i780: przedewszystkim jako telefon - dobry wybór?

• 3 Odpowiedzi
  • 891 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

i780: przedewszystkim jako telefon - dobry wybór?
« dnia: Styczeń 15, 2009, 00:09:10 »
Witam

Przeczytałem wiele postów na tym forum ( dziekuje) i mam pewien obraz działania urządzenia z WM, ale prosze o informacje jak zachowuje sie i780 w roli telefonu.
1. Czy dzwonek może byc NIE narastający? czy dzwonki są wystarczajaco głośne? ( w porównaniu z innymi telefonami. Interesuje mnie dzwiek: "dzwonek telefonu.mid(lub wav)" a nie mp3 lub inne bajery)
2. Szybkie wybieranie. Czy jest? jak działa? (tzn. 1 ruch- odblokowanie 2. .... Ile trzeba nacisnac klawiszy zeby zadzwonić do "skrótów"?)
3. Czy ktoś narzekał na echo, pogłosy, opóżnienia w nawiazaniu połączenia(zielona słuchawka -pauza3sek - rozmowa)
4. JAk jest z zasiegiem w podstawowym GSM?
5. Aparat. Po zrobieniu zdjęcia kartki a4 zapisanej czcianką 12, da sie odczytać tekst ze zdjęcia?
6. czy działa (bez patchy i dodatków) automapa i czy moznaja obrócic o 90stopni? ( landscape- teoretyczne w tym przypadku)
7. czy programy bardzo "głupieją" zastajac inną niż jedyna słuszna w PDA rozdzielczość? Pytam też o programy w Javie.
Niewiem o co jeszcze zapytac. Ogólnie wiele zdań napisano o zaletach urządzenia, ze wskazaniem na "urządzenie", nie zaś telefon. Dlamnie bedzie to w 50% telefon... Wiec wolałbym wiedzieć co mnie mozę spotkać przy każdym "dryyyyń"
Dzieki za wszystkei odpowiedzi!
Tomasz

*

Offline wikiri

• *
  • 52
  • Najlepszy tel-zabawka i8000
  • Sprzęt: Samsung i8000
Odp: i780: przedewszystkim jako telefon - dobry wybór?
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 15, 2009, 16:11:55 »
1 zapewne, średnie
2 dobrze
3 nie
4 super
5 nie
6 tak
7 nie

Kup i sobie zobacz czy Ci pasuje, każdemu w spódnicy przeszkadza inny jej rąbek. Masz wątpliwości? Kup omnię lub x1, droższe ale nie masz "nie" w odpowiedziach
Phone: i780 -> i900 omnia 8GB -> i8910 HD -> OMNIA 2
SanDisk 4gb

*

Offline rzuf69

• *
  • 90
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 15, 2009, 17:07:49 »
1 Jak dla mnie dwonek ma wystarczajaca glosnosc, mozna ustawic wav, mid pewnie tez. Mozna ustawic dzwonek "nie narastajacy"
2 Szybkie wybieranie jest: trzeba nacisnac i przytrzymac przycisk z numerem od 1 - 9 z klawiatury qwerty i tyle
3 Nie mialem takich problemow, dzwiek krystalicznie czysty, zero opoznien
4 Bardzo ladnie, nie zauwazylem braku zasiegu w miejscach gdzie inne telefony go maja
5 Aparat to najslabsza strona tego telefonu, ja po prostu uwazam ze on go nie posiada :P
6 Automapa dziala, co do obrotu nie wiem, na tym telefonie mija sie to z celem bo ma kwadratowy wyswietlacz wiec obrot nic by nie zmienil
7 Nie, zazwyczaj po prostu odpalaja sie na czesci ekranu a nie na calym :P

A szczerze powiedziawszy to tak:
To jest palmtop z modulem GSM a nie telefon. Wiec jesli chcesz telefonu to kup co innego (zwykly kom i to nawet bez symbiana) poniewaz na pewno bedzie latwiejsze i wygodniejsze w obsludze. Ale jesli potrzebujesz lub chcesz posiadac urzadzenie wielofunkcyjne z ogromnymi mozliwosciami i telefonem w jednym to kup i780 :)

*

Offline legómina

• *
  • 51
  • Sprzęt: Samsung i780, WM6
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 15, 2009, 21:09:39 »
Jak potrzebujesz telefonu to kup telefon a nie urządzenie wielofunkcyjne - będziesz miał mniej problemów!