SGH-i780 i dual sim?

• 11 Odpowiedzi
  • 2261 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline askr

• 20
  • Sprzęt: Sony Erricson Neo V
SGH-i780 i dual sim?
« dnia: Maj 18, 2009, 20:32:22 »
Jak pisałem w innym wątku, mam sgh-i780 bez locka.

Czy ktoś przerabiał w tym telefonie dual-sima?
Sony Erricson Neo V, Samsung SGH-i600, Samsung SGH-i780

Odp: SGH-i780 i dual sim?
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 19, 2009, 09:49:31 »
a mnie intersuje jedna rzecz. Możliwe by było przegranie sima do komórki ?? i z takiej kopi działać? albo np wgranie simów do telefonu i mieć naraz 2 numery.. kurde na taki porządny telefon wszystko by sie dało zrobic;P tylko ciekawy jestem czy coś takiego już istnieje:P

*

Offline tranzystor

• 500
  • Sprzęt: Blackberry 9000, PlayBook 16GB OS2
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 19, 2009, 10:01:46 »
witam 

Co najwyzej mozesz skopiowac  sima  ( klon) nie ma takiej opcji bys  imitowal wlozenie karty  sim  w tym telefonie  a nprzynajmniej nie spotkalem sie  z czyms  takim  ...

*

Offline askr

• 20
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 19, 2009, 23:01:52 »
a mnie intersuje jedna rzecz. Możliwe by było przegranie sima do komórki ?? i z takiej kopi działać? albo np wgranie simów do telefonu i mieć naraz 2 numery.. kurde na taki porządny telefon wszystko by sie dało zrobic;P tylko ciekawy jestem czy coś takiego już istnieje:P

witam 
Co najwyzej mozesz skopiowac  sima  ( klon) nie ma takiej opcji bys  imitowal wlozenie karty  sim  w tym telefonie  a nprzynajmniej nie spotkalem sie  z czyms  takim  ...

Z tego co wiem, to nie bardzo, bo moduł GSM (oraz 3g, edge itp) wymagają sim karty ze względu na klucze szyfrujące i aplikację szyfrującą transmisję, których nie można (teoretycznie) wyciągnąć z karty.

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 25, 2009, 14:20:18 »
Jak pisałem w innym wątku, mam sgh-i780 bez locka.

Czy ktoś przerabiał w tym telefonie dual-sima?
Ostatnio kupiłem coś takiego na allegro, nie dało się tego włożyć, bo karta wchodzi od innej strony ;)
Miało to też być 20-któraś generacja, a na kartoniku 16-ta...
Próbowalem też wcisnąć drugim końcem, malutki chip trochę przeszkadzał, ale niestety nie podziałało.

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 25, 2009, 15:36:44 »
Ostatnio kupiłem coś takiego na allegro, nie dało się tego włożyć, bo karta wchodzi od innej strony ;)
Próbowalem też wcisnąć drugim końcem, malutki chip trochę przeszkadzał, ale niestety nie podziałało.

ale to nie bedzie taki typowy dual-sim. do zmiany karty bedziesz musial resetowac telefon, kazdy reset zmienia karte na drugą. Mialem tak w siemensie SX65 kiedys i dzialalo ok.

*

Offline askr

• 20
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 25, 2009, 19:23:17 »

ale to nie bedzie taki typowy dual-sim. do zmiany karty bedziesz musial resetowac telefon, kazdy reset zmienia karte na drugą. Mialem tak w siemensie SX65 kiedys i dzialalo ok.

Resetował, czy też wystarczy wyłączenie i włączenie modułu GSM?

« Odpowiedź #7 dnia: Maj 25, 2009, 22:29:15 »
hmm, w sumie nei wiem, nie pomyslalem o mozliwosci wylaczenia samego modułu, trzeba sprawdzić.

*

Offline tranzystor

• 500
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 26, 2009, 10:11:03 »
witam 

Czy przypadkiem  dual sim nie  podnosi zuzycia energi , znajomy mial dual-a  w i600 i po jakims  czasie wyzionol ducha mu  modul GSM  - tudziez dlatego wole  nie bawic  sie   w takie rzeczy

*

Offline Ahmed

• **
  • 241
    • Moje małe FortPolio
  • Sprzęt: Smart devices: Casio Cassiopeia A11 > NEC Mobile Pro 780 > Nokia 9110i > Handspring + modół GPS Samsung Omnia, HTC Universal, Samsung i780 (żony)
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 26, 2009, 12:25:49 »
Przy dual SIM najwiekrzy problem to zmieszczenie tego pod obudową, jeżeli to się uda wystarczy zazwyczaj wylączenie i włączenie modulu telefonu. istnieją także wersje w ktorych wycina sie sam chip z karty i wstawia do specjalnej przejściówki, w przejsciówce adapterze jest miejsce na dwa takie chipy. Co do klonowania w dzisiejszych czasach jest to niemożliwe gdyż większość kart jest zabezpieczona algorytmem którego zlamanie jest niemożliwe. Kiedyś tzn przed 2000 rokiem (około) karty były kodowane innym algorytmem i można było wyciągnąć z karty nr KI oraz przypisać go do innej karty czyli stworzyć klon SIM'a

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 17, 2009, 00:10:43 »
sprawdzał ktoś jakieś nowe dual simy ? zależy mi na tym aby miec dwie karty w moim i780

*

Offline tranzystor

• 500
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 17, 2009, 06:18:20 »
witam 

Tak  jak  kolega   pisał post  wyżej  ...... nie ma miejsca  na takie cos
Ijeszcze minus  takiego rozwiazania  - pobór  mocy wzrasta poniewaz oba sim-y są zasilane  co przejawia sie grzaniem telefonu  oraz zwiechami ..