. Czy to jest wada tylko mojego egzemplarza?

*

Offline Pawel83

• 414
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 26, 2009, 12:15:36 »
W moim zestawie jest tylko jedna wada - przycisk play/pause ciężko się wciska, ale działa. Czy to jest wada tylko mojego egzemplarza?
U mnie wszystkie przyciski działają z taką samą siłą

Nie trzeba parować za każdym razem. Wystarczy wyłączyć i włączyć słuchawki i za każdym razem logują się do telefonu.

nie chce robić OT - ale napisz mi proszę na PW co dokładnie ustawiłeś, że słuchawki parują Ci się automatycznie?
(czy wciskasz jakiś przycisk, czy może któryś trzymasz długo aż się sparuje itd...) u mnie za ch...re nie chce się to zrobić z automatu (mój soft to oficjalny PDXIB1 od Samsunga)

*

rafali780

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 18, 2010, 14:52:20 »
dziala porazajaco ! :)

*

Offline zdrawko1

• *
  • 54
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 18, 2010, 16:45:55 »
dziala porazajaco ! :)

Nie wiem z jakich korzystacie odtwarzaczy ale dla mnie największy potencjał ma tcpmp\core player, spokojnie można przesterować bas na najtańszych dokanałówkach - jak pisałem wyżej mam słuchawki od f480 i grzmocą niesamowicie :grin: s2u odinstalowałem bo brzmiał...przeciętnie

*

Offline fatalmac

• 13
  • Sprzęt: SGH-I780, Spica I-5700, Samsung B7350-Omnia Pro
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 04, 2010, 18:27:52 »
Skoro już o słuchawkach mowa, mam pytanie - czy przejściówka na 3,5mm od Omnii jest kompatybilna z i780 ? Oba telefony mają takie samo wejście (jak ono się fachowo nazywa) ?
"Błogosławieni, którzy nie mają nic do powiedzenia i mimo to milczą"

*

Offline folekkutno

• 516
  • Sprzęt: Samsungi: i8000&i600
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 04, 2010, 19:14:20 »
tak, przejściówka od omnii działa, a jak ten port się zwie ci nie powiem bo nie wiem :P
i8000+i600=i8600 :D

*

Offline fatalmac

• 13
  • Sprzęt: SGH-I780, Spica I-5700, Samsung B7350-Omnia Pro
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 04, 2010, 19:15:58 »
Dzięki serdeczne.
"Błogosławieni, którzy nie mają nic do powiedzenia i mimo to milczą"

*

Offline ujm

• *
  • 56
  • Sprzęt: Samsung Spica. Wcześniej: i780, Hermes, BA
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 22, 2010, 23:46:48 »
A wracając do pierwotnego tematu wątku: Zauważyłem że po jakimś czasie WOW sam przełącza się w tryb "Słuchawki". Czy też tak macie? Jest to dla mnie o tyle irytujące że ze względu na wyciszenie górnych dwóch suwaków, nie słyszę nadejścia smsa i powiadomień. Suwaki te mam wyciszone bo wg mnie one "psują" dzwięk. Dolne dwa mam ustawine po 50 a okienko wyboru na "Wbud. Stereo".
Jak pisałem, przez jakiś czas utrzymuje się ten stan a potem sam się zmienia. Słuchawki nie są w tym czasie podłączane / odłączane.
Mam rom PDXIB1. Ktoś pomoże?
pozdrawiam

*

Offline zdrawko1

• *
  • 54
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 01, 2010, 10:33:36 »
Alo! Więc ja mam w WOW tryb "słuchawki", nie pamiętam czy sam tak ustawiałem ale działa ok, co do Twoich ustawień to zapodałem je na próbę i dźwięki działają, zarówno sms jak i powiadomienia. Także trudno mi powiedzieć co jest nie tak, ale spoko nie martw się mi się po odblokowaniu czasem kalendarz sam się włącza, jak się łączę z wifi do dioda sie pali czasem na zielono ciągle itd:D winmo to system magiczny:D

*

Offline ujm

• *
  • 56
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 02, 2010, 23:33:00 »
cześć, u mnie dioda też czasami pali się nonstop przy wifi, ale to pikuś. To chyba wina romu PDXIB1. W starszych romach tego nie miałem. Ustaw WOW na Wbud. Stereo np. rano i sprawdź po południu lub wieczorem. U mnie na 100% będzie przełączone na Słuchawki  :-|

*

Offline zdrawko1

• *
  • 54
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 08, 2010, 12:33:35 »
Alo! Sprawdziłem i jest tak jak napisałeś - ustawienie na "wbud. stereo" samo zmienia się na "słuchawki". Nie odczuwam żadnych negatywnych skutków takiego stanu rzeczy ale fakt, dziwna sprawa. (telefon świeżo po HR)

*

Offline ujm

• *
  • 56
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 08, 2010, 15:45:01 »
Zmieniłem ROM na CBHE1 żeby mieć szybszy fix z GPSa i przy okazji sprawdziłem SRS WOW HD. Też przeskakuje na "słuchawki". A czy ktoś z użytkowników zna się trochę na tym programie na tyle żeby usunąć pole słuchawki? Program nie miałby się na co przełączyć.  :mysli:
pozdrawiam