Oglądając Teksańską masakrę piłą mechaniczną wpadłem na debilny (jak wtedy mi się wydawało) pomysł, że skoro wm ma wbudowanego media playera to powinna być możliwość uruchomienia efektów srs wow takich, jakie mają wbudowane media playery ze "zwykłych" windows. Po zakończonej projekcji filmu ok. 2(polsat znowu tak napisy przewinął że oczopląsu dostałem) w nocy po przebiciu się przez masę forów i kilkukrotnie pozbawiając mojego i780 dzwięku i wrażliwości na dotyk skapitulowałem . Dodam, że miałem już cudeńka do edycji rejestru i gotowe pliki do podmianki, ale pora nie sprzyjała więc dokończyłem piwo i poszedłem spać. Przespałem się z problemem i na drugi dzień zastosowałem wymyślony przeze mnie stary bułgarski algorytm - "jak nie ma czegoś na i780 to na 100% jest na omnie"(działa za każdym razem;)), zapytałem więc grzecznie googla i uzyskałem satysfakcjonującą mnie odpowiedź.
Aby poznać potencjał jaki niesie ze sobą srs należy:
1. Zainstalować cab-y AIO security oraz SRS WOW hd
2. Wykonać soft reset
3. Wejść w menu start>settings>system>ustawienia wow hd i cieszyć się super dźwiękiem (w moim odczuciu lepiej zagrają jedynie dobre odtwarzacze mp3 jak iRiver czy Samsung, iPod gra moim zdaniem gorzej)
Jedna uwaga, w moim przypadku spb mobile shell 3.5 nie widzi ikony programu od srs co za tym idzie nie mogę zrobić ikony na jednym z pulpitów.Poza tym bez problemów na romie PDXIB1
Polecam również temat:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=134811.0 który pozwoli grać ładnymi efektami nieco głośniej.
Chcę w tym miejscu podziękować wszystkim którzy umożliwili działanie srs na i780, ja tylko odszukałem pliki i je przetestowałem.
Pozdrawiam i życzę miłego słuchania:)