Samoczynne rozłączanie modułu GSM.

• 2 Odpowiedzi
  • 789 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline darekpiecz

• *
  • 61
  • Sprzęt: Galaxy Note
Samoczynne rozłączanie modułu GSM.
« dnia: Sierpień 06, 2009, 00:24:49 »
Witam kolegów!
Od kilku dni mam problem następujący: po zakończeniu połączenia głosowego (czerwoną słuchawką) rozłącza mi się moduł GSM. Przy ikonce zasięgu zamiast odpowiedniej ilości "kreseczek" pojawia mi się "x". i w telefonie w miejscu nazwy operatora pojawia się komunikat, że moduł telefonu jest rozłączony. Próbowałem różnych rozwiązań i jak do tej pory nic nie pomagało (łącznie z HR).
Czasami w tym momencie rozłącza mi również GPS -ale nie zawsze!
Jak chcę nawiązać nowe połączenie to mimo tego bez problemu ja nawiązuje!? Chcąc wysłać sms mam komunikat, że telefon musi być włączony. Po kilku minutach wszystko samoistnie wraca do normy i jest OK do następnego "zakończenia" rozmowy.
Muszę jeszcze trochę poobserwować, ale myślę, że nasila się to gdy telefon jest ciepły (ładowarka w aucie i włączony GPS).
Czy możliwe jest żeby jakiś soft zainstalowany prowadził do takich anomalii i jakie może być rozwiązanie tego problemu?

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
Odp: Samoczynne rozłączanie modułu GSM.
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 06, 2009, 07:23:48 »
Przez pewien czas mialem bardzo podobnie - modul telefonu nagle sie wylaczal, klepsydra przy probie ponownego uruchomienia GSM kreci sie przez 20 sekund i wraca do pozycji wyjsciowej - wylaczonego modulu GSM. Mi pomagal soft reset, po szybkim back up programem PIM Backup i hard reset, problem ustapil.

Daj znac jak znajdziesz przyczyne/rozwiazanie problemu.
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline darekpiecz

• *
  • 61
  • Sprzęt: Galaxy Note
Odp: Samoczynne rozłączanie modułu GSM.
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 13, 2009, 00:19:12 »
No i rozwiązałem problem samoczynnie rozłączającego się modułu GSM. A próbowałem już wszystkiego łącznie z HR. Problem natomiast leżał w programie S2U2. Po odinstalowniu tegoż programu wszystko wróciło do normy. Programik fajny ale jak dla mnie okazał się kłopotliwy.