i780 dziwny problem z podswietleniem ekranu.

• 5 Odpowiedzi
  • 1303 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

i780 dziwny problem z podswietleniem ekranu.
« dnia: Kwiecień 24, 2008, 12:17:36 »
Witam,

Na i780 spotkal mnie drugi raz ten problem.wszystko dziala jak nalezy ale podswietlenie ekranu zapala  i gasnie sie tylko jesli urzadzenie ma zablokowana klawiature (reaguje na przycisk POWER)
i gasnie natychmiast po jej odblokowaniu, dodatkowo po odblokowaniu nie mozna zapalic ekrany naciskajac przycisk POWER.

raz rozwiazalem ten problem przez hard reset ale czy nie znacie innego sposobu na odzyskanie poprawnego zachowania np zmiana w rejestrze.
tylko ze teraz potrzebuje zainstalowac na czuja aplikacje pozwalajaca na wyswietlanie ekranu na PC aby tych zmian dokonac.

co wiecen mysle ze ten problem moze byc zwiazany z zachowaniem auto mapy i jej sterowaniem wlaczania i wylaczania podswietlanie ekranu.

czy macie jakis pomysl jak to rozwiazac bez hard resetu?

pozdro
Dan

Odp: i780 dziwny problem z podswietleniem ekranu.
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 10, 2008, 01:07:26 »
Witam, mam to samo na swoim fonie :/ Dzisiaj mi sie do przydarzylo i niestety nic u mnie nawet nie pomaga. Przy odblokowaniu klawy ekran gasnie i moge sobie "na chybil trafil" cos wlaczyc, blokada klawaitura i ekran znow sie zapala. Normalnie Dzien Swira

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 10, 2008, 11:51:52 »
po co wogole blokowac klawe? robisz w ustawieniach ze tylko przycisk power budzi maszyne i po problemie... ja tylko wciskam power i gasnie i jest oki... blokada klawy juz nie potrzebna...tym bardziej ze przy odblokowaniu nie dziala gwiazdka

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 10, 2008, 13:27:25 »
Rozumiem, ale wytlumacz mi prosze jak mam wejsc w ustawienia i pogrzebac z funkcja power skoro nic nie widze po odblokowaniu klawy? :)
U mnie przy odblokowaniu dziala gwiazdka, gdyz na ciemnym-odblokowanym ekranie wpisalem *101# i uslyszalem znajomy mi dzwiek od komunikatu stanu konta.

*

Offline maniekmc

• 1
  • Sprzęt: i780
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 06, 2009, 07:48:22 »
Mam to samo, również zgasł wyświetlacz i się nie zapala jak jest odblokowany.
Wine za to ponosi jakiś plik duch który się utworzy i ustawia domyślnie podświetlenie wyświetlacza na - na nic nie ustawia, dlatego wyświetlacz wariuje i niczego nie pokazuje. W tym wypadku potrzebny jest jakiś program do połączenia z PC, ale nie activsync, tylko coś w rodzaju MyMobile, aby móc zarządzać ustawieniami fona z PC. Niestety u mnie Mymobile nie zadziałał i pozostaje mi Servis Play.
A może ktoś z was ma jakiś taki programik?

*

Offline ToKe

• *
  • 77
  • Sprzęt: i8000 (Omnia 2)
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 06, 2009, 18:53:36 »
Było juz na ten temat wiele razy: po prostu po odblokowaniu wyłaczone jest podswietlenie. Jest to maly bug. Tez to mialem pare razy po zabawie dziecka - najlepiej jest szybko blokowac i na pamiec probowac wejsc w ustawienia i podswietlenie zmienic na przynajmniej "tryb oszczedny"